2023. 06. 07. szerda
Róbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Bolvári Ferdinánd és az ő gerilla plakátkampánya – Morális és törvényességi kérdéseket alapos okkal vetnek fel a „jelölttársak”

2019. 09. 21., 11:18
Kapcsolódó
téma cikkei (61)

Azt pontosan nem tudni, ki az értelmi szerző, de Bolvári Ferdinánd, a Békés Kalocsáért Egyesület polgármester-jelöltjének plakátja nem akarja „békén hagyni” egy másik jelöltét, folyton a „nyakára jár”. Az ilyesfajta zaklatásnak még nagyobb a nyomatéka, ha olyan helyen történik, ahol eleve nem is lehetne plakát – főleg, ha az ezt tiltó rendelkezést a hirdetés kihelyezője is megszavazta! Mindez dr. Bagó Zoltánból és dr. Angeli Gabriellából is ellenérzést váltott ki, nem is mentek el mellette szó nélkül. Már csak azért sem, mert nem nyerte el egységesen a városlakók tetszést Bolvári Ferdinánd plakátkampánya. Sokan rossz szemmel nézik, hogy a jó ízlés és a törvényesség határát súroló húzásokkal operál óriásplakátjai kihelyezése során.

HOGY MELYIK OLDALRÓL SÚROLJA A JÓ ÍZLÉS ÉS A TÖRVÉNYESSÉG HATÁRÁT, AZT A CIKK VÉGÉN OLVASÓINKTÓL IS MEGKÉRDEZZÜK, SZAVAZZON!

Erkölcsös?

Tisztelt Bolvári Úr, Kedves Jelölttársam! Ezzel az akcióddal nálam a maradék szavahihetőséged is elvesztetted.
1. A kedves mosolyod és a segítőkézséged álarca mögött vagy valami gátlástalanság/pofátlanság lapulhat (mert ez sztem nem vicces hanem inkább ízléstelen és szánalmas), he ezt a posztot ennyire bármi áron áhitod, és tudatosan cselekedtetek,
vagy
2. valami elképesztő butaság lapulhat. Képviselőként úgy készülsz Polgármesternek, hogy még a helyi szabályozást sem ismered? Mert akkor meg az alkalmasságoddal van a baj - és ne vedd mindezt sértésnek!
Ez a város ennél többet érdemel”


– írja Facebook-oldalán elhelyezett, itt csak ékezetekkel módosított bejegyzésében Bagó Zoltán, hozzátéve:

Ps: Jánosi Úr meg exrendőr létére nem ismeri a jogszabályt...

Bagó Zoltán a bejegyzése mellé fényképeket is csatolt:

Ezek egyike Bolvári Ferdinánd sétálóutcai plakátját ábrázolja, amelynek esetében hasonló, nem jogi, hanem morális probléma is fönnáll, mint a kamionos plakátprojektjük esetében – erről alább bővebben is írunk.


Forrás: KALOhírek

Arról van szó, hogy a hirdetmény legalábbis azt a benyomást kelti, mintha a molinót szándékosan úgy helyezték volna el, hogy amennyire lehet, eltakarja Filvig Géza irodája kirakatában látható plakátját, de legalábbis elterelje a figyelmet arról.

Törvényes?

De Bagó nem ezt helyezi kritikája középpontjába, hanem a helyszínválasztásnak a jogszabályokhoz való kétséges viszonyulását.


Forrás: KALOhírek

A másik fotó ugyanis a város közterületi rendeletének egy részletét mutatja, bekarikázva azt az ominózus részt, amelyet Bolvári Ferdinánd nyilvánvalóan megsértett, holott az önkormányzati rendeletet ő maga is megszavazta.

Mégpedig azért, mert a rendelet egyértelműen kimondja, hogy három tiltott helyszín egyikeként

A SÉTÁLÓUTCÁBAN TILOS POLITIKAI HIRDETÉSEKET ELHELYEZNI.


Forrás: KALOhírek

Ugyanerre figyelmezeti a Békés Kalocsáért Egyesület polgármesterjelöltjét saját Facebook-oldalán dr. Angeli Gabriella, aki jelenlegi képviselőként és egyben képviselőjelöltként szólította meg Bolvárit.

Bolvári Ferdinánd! 3 helyen nem szabad kampányolni: Szentháromság tér, Kubikus park és a Sétáló utca. A testületi ülésen te is megszavaztad. Elfelejtetted?”

Aztán engedélyünk van-e?

Angeli viszont még rátesz egy lapáttal:

Ui. A közterület foglalási engedélyt megkérted? Tudod azt, ahol az engedély kérése mellé a térképen pontosan be kell jelölni, hol áll a kamion, hol függeszted ki a molinókat?”

Emlékezetes: nemrégiben Bolvári már „virtuális plakátkampányával” is fölkavarta a közvéleményt, amikor a város ismert óriásplakát felületeiről készült, a közösségi médiában posztolt fotókra installálva (rámásolva) mutatta be plakátját, mintha azok valóban ki lennének helyezve.

Ehhez a jópofa húzáshoz viszont sem a reklámfelületek tulajdonosaitól nem kért engedélyt, sem az olvasói felé nem jelezte, hogy a képek nem a valóságot tükrözik.

Ez után következett a „plakáttakaró plakátkampány” és a helyi rendeletet megsértő molinó.

Eltérő megítélés

A közösségi médiában és a közvéleményben Bolvári újabb „gerillaakciójának” meglehetősen kétélű megítélése alakult ki:

Egyfelől sokan suttyóságnak, „pofátlanságnak” tartják a másik jelölt plakátjának eltakarását, amelynek eklatáns példája a Nyárfa büfé melletti óriásplakát volt, ahol az Angeli által emlegetett kamionnal egyszerűen Filvig plakátja elé álltak.

Mások ezen túlmenően osztják a fenti két jelölt álláspontját a módszer jogszabály-ellenességét illetően, különösen annak fényében, hogy

Bolvári önkormányzati képviselőként erősen rendpárti, azaz kemény helyi jogszabályok megalkotását, és a renitens lakosság szankcionálását sürgető álláspontra helyezkedett több kérdéssel kapcsolatban – gondoljunk például az időkorlátos parkolási rendszer bevezetésére, de a vállalkozásokat sújtó építményadó emelését is megszavazta.

Megint mások ötletes, szellemes húzásnak, kreatív kampányfogásnak tartják az óriásplakát-takaró kamionos önreklámozást.

Ön mit gondol erről?

SZAVAZÁS

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 06. 06., 19:52
A jazz muzsika és a jó borok kedvelőinek kiváló programlehetőség, akinek ismerőse jazz- és borrajongó, annak pompás ajándékötlet! Töltsön egy kellemes nyári estét a Pilvax Hotelben június 10-én! Indítsa a nyarat egy laza, élőzenés aláfestéssel egybekötött borkóstolóval, amelyen amforában érlelt borkülönlegességekkel ismerkedhetünk.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 07., 14:22
Békéscsabáról, Gyuláról, Kisdombegyházról, Szegedről, Kecskemétről, Budapestről is érkeztek bejelentések, vélhetően nagyon széles körben érezte a lakosság. Még >>>
2023. 06. 07., 10:38
Szekszárdtól északnyugatra, Kétyen valóságos saras vízözön alakult ki kedden délután. Még >>>
2023. 06. 07., 10:00
Néhány tuti tippet is adott, kattints és fogadd meg Te is őket! Még >>>
2023. 06. 07., 09:02
Gyermekkoromban is a jó meséket szerettem, szeretem, ha a történetnek nagyon jó vége van. Ez a kapu a mi jutalmunk a jócselekedetért, mint egy régi magyar népmesében – mondta az ünnepségen Vajda Péter, Még >>>
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK