2024. 06. 23.
Zoltán
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Cserháti Ákos: Az MSZP Kalocsa Helyi Szervezet fake news-nak minősíti a Békés Kalocsáért Egyesület sajtónyilatkozatát

Zsiga Ferenc  |  2019. 07. 29., 22:01
Kapcsolódó
téma cikkei (61)

Nem csillapodnak az indulatok a Békés Kalocsáért Egyesület, vagy ahogyan magukat újonnan, az ellenzéki pártokat is ide sorolva nevezik, az „Összefogás” sajtóközleménye körül, amelyet először Faragó László (Susu) a Szövetségben Városunkért Egyesület polgármesterjelöltje jellemzett úgy, az „tele van hazugságokkal”. A bírált „Békés” sajtóközleményre az abban megemlített MSZP és annak helyi elnöke, Cserháti Ákos is reagált. Az MSZP Bács-Kiskun Megyei Területi Szövetség Kalocsa Helyi Szervezete július 29-én, 18 óra 20 perckor juttatott el közleményt szerkesztőségünknek, amelyet az alábbiakban változtatás nélkül közlünk.

Az MSZP közleményével közel egy időben a Szövetségben Városunkért Egyesület meghívót küldött szerkesztőségünk részére, amelyben azon túl, hogy a Hunyadi utcai Közösségi Házban csütörtökön, a programjuk második részéről tartandó sajtótájékoztatóra invitálják portálunkat, arról is szó esik, hogy a Békés Kalocsáért Egyesület és az általuk kiadott sajtóközleményben fellelhető ellentmondásokra, az esetlegesen még tisztázandó kérdésekre ezen a sajtóeseményen kívánnak válaszolni. Elöljáróban azt leszögezik: Bolvári Ferdinánd mindenkit kizár az együttműködésből, aki nem őt akarja.

Cserháti Ákos
Forrás: KALOhírek

Az MSZP Bács-Kiskun Megyei Területi Szövetség Kalocsa Helyi Szervezet közleménye

"Ki akarja az összefogást?

Az MSZP kalocsai szervezete, nem csodálkozva a kialakult helyzeten, fake news-nak [álhír, koholt hír – a szerk.] minősíti a Békés Kalocsáért Egyesület nyilatkozatát. Olyan tartalmi és személyi ellentét alakult ki, mely jelenleg megoldhatatlan!

Ellenzéki-e az az egyesülés, amely nem érdekelt a Nemzeti Együttműködés Rendszerének lebontásában, a regnáló hatalom alárendeltje, kiszolgálója akar maradni?

Az MSZP továbbra is a baloldali értékek mentén kíván politizálni nem csak országos, hanem helyi szinten is. A helyi közéletben való megjelenése szükségszerűen igényli a párt logójának, nevének és jelképeinek folyamatos használatát.

Egyesek opportunizmusa, a hatalomhoz és a pénzhez való ragaszkodása, gátja a mi általunk képzelt együttműködésnek. Az „Összefogás” (Békés Kalocsáért Egyesület) valótlanul írta, hogy az MSZP által támasztott feltételek és pozíciók nem teljesíthetők.

Az MSZP által március hónapban kezdeményezett tárgyalások megszakadása elsősorban a Békés Kalocsáért Egyesület és az őt támogató pártok által egyoldalúan meghatározott teljesíthetetlensége miatt szakadt meg.

Az MSZP két alkalommal hívta egyeztetésre a Békés Kalocsáért Egyesület képviselőit, akik időhiányra és más irányú elfoglaltságra hivatkozva elutasították.

Az Szövetségben Városunkért Egyesület (a város demokratikusan gondolkodó polgárai által alapított egyesület melynek érdeke a NER hatalmának meggyöngítése, megszüntetése és harc a jelenlegi kormány ellen), rendelkezik választási programmal, és nyitott az ellenzéki pártokkal és egyesületekkel való együttműködésre.

Az MSZP ezért írásban megkereste a Békés Kalocsáért Egyesület vezetőségét, az egyeztetésen az egyesület elnöke kifejtette, hogy nem ellenzéki az egyesületük, továbbra is elzárkóznak a politikai pártok minden nemű megjelenítésétől.

„Függetlenségük” hangsúlyozása pótcselekvés a mindenkori hatalom kiszolgálói és haszonélvezői kívánnak lenni pozíciók és gazdasági érdekek mentén kívánnak dolgozni. Elhatárolódásuk csak az MSZP helyi szervezete ellen jelenik meg.

A legutóbbi egyeztetés, annak ellenére elmaradt, hogy szóban jeleztük, hogy a tárgyaló fél összetétele az MSZP részéről adott, két fő a tagság felhatalmazása alapján. A Békés Kalocsáért Egyesület polgármester-jelöltje, az egyeztetést helyhiányra hivatkozva lemondta.

Mellékvágányra siklott, és a másikat hazugsággal vádoló, személyeskedő hangvételű sajtóközlemény tükrében vélhetően végleg megszakadt Kalocsán a teljes ellenzéki összefogás újratárgyalási kísérlete. Így azon az oldalon két polgármesterjelölt indul.
bővebben ...

Az MSZP leszögezi, hogy mindenképpen nyitott a párbeszédre és az együttműködésre minden demokratikus szervezettel, párttal, egyesülettel ehhez persze az érintettek fogadókészsége is kell. Nem a múlttal, a jövővel kell foglalkoznunk.

Kalocsa, 2019. 07. 29.
Cserháti Ákos
elnök sk."

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 21., 18:00
Az ügyészség a nőt többrendbeli közokirat-hamisítás bűntettével vádolja Még >>>
2024. 06. 21., 16:51
Bock József életműve példa arra, hogy szívós, kitartó munkával milyen eredményeket lehet elérni. Még >>>
2024. 06. 20., 09:01
Három év alatt 12 magyar és 4 cseh gazdasági társaságot vontak be az adóelkerülő tevékenységbe. Még >>>
2024. 06. 19., 14:34
Két bajai rendőr és mentős húzták vissza a hídra az öngyilkossággal fenyegetőző férfit. Még >>>
2024. 06. 19., 10:56
Az asszonnyal szemben több körözés volt érvényben. Még >>>
2024. 06. 18., 08:45
Bejelentés érkezett arról, hogy Akasztón valaki ittasan furikázik egy kék autóval délután. A rendőrök hamar az autó nyomára bukkantak, ami az egyik kereszteződésben, az út mellett egy virágosládán egyensúlyozott. A jármű vezetője ugyanis kanyarodás közben túlkormányozta a kocsit és felhajtott a betonból kiöntött elemre. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK