2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Cserháti Ákos: Az MSZP Kalocsa Helyi Szervezet fake news-nak minősíti a Békés Kalocsáért Egyesület sajtónyilatkozatát

Zsiga Ferenc  |  2019. 07. 29., 22:01
Kapcsolódó
téma cikkei (61)

Nem csillapodnak az indulatok a Békés Kalocsáért Egyesület, vagy ahogyan magukat újonnan, az ellenzéki pártokat is ide sorolva nevezik, az „Összefogás” sajtóközleménye körül, amelyet először Faragó László (Susu) a Szövetségben Városunkért Egyesület polgármesterjelöltje jellemzett úgy, az „tele van hazugságokkal”. A bírált „Békés” sajtóközleményre az abban megemlített MSZP és annak helyi elnöke, Cserháti Ákos is reagált. Az MSZP Bács-Kiskun Megyei Területi Szövetség Kalocsa Helyi Szervezete július 29-én, 18 óra 20 perckor juttatott el közleményt szerkesztőségünknek, amelyet az alábbiakban változtatás nélkül közlünk.

Az MSZP közleményével közel egy időben a Szövetségben Városunkért Egyesület meghívót küldött szerkesztőségünk részére, amelyben azon túl, hogy a Hunyadi utcai Közösségi Házban csütörtökön, a programjuk második részéről tartandó sajtótájékoztatóra invitálják portálunkat, arról is szó esik, hogy a Békés Kalocsáért Egyesület és az általuk kiadott sajtóközleményben fellelhető ellentmondásokra, az esetlegesen még tisztázandó kérdésekre ezen a sajtóeseményen kívánnak válaszolni. Elöljáróban azt leszögezik: Bolvári Ferdinánd mindenkit kizár az együttműködésből, aki nem őt akarja.

Cserháti Ákos
Forrás: KALOhírek

Az MSZP Bács-Kiskun Megyei Területi Szövetség Kalocsa Helyi Szervezet közleménye

"Ki akarja az összefogást?

Az MSZP kalocsai szervezete, nem csodálkozva a kialakult helyzeten, fake news-nak [álhír, koholt hír – a szerk.] minősíti a Békés Kalocsáért Egyesület nyilatkozatát. Olyan tartalmi és személyi ellentét alakult ki, mely jelenleg megoldhatatlan!

Ellenzéki-e az az egyesülés, amely nem érdekelt a Nemzeti Együttműködés Rendszerének lebontásában, a regnáló hatalom alárendeltje, kiszolgálója akar maradni?

Az MSZP továbbra is a baloldali értékek mentén kíván politizálni nem csak országos, hanem helyi szinten is. A helyi közéletben való megjelenése szükségszerűen igényli a párt logójának, nevének és jelképeinek folyamatos használatát.

Egyesek opportunizmusa, a hatalomhoz és a pénzhez való ragaszkodása, gátja a mi általunk képzelt együttműködésnek. Az „Összefogás” (Békés Kalocsáért Egyesület) valótlanul írta, hogy az MSZP által támasztott feltételek és pozíciók nem teljesíthetők.

Az MSZP által március hónapban kezdeményezett tárgyalások megszakadása elsősorban a Békés Kalocsáért Egyesület és az őt támogató pártok által egyoldalúan meghatározott teljesíthetetlensége miatt szakadt meg.

Az MSZP két alkalommal hívta egyeztetésre a Békés Kalocsáért Egyesület képviselőit, akik időhiányra és más irányú elfoglaltságra hivatkozva elutasították.

Az Szövetségben Városunkért Egyesület (a város demokratikusan gondolkodó polgárai által alapított egyesület melynek érdeke a NER hatalmának meggyöngítése, megszüntetése és harc a jelenlegi kormány ellen), rendelkezik választási programmal, és nyitott az ellenzéki pártokkal és egyesületekkel való együttműködésre.

Az MSZP ezért írásban megkereste a Békés Kalocsáért Egyesület vezetőségét, az egyeztetésen az egyesület elnöke kifejtette, hogy nem ellenzéki az egyesületük, továbbra is elzárkóznak a politikai pártok minden nemű megjelenítésétől.

„Függetlenségük” hangsúlyozása pótcselekvés a mindenkori hatalom kiszolgálói és haszonélvezői kívánnak lenni pozíciók és gazdasági érdekek mentén kívánnak dolgozni. Elhatárolódásuk csak az MSZP helyi szervezete ellen jelenik meg.

A legutóbbi egyeztetés, annak ellenére elmaradt, hogy szóban jeleztük, hogy a tárgyaló fél összetétele az MSZP részéről adott, két fő a tagság felhatalmazása alapján. A Békés Kalocsáért Egyesület polgármester-jelöltje, az egyeztetést helyhiányra hivatkozva lemondta.

Mellékvágányra siklott, és a másikat hazugsággal vádoló, személyeskedő hangvételű sajtóközlemény tükrében vélhetően végleg megszakadt Kalocsán a teljes ellenzéki összefogás újratárgyalási kísérlete. Így azon az oldalon két polgármesterjelölt indul.
bővebben ...

Az MSZP leszögezi, hogy mindenképpen nyitott a párbeszédre és az együttműködésre minden demokratikus szervezettel, párttal, egyesülettel ehhez persze az érintettek fogadókészsége is kell. Nem a múlttal, a jövővel kell foglalkoznunk.

Kalocsa, 2019. 07. 29.
Cserháti Ákos
elnök sk."

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-05-30 12:49:46
A Kalocsa TV Magazin műsorában ezúttal a török Akkuyu erőmű építésének újabb fontos állomásáról számolnak be: megérkezett az első üzemanyag szállítmány. Az ottani projektben szerzett tapasztalatokat a Paks II. Atomerőmű építése során is hasznosítják. A műsorban szó lesz még az új blokkok manőverezőképességéről, beszámolnak a Paks II. Tudásmenedzsment Akadémia legutóbbi előadásáról, végezetül a TámogAtom sorozat Pata Jenő Gábor géderlaki plébánossal készült epizódját láthatják. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>
2023. 06. 02., 10:33
Több hónapos nyomozómunka eredményeként több mint 200 rendőr, 23 Bács-Kiskun vármegyei helyszínen csapott le egyidőben. Még >>>
2023. 06. 01., 17:00
Az előterjesztés napirendre vételét 285 képviselő támogatta a 450 fős parlamentben. Még >>>
2023. 06. 01., 12:00
Az esős májusi időjárás miatt néhol már kifejlett szúnyogok is nagyobb számban megjelentek, ezért ha az időjárás azt lehetővé teszi, június elején megkezdődik az ellenük való védekezés. Még >>>
2023. 05. 31., 16:53
Az első negyedév végén 50,9 ezer forint volt a személyautók éves átlagos kgfb-állománydíja, ami 7 százalékos növekedés az előző negyedéves értékhez képest. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK