2022. 07. 03.
Kornél, Soma
: 399 Ft   : 381 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Jelöltállítás: Fekete Zsombor fellebbezett polgármesterjelöltként való bejegyzésének elutasítása ellen

Illés György Cinó  |  2019. 09. 13., 17:16
Kapcsolódó
téma cikkei (61)

A helyi választási bizottságok hétfő este tartották a jelöltállítás időszakát lezáró ülésüket. Nyilvántartásba vették az elegendő ajánlást gyűjtött polgármester- és képviselőjelölteket, az utóbbiakat nem csak a települési, hanem a nemzetiségi önkormányzatok esetében is. Nyilvántartásba vették továbbá a kellő számú – Kalocsa esetében legalább öt – körzetben bejegyzett képviselőjelölttel rendelkező jelölőszervezetek listáit is. A fellebbezés határidő lejárt: e jogával az egyetlen elutasított nyilvántartásba-vételi kérelmet benyújtó jelölt élt.

Kalocsán nyilvántartásba vettek a négy polgármesterjelölt mellett 38 települési önkormányzati, valamint 27 nemzetiségi önkormányzati képviselőjelöltet. Az előbbiek a nyolc egyéni választókerület képviselői helyeiért versengenek, de a rájuk leadott szavazatok alapján további három, kompenzációs listás képviselői hely is kiosztásra kerül. Az utóbbiak a horvát és német önkormányzatok 3-3 képvelői helyéért, illetve a roma nemzetiségi önkormányzat öt mandátumáért versengenek.

A Helyi Választási Bizottság (HVB) hétfői ülése után nyilvánosságra hozta a jelöltek és listák nyilvántartásba vétele és a szavazólapi sorrendek vonatkozásában hozott határozatait.

A CSÜTÖRTÖK ESTI FELLEBBEZÉSI HATÁRIDŐ LEJÁRATÁIG EGY ILYEN KÉRELEM ÉRKEZETT BE. EZT FEKETE ZSOMBOR FÜGGETLEN POLGÁRMESTERJELÖLT-ASPIRÁNS NYÚJTOTTA BE.

Az ő nyilvántartásba vételi kérelmét egyedüliként elutasította a HVB, arra hivatkozva, hogy a begyűjtött 311 ajánlása közül 22-őt érvénytelennek találtak, további háromról az ajánlást gyűjtő személy aláírása hiányzott. Így 289 érvényes ajánlását vették számításba, ami eszerint 11-gyel alatta maradt a szükségesnek.

A FELLEBBEZÉST A MEGYEI TERÜLETI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG BÍRÁLJA EL.

A KORÁBBI CIKKEINKBEN KÖZÖLT TÖBBI JELÖLTSÉGI ÉS LISTAADATRA VONATKOZÓ HATÁROZATOK JOGERŐRE EMELKEDTEK.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 29., 15:40
Amíg szüleik a vizsgálatokon vettek részt, a gyerekek ugrálóvárban hancúrozhattak, és az összes résztvevőt egy tál babgulyásra is megvendégelte az egészségnapon a Kalocsa Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzata, akiknek hívására hétfőn városunkba érkezett a Nemzeti Népegészségügyi Központ egészségügyi szűrőbusza.
2022. 06. 29., 10:00
A tetszetős, a falukép szempontjából is jelentős épületet kívül-belül augusztus 13-án, a szombati falunap alkalmából tartott nyílt napon tekinthetik meg az érdeklődők.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 07. 02., 14:39
Helyi információk szerint afgánok és pakisztániak csaptak össze szombat hajnalban a magyar határ közelében a szerbiai Szabadkánál. A lövöldözésben ketten meghaltak, többen súlyosan megsérültek, egy 16 éves lány válságos állapotban van. Még >>>
2022. 07. 01., 14:19
A hőség veszélye miatt péntekre Budapestre, valamint Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyére adta ki a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat. Még >>>
2022. 07. 01., 11:28
A kalocsai Szent Kereszt Kórház főorvosa, önkormányzati képviselő a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége és a Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete novellaíró pályázatán korcsoportja második helyezést ért el. A Parlamentben vehette át jutalmát tegnap. Még >>>
2022. 07. 01., 09:41
Az Országos Atomenergia Hivatal a talán legfontosabb biztonsági elem létesítésére adott engedélyt – adta hírül tegnap videós bejelentkezésében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki ma az új erőművi blokkokat építő Roszatom vezetőivel tárgyal Isztambulban. Még >>>
2022. 06. 30., 13:14
A köztisztviselők és kormánytisztviselők napján is rendes nyitvatartási időben várják az ügyfeleket. Még >>>
2022. 06. 30., 13:02
2022. július 1-jén pénteken - a Magyar Egészségügy Napja miatt - a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház telephelyein (Kecskeméten, Kalocsán, Kiskunfélegyházán) a járóbeteg szakrendelés szünetel. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK