2023. 06. 02. péntek
Anita, Kármen
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Jelöltállítás: Fekete Zsombor fellebbezett polgármesterjelöltként való bejegyzésének elutasítása ellen

Illés György Cinó  |  2019. 09. 13., 17:16
Kapcsolódó
téma cikkei (61)

A helyi választási bizottságok hétfő este tartották a jelöltállítás időszakát lezáró ülésüket. Nyilvántartásba vették az elegendő ajánlást gyűjtött polgármester- és képviselőjelölteket, az utóbbiakat nem csak a települési, hanem a nemzetiségi önkormányzatok esetében is. Nyilvántartásba vették továbbá a kellő számú – Kalocsa esetében legalább öt – körzetben bejegyzett képviselőjelölttel rendelkező jelölőszervezetek listáit is. A fellebbezés határidő lejárt: e jogával az egyetlen elutasított nyilvántartásba-vételi kérelmet benyújtó jelölt élt.

Kalocsán nyilvántartásba vettek a négy polgármesterjelölt mellett 38 települési önkormányzati, valamint 27 nemzetiségi önkormányzati képviselőjelöltet. Az előbbiek a nyolc egyéni választókerület képviselői helyeiért versengenek, de a rájuk leadott szavazatok alapján további három, kompenzációs listás képviselői hely is kiosztásra kerül. Az utóbbiak a horvát és német önkormányzatok 3-3 képvelői helyéért, illetve a roma nemzetiségi önkormányzat öt mandátumáért versengenek.

A Helyi Választási Bizottság (HVB) hétfői ülése után nyilvánosságra hozta a jelöltek és listák nyilvántartásba vétele és a szavazólapi sorrendek vonatkozásában hozott határozatait.

A CSÜTÖRTÖK ESTI FELLEBBEZÉSI HATÁRIDŐ LEJÁRATÁIG EGY ILYEN KÉRELEM ÉRKEZETT BE. EZT FEKETE ZSOMBOR FÜGGETLEN POLGÁRMESTERJELÖLT-ASPIRÁNS NYÚJTOTTA BE.

Az ő nyilvántartásba vételi kérelmét egyedüliként elutasította a HVB, arra hivatkozva, hogy a begyűjtött 311 ajánlása közül 22-őt érvénytelennek találtak, további háromról az ajánlást gyűjtő személy aláírása hiányzott. Így 289 érvényes ajánlását vették számításba, ami eszerint 11-gyel alatta maradt a szükségesnek.

A FELLEBBEZÉST A MEGYEI TERÜLETI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG BÍRÁLJA EL.

A KORÁBBI CIKKEINKBEN KÖZÖLT TÖBBI JELÖLTSÉGI ÉS LISTAADATRA VONATKOZÓ HATÁROZATOK JOGERŐRE EMELKEDTEK.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 05. 30., 12:49
A Kalocsa TV Magazin műsorában ezúttal a török Akkuyu erőmű építésének újabb fontos állomásáról számolnak be: megérkezett az első üzemanyag szállítmány. Az ottani projektben szerzett tapasztalatokat a Paks II. Atomerőmű építése során is hasznosítják. A műsorban szó lesz még az új blokkok manőverezőképességéről, beszámolnak a Paks II. Tudásmenedzsment Akadémia legutóbbi előadásáról, végezetül a TámogAtom sorozat Pata Jenő Gábor géderlaki plébánossal készült epizódját láthatják. (x)
2023-05-27 14:54:00
A végig magyar és német nyelven konferált program záróakkordjaként az emlékművet - mely a Hartát újratelepítő 229 család nevét örökíti meg - a nemzetiszínű szalag átvágásával Font Sándor, Ritter Imre országgyűlési képviselők, Dollenstein László polgármester és Frőlich Henrikné, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke avatta fel.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 01., 17:00
Az előterjesztés napirendre vételét 285 képviselő támogatta a 450 fős parlamentben. Még >>>
2023. 06. 01., 12:00
Az esős májusi időjárás miatt néhol már kifejlett szúnyogok is nagyobb számban megjelentek, ezért ha az időjárás azt lehetővé teszi, június elején megkezdődik az ellenük való védekezés. Még >>>
2023. 05. 31., 16:53
Az első negyedév végén 50,9 ezer forint volt a személyautók éves átlagos kgfb-állománydíja, ami 7 százalékos növekedés az előző negyedéves értékhez képest. Még >>>
2023. 05. 31., 14:10
A XXXI. Kék Madár Fesztivál péntektől vasárnapig tartó programpalettáján különféle kulturális, gyermek és könnyűzenei programok szerepelnek. Még >>>
2023. 05. 31., 14:00
A fedélzeten tartózkodó katonaorvosokkal tartott Kajári Ferenc vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese is. Még >>>