2024. 06. 23.
Zoltán
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Bemutatta képviselő-jelöltjeit a Szövetségben Városunkért Egyesület – Egyértelmű célok, rövid, lényegre törő bemutatkozások

Zsiga Ferenc  |  2019. 09. 17., 15:27
Kapcsolódó
téma cikkei (61)

A Szövetségben Városunkért Egyesület és az MSZP Kalocsai Szervezete hétfőn fél ötkor tartott sajtótájékoztatót a Hunyadi utcai Közösségi Házban lévő MSZP irodában. Az eseményen az egyesület polgármesterjelöltje, Faragó László (Susu) mutatta be azokat a képviselő-jelölteket, akiket a nyolc választókörzetben indít az egyesület, mint jelölőszervezet. A lényegre törő, rövid bemutatkozások végén a polgármesterjelölt bejelentette: a 8. választókörzet képviselői helyéért maga is beszáll a választók bizalmáért folytatott küzdelembe.

A sajtótájékoztató résztvevőit dr. Angeli Gabriella, a 7. számú választókörzet képviselő-jelöltje köszöntötte, aki elmondta: a sajtótájékoztatót a Szövetségben Városunkért Egyesület és az MSZP Kalocsai Szervezete hívta össze. A jelenleg is önkormányzati képviselő dr. Angeli megköszönte azoknak a kalocsaiaknak a támogatását, akik ajánlásaikkal lehetőséget biztosítottak, hogy a Szövetségben városunk polgármester-jelöltje és képviselő-jelöltjei elindulhassanak a helyhatósági választáson.


Forrás: Zsiga Ferenc

Faragó László, az egyesület polgármesterjelöltje szintén megköszönte az aláírók támogatását, egyben azoknak a segítőiknek a munkáját, akik a támogatói aláírások begyűjtésében közreműködtek. A polgármesterjelölt rámutatott: a programjukat szakmai alapon állították össze és a város jövőjét is szakmai alapon képzelik el. A jelölteket is ilyen szempontok szerint igyekeztek kiválasztani.

Mint mondta, maga széleskörű gazdasági kapcsolatokkal, több éves vállalkozói és vezetői tapasztalattal, jelentős beruházások menedzselésében szerzett jártassággal, műszaki és menedzseri diplomával fogja a szakértőkből álló csapatot vezetni.


Forrás: Zsiga Ferenc

Faragó László hozzátette, kiemelten fontos területnek tekintek a város életében az egészségügyet. Erre a területre nem egy embert állítanának, hanem egy szakértékből álló csoport segítségét kérik. Faragó László ezt követően egyenként, az 1. számú választókerülettel indulva mutatta az egyesület képviselő-jelöltjeit, majd azok személyesen is bemutatkoztak.

1. számú választókerület

Katiné Enczel Judit kifejtette: „Megválasztásom esetén a helyi vállalkozásokkal való kapcsolattartás lesz a feladatom, azzal a szándékkal, hogy vállalkozásbarát önkormányzatot hozzunk létre. Egy az ipari park hatékonyabb kihasználását szorgalmazó intézkedési tervre teszünk javaslatot, ami új telephelyek kialakítását, ezen keresztül új munkahelyek létesítését teszi lehetővé. Így talán nem mennek el a fiataljaink és a középkorúak is itthon maradnak. A vállalkozások helyi adóterheinek a felülvizsgálata, a vállalkozásokkal karöltve egy jobb, hatékonyabb, a város és a vállalkozások érdekeit figyelembe vévő helyi adóteher kialakítása a cél. Amennyiben lehetőséget kapunk rá, mindezt az intézkedésekben is megtapasztalják majd” – mondta Katiné Enczel Judit.

2. számú választókerület

Farkas Tibor bemutatkozásakor aláhúzta: „A mindennapi problémák megoldásán túl szeretném a 2. számú választókörzetben található műemlék és műemlék jellegű épületek felújítását, működtetését megoldani. Továbbá egy olyan kulturális centrum kialakítását szeretném elérni, amiben helyet kapna egy kézműves udvar, egy panoptikum, amely azt a mindennapi kisembert mutatná be, aki a vállán hordozza a várost, legyen az napszámos, paprikaszedő, vagy éppen orvos.

Olyan pavilont is kialakítanék, ami a hintókat, azoknak a történetét mutatná be, ugyanis hintókészítés is volt Kalocsán, ami sajnos mára feledésbe merült. Célom, hogy az érsekkert arborétum jellegét jobban kidomborítsuk, és nem utolsó sorban a kórház körüli parkolási problémákat szeretném megoldani. Ehhez szeretném kérni a város lakosságának a felhatalmazását” – zárta programismertetőjét Farkas Tibor


Forrás: Zsiga Ferenc

3. számú választókörzet

Kovács Gábor bemutatkozásakor elmondta: „1970-ben születtem Kalocsán. Autószerelésből érettségiztem, majd informatikát tanultam. Huszonöt évig voltam hivatásos katona a Miskei úti laktanyában, jelenleg az MSZP Kalocsai Szervezetének vagyok az irodavezetője. A 3. számú választókörzetet jól ismerem, hiszen huzamosabb ideig laktam ott, a Zrínyi lakótelepen, a Tímár Kálmán utcában, valamint az Alkotás úton.

Képviselőként nem elzárkózva, elbarikádozva fogok politizálni, minden lakónak elérhető leszek. Célom a járdák, utak, árkok felújítása, a Csajda kert szabadidős parkká való fejlesztése. Pályázati források bevonásával az uszoda és KRESZ park felújítását szeretném elérni. Aki október 13-án rám szavaz, az számíthat rá, hogy Kalocsát együtt, közösen a városlakókkal meg fogjuk javítani” – zárta mondanivalóját Kovács Gábor.

4. számú választókörzet

Vidák István felszólalásakor azt hangsúlyozta: „Ötvenkilenc éves vagyok, nős, három fiúgyermek édesapja. Harminc éve a szociális intézménynél dolgozom, így nap mint nap találkozom a körzetemben élő emberek problémáival. Szeretnék a körzetemben minden több emberrel találkozni, hogy a város fejlesztésének problémáit, ügyeit meg tudjuk beszélni és közösen megvalósítani. Szavazzanak rám, a 4. számú körzet jelöltjére, Vidák Istvánra!” – szólított fel a képviselőjelölt. 


5. számú választókörzet

András Attila
, mint a legfiatalabb, 22 éves képviselőjelölt elmondta: „Kalocsán 1997-ben születtem, szüleim tősgyökeres kalocsaiak. Édesapám, András Attila diszpécser az Első Dunakavics Kft-nél, édesanyám a közétkeztetési intézménynél dolgozik. A Szőlők közében nőttem fel, a Rózsa közben lakunk. A Dózsa György Szakgimnáziumban végeztem, Dunaújvárosban a Bánki Donát Szakgimnáziumban szereztem meg a gépgyártás-technológus technikus végzettséget. Autószerelőként szeretnék tovább dolgozni, ezért ezt a szakmát kezdtem el tanulni, Dunaújvárosban.

Ugyan még csak 22 éves vagyon, de sokat foglalkoztat a kalocsaiak életkörülménye. Sajnálatos, hogy sem az idősebbek, sem a fiatalok nem találnak megfelelő munkát. Kevés a jövedelem, ezért nagyon sokan mennek nagyvárosokba, külföldre. Olyan munkahelyekre lenne szükség, ahol tisztességes, olyan bért fizetnek, amiből meg lehet élni. Bosszantó látni a városban az illegálisan lerakott szemetet, a Szőlők közében meg kell szüntetni, hogy ne halmozódjon föl a rengeteg szemét. Azt gondolom, ha Kalocsán bevezetnék az évi kétszeri lomtalanítást, ez a helyzet megoldódna.


Forrás: Zsiga Ferenc

A városban a zöldjáratok száma elenyésző, meg kell duplázni ezeket. Megoldandó feladatnak tartom egy élelmiszerbolt nyitását a Szőlők közében. A lakosság életkörülményeinek javítása érdekében célul tűztem ki az utak, járdák, csapadékvíz elvezető árkok felújítását, ingyenes lomtalanítást, zöldjáratok megduplázását. Tisztelettel kérem bizalmukat, október 13-án szavazatukat!” – zárta programját a legfiatalabb képviselőjelölt.

6. számú választókerület

Mácsai Lajos István
bemutatkozásakor annak adott nyomatékot: „ A Szabó József utcában lakom, 1983 óta élek a választókörzetben. Nős vagyok, gyermekeim már felnőttek, kettő unokám van. Iskolai végzettségeim, munka és élettapasztalatom alapján, jelölő szervezetünk felkérésére városunk agrárágazati, gazdasági és városmarketing kérdéseivel foglalkozom.

Természetesen választókörzetem célfeladatainak és fejlesztési lehetőségeinek megtartása mellett és figyelembe vételével. Azt gondolom, Kalocsa megjavítható, és a mai kor követelményeinek megfelelő fejlődési pályára állítható. Amennyiben október 13-án a választók megtisztelnek bizalmukkal, és részt vehetek az új önkormányzat munkájában, úgy pártatlanul, lokálpatriótaként fogom városunk és körzetem fejlődését szolgálni.” – zárta gondolatmenetét Mácsai Lajos István.

7. számú választókörzet

Dr. Angeli Gabriella, a jelenlévő képviselő-jelöltek közül vélhetően a legismertebb, jelenleg is önkormányzati képviselő programja ismertetésekor kifejtette: „Több mint 22 évig tanítottam a Kertvárosi Általános Iskolában német nyelvet kicsiknek és nagyoknak. A választók bizalmából már több cikluson keresztül képviselhettem a választóimat a képviselő-testületben. Az önkormányzati munkám során úgy éreztem, hogy kevés az a jogi tudás, amivel rendelkezem, ezért a Szegedi Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Karát végeztem el, ott szereztem diplomát.

Az eddigi önkormányzati munkám során a joggal, közbeszerzésekkel foglalkoztam. Említhetem a Kalocsa Szíve Programot, valamint a különböző fejlesztéseket. A jövőben is ezzel szeretnék foglalkozni, és természetesen képviselni a 7. számú választókörzetet. A Kertvárosról azt mondják, nagyjából rendben van, de ez azért nem így van. Az utak, járdák, árkok állapota elhanyagolt. Szeretném, ha az útjainkat aszfaltburkolattal tudnánk borítani úgy, ahogy a városban néhány helyen már megvalósult. Az árkokat mélyíteni kell és a csapadékvíz elvezetést megoldani.

Többször előfordul, hogy a levágott zöld fűvel nem igazán tudunk mit kezdeni, ezért kezdeményezném a zöldfedelű kukák Kalocsára telepítését, amit itt is be kellene vezetni. Várom a bizalmukat és a szavazatukat!” – mondta Dr. Angeli Gabriella, akinek bemutatásakor Faragó László polgármesterjelölt azt is elmondta, hogy a jog és oktatáspolitika, közbeszerzések és EU-projekteken kívül a külkapcsolatok területén is számít a képviselő-jelölt munkájára.


Forrás: Zsiga Ferenc

8. számú választókörzet

Faragó László visszavéve a szót hangsúlyozta: „Öt évvel ezelőtt szintén elindultam képviselő-jelöltként az önkormányzati választáson. Ugyan nem sikerült bekerülnöm a képviselő-testületbe, de akkor is egyik fő elképzelésem volt, hogy a város külső területeit jobban fel kellene zárkóztatni, jobban bekapcsolni a város életébe. Most minden nap találkozva a kalocsai emberekkel elmondják, ez a probléma ugyanúgy megmaradt. Ezért vállaltam a 8. számú választókörzet képviselő-jelöltségét. Mint képviselő sportfejlesztéssel, ifjúságpolitikával, és a külső területek, városrészek fölzárkóztatásával kívánok foglalkozni.

Ez a mi bemutatott csapatunk! Kívánok nagyon sok sikert! Kérem a választókat, amennyiben tetszett ez a bemutatkozás, szavazzanak ránk. Ha még maradtak nyitott kérdések, nyugodtan állítsanak meg az utcán bennünket. Erre lesz lehetőségük, mert nagyon sok helyen meg fogunk fordulni. Beszélgessünk, mondják el, mi az, amit még esetleg kihagytunk, mi az, amivel még tudnánk segíteni, mert a város jó irányba szeretnénk megváltoztatni. Mindig elmondom, így most is: mi nem Kalocsából szeretnénk megélni, hanem Kalocsáért szeretnénk dolgozni!” – mondta a sajtótájékoztató zárómondataként Faragó László, a Szövetségben Városunkért Egyesület és az MSZP Kalocsai Szervezetének polgármester-jelöltje.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 23., 09:30
Az idősebb vádlottnak még egy lopásért is felelnie kell, ugyanis pár héttel a rablás előtt betört egy házba. Még >>>
2024. 06. 21., 18:00
Az ügyészség a nőt többrendbeli közokirat-hamisítás bűntettével vádolja Még >>>
2024. 06. 21., 16:51
Bock József életműve példa arra, hogy szívós, kitartó munkával milyen eredményeket lehet elérni. Még >>>
2024. 06. 20., 09:01
Három év alatt 12 magyar és 4 cseh gazdasági társaságot vontak be az adóelkerülő tevékenységbe. Még >>>
2024. 06. 19., 14:34
Két bajai rendőr és mentős húzták vissza a hídra az öngyilkossággal fenyegetőző férfit. Még >>>
2024. 06. 19., 10:56
Az asszonnyal szemben több körözés volt érvényben. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK