2023. 02. 08. szerda
Aranka
: 393 Ft   : 367 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Benkő Tibor: Legnagyobb érték a béke és a biztonság - Kalocsán járt a honvédelmi miniszter

2019. 10. 04., 10:16
Kapcsolódó
téma cikkei (61)

Tegnap Dr. Filvig Géza Kalocsa polgármesterjelöltjének meghívására újabb miniszter látogatott el városunkba. Ezúttal Benkő Tibor honvédelmi miniszter járt nálunk.

Filvig Géza a közösségi oldalán mondott köszönetet Benkő Tibor honvédelmi miniszternek a látogatásért, mint írta azért

„hogy megtisztelt bennünket és megtisztelte a kalocsai nyugállományú katonákat.


Forrás: Filvig Géza közösségi oldala

Fontos a megbecsülés. Amikor arról beszélek, hogy igazi megbecsülést szeretnék elérni a nyugdíjasainknak, akkor arra is gondolok, hogy a honvédség nyugállományú katonáinak is igazi megbecsülést szeretnék.

Miniszter úr, nagyon őszintén mondta, hogy a legfőbb feladatának tekinti, hogy a nyugdíjas katonák ellátmánya emelkedjen.

Pár gondolatot kiemelnék Benkő Tibor mondandójából:

Legnagyobb érték a béke és a biztonság. Ez az alapja mindennek, ha ez nincs, akkor se boldogság se élet sincs.”Mi történik Afrikában vagy Afganisztánban azért érdekel, bennünket, mert abból mindig Európa jön ki rosszul. Vagy a délszláv válság, azért ez nem rég volt, és a térségünkben háború volt, ezért fontos, hogy a magyar hadsereg kiváló eszközökkel, jól képzett katonákkal rendelkezzen. És Európában viszonylagos biztonság van és ez minek köszönhető? Annak, hogy a kéksisakosok rendet tartanak fent.


Forrás: Filvig Géza közösségi oldala

Koszovóban szolgálatot teljesító katonákat látogattunk meg és ajándékot vittünk karácsonyra a katonáknak, de ha már ott vagyunk, akkor vittünk ajándékot a koszovói embereknek is. Ajándékot vittünk az általános iskolába, tudják mit? Dobkályhát.

Gondolták volna, hogy a rendszerváltás előtt az akkori Jugoszláviában nincs kályha? És amikor beállítottuk a kályhát, akkor döbbentünk rá, hogy lehet, hogy rossz ajándékot vittünk. Tudják miért? Mert az ablakokban nem volt üveg. A diákok fele szandálban télen. Gondolták volna, hogy háború lesz 2006-ban Európában? Ezért van szükség a magyar honvédség fejlesztésére.


Forrás: Filvig Géza közösségi oldala

Tudják-e, hogy a NATO legnagyobb kiberbiztonsági szakértője kicsoda? Egy magyar szakember. Van itt szürkeállomány! Gondoljanak bele, hogy mi mindent irányít már számítógép, és mi van, ha ez a kibertér rossz kezekbe kerül? Lassan már a repülőgépek pilóta nélkül repülnek, az autók vezető nélkül vannak az utakon, a vonatokat bináris számrendszer irányít. Ugye rossz belegondolni, hogy mi lesz, akkor, ha rossz szándékú emberek uralják majd ezeket a vezérlőegységeket. Kell erre a képességre készülni? Hát kell! Fel kell készülnünk ezekre, hogy a békét és biztonságot a magyar emberek élvezzék.

Ne adjuk már fel az eredményeinket! Legyünk méltóak mit tettek őseink. Nem akarok beszélni az iszlámról, de engedtessék meg nekünk, hogy van egy kultúránk és engedjék meg nekünk, hogy tiszteljük a hölgyeket és ne csak egy tárgy legyen egy nő a családban, nem hiszem, hogy ez rossz kultúra lenne, figyeljünk oda és vigyázzunk rá! Ezért kell nekünk ütőképes hadsereg, hogy a békénket és a biztonságunkat megőrizzük.


Forrás: Filvig Géza közösségi oldala

Mondják, hogy 56-ban kimenekültek a magyarok Amerikába. Akkor jó volt, hogy befogadták a magyarokat? Bocsássanak meg, de az nem ez a helyzet volt.

Mert azok a menekültek beilleszkedtek a társadalomba elfogadták a törvényeiket.

Emlékezzenek csak azokra a híres magyarokra, akiket név szerint ismerünk.
Beilleszkedtek és aktív tagjai lettek a társadalomnak.

Nem a társadalomnak kell úgy viselkedni, h megváltoztatja a szabályaikat, hogy az jó legyen a bevándorlónak, hanem a vendégség kultúráját kell felvennem, nem tartom helyénvalónak, hogy mi elveszítsük az elért eredményeinket miattuk”
 – összegezte a csütörtöki eseményen elhangzottakat dr Filvig Géza polgármester-jelölt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 02. 05., 09:01
Közel 110 ezer gazdálkodónak kell megújítania az egységes kérelem beadásához szükséges meghatalmazást. Minden évben az egységes kérelmek mintegy 70 százalékát, megközelítőleg 108 ezer kérelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) falugazdászainak közreműködésével nyújtják be a gazdálkodók – hangzott el egyebek mellett Kalocsán a NAK és a MAGOSZ szervezésében, Jakab István, az országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke részvételével Kalocsán megtartott, a Közös Agrárpolitikáról (KAP) szóló agrárfórumon.
2023. 02. 03., 12:49
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által közel 245 millió forint értékű beruházást valósít meg az RBDZS Bölcsőde Nonprofit Kft. kalocsai telephelyén.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 07., 17:29
Igényelje a Gondosórát, hogy biztonságban tudhassa idősebb szeretteit a nap 24 órájában! Még >>>
2023. 02. 06., 16:59
Rövid időn belül két kocsit is nyitva talált Jánoshalmán egy 26 éves helybéli, aki nem volt rest ellopni az autókban fellelt értékeket. A nyomozók azonnal felismerték a kamerafelvételeken. Még >>>
2023. 02. 06., 09:58
A farsang egyik jellegzetes édessége a szalagos fánk. Finom, könnyű a tésztája, nagyon jó fánk recept, készítsd el te is! Még >>>
2023. 02. 06., 09:39
A húsos pástétom maradékmentő receptnek is tökéletes, de friss húst is használhatsz hozzá. Még >>>
2023. 02. 06., 08:59
A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyét dr. Finta József plébános képviselte. Még >>>
2023. 02. 06., 08:58
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 5 fok között várható egész héten, a fagyzugos helyeken hidegebb is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK