2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Szijjártó Péter: Újabb migrációs hullámok indulhatnak Európába

Zsiga Ferenc  |  2019. 09. 10., 15:43
Kapcsolódó
téma cikkei (61)

Dr. Fivig Géza, a FIDESZ-KDNP, a Kalocsa Jövőjéért Egyesület polgármesterjelöltje meghívására városunkban szeptember 2-án, a színházban tartott lakossági fórumot Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere. A tárcavezető a sajtótájékoztatót követő előadásában külügyminiszterként természetesen Magyarországra, a magyar külpolitikára nehezedő nyomásról, az illegális migrációról is beszélt, amelyről ígéretünkhöz híven jelen cikkben külön is beszámolunk.

Szijjártó Péter előadása önálló részként is kezelhető részében kifejtette:

Brüsszel és az Európai Unió egyes nyugati tagállamai leleplezték magukat, miközben ugyanis világossá vált, hogy a migrációt nemcsak a szárazföldön, hanem a Földközi-tengeren is meg lehet állítani, folyamatosan és nyíltan támogatják és bátorítják az embercsempészetet.

Szijjártó Péter teljesen érdektelennek nevezte, hogy a volt fideszes dr. Bagó Zoltán esetleges kormányzati kapcsolatairól milyen városi legendák keringenek.
bővebben ...

Világossá vált, hogy Brüsszel és egyes nyugat-európai uniós tagállamok célja és érdeke nem más, mint hogy minél több bevándorló jöjjön Európába. Arra hívta fel a figyelmet, hogy a migrációt szervező erők ismét támadásba lendültek, az ezt támogató európai uniós tagállamok pedig nyíltan az embercsempészek oldalára álltak. Látható, hogy a Földközi-tengeren nemzetközileg szervezett, politikai eszközökkel támogatott embercsempészet zajlik – jelentette ki.

A külgazdasági és külügyminiszter egyértelművé tette: Dr. Filvig Géza, a FIDESZ-KDNP polgármester-jelöltje megválasztása esetén kiváló, bizalomra épülő szoros együttműködés, partnerség alakulhat ki a központi kormányzat és a város vezetése között. A miniszter személyesen is készen áll arra, hogy a közös munka eredményeként Kalocsa Magyarország befektetési térképére felkerüljön.
bővebben ...

Aláhúzta, a migráció szempontjából Európa számára egy megoldás lehetséges. Matteo Salvini olasz belügyminiszternek a magyar véleménnyel is egybehangzó álláspontjának érvényesítése, amely azt szorgalmazza, hogy Európába csak legálisan lehessen belépni.


Forrás: KALOhírek

A külgazdasági és külügyminiszter kijelentette, az embercsempészet és az embercsempészeti tevékenységet folytató civil szervezetek támogatása azt váltják ki, hogy újabb migrációs hullámok indulnak Európa irányába. Ez a politika ugyanis bátorítja az embereket, hogy fizessenek az embercsempészeknek, szálljanak hajókra, hiszen egy civil embercsempész hajó úgyis kimenti és olasz, vagy máltai kikötőkbe szállítja őket – mondta.

Hozzátette, egy újabb bevándorlási hullám csak azon múlik, hogy Törökország állja-e a szavát, állja-e a sarat, és határain belül tartja-e az oda érkező migránsok százezreit. Ha nem, azok azonnal a balkáni útvonalon elindulnak Nyugat-Európa felé. Abba az irányba, ahol az elosztásukat szorgalmazzák.

A magyar emberek e tekintetben világos álláspontot foglaltak el: Magyarország semmilyen kvótajavaslatot nem támogat, semmilyen kvótát nem alkalmaz sem most, sem a jövőben – szögezte le.

Tűzzel játszanak azok az országok, amelyek egymás között kívánják elosztani az Európába érkezett migránsokat, ugyanis

EURÓPA EURÓPAISÁGÁT, JÖVŐJÉT, KULTÚRÁJÁT ÉS IDENTITÁSÁT VESZÉLYEZTETIK

– tette hozzá a miniszter, aki kiemelte, hogy ebben a kérdésben a Visegrádi négyek között egyetértés van.


Forrás: KALOhírek

Botrányosnak és megdöbbentőnek nevezte, hogy Európában hőssé avatnak államhatárt, nemzeti szuverenitást sértő embereket, embercsempészeket, akik tevékenysége miatt emberek, köztük határt védő rendőrök kerültek veszélybe. Ha az unió világossá tenné, hogy Európába csak szabályosan lehet bejönni, azzal lehetne emberéleteket menteni – hangsúlyozta Szijjártó Péter a szeptember 2-i lakossági fórumon tartott előadása azon részében, amelyben külpolitikai és migrációs kérdésekkel foglalkozott.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-05-30 12:49:46
A Kalocsa TV Magazin műsorában ezúttal a török Akkuyu erőmű építésének újabb fontos állomásáról számolnak be: megérkezett az első üzemanyag szállítmány. Az ottani projektben szerzett tapasztalatokat a Paks II. Atomerőmű építése során is hasznosítják. A műsorban szó lesz még az új blokkok manőverezőképességéről, beszámolnak a Paks II. Tudásmenedzsment Akadémia legutóbbi előadásáról, végezetül a TámogAtom sorozat Pata Jenő Gábor géderlaki plébánossal készült epizódját láthatják. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>
2023. 06. 02., 10:33
Több hónapos nyomozómunka eredményeként több mint 200 rendőr, 23 Bács-Kiskun vármegyei helyszínen csapott le egyidőben. Még >>>
2023. 06. 01., 17:00
Az előterjesztés napirendre vételét 285 képviselő támogatta a 450 fős parlamentben. Még >>>
2023. 06. 01., 12:00
Az esős májusi időjárás miatt néhol már kifejlett szúnyogok is nagyobb számban megjelentek, ezért ha az időjárás azt lehetővé teszi, június elején megkezdődik az ellenük való védekezés. Még >>>
2023. 05. 31., 16:53
Az első negyedév végén 50,9 ezer forint volt a személyautók éves átlagos kgfb-állománydíja, ami 7 százalékos növekedés az előző negyedéves értékhez képest. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK