2022. 01. 20. csütörtök
Fábián, Sebestyén
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Benkő Tibor: Legnagyobb érték a béke és a biztonság - Kalocsán járt a honvédelmi miniszter

2019. 10. 04., 10:16
Kapcsolódó
téma cikkei (61)

Tegnap Dr. Filvig Géza Kalocsa polgármesterjelöltjének meghívására újabb miniszter látogatott el városunkba. Ezúttal Benkő Tibor honvédelmi miniszter járt nálunk.

Filvig Géza a közösségi oldalán mondott köszönetet Benkő Tibor honvédelmi miniszternek a látogatásért, mint írta azért

„hogy megtisztelt bennünket és megtisztelte a kalocsai nyugállományú katonákat.


Forrás: Filvig Géza közösségi oldala

Fontos a megbecsülés. Amikor arról beszélek, hogy igazi megbecsülést szeretnék elérni a nyugdíjasainknak, akkor arra is gondolok, hogy a honvédség nyugállományú katonáinak is igazi megbecsülést szeretnék.

Miniszter úr, nagyon őszintén mondta, hogy a legfőbb feladatának tekinti, hogy a nyugdíjas katonák ellátmánya emelkedjen.

Pár gondolatot kiemelnék Benkő Tibor mondandójából:

Legnagyobb érték a béke és a biztonság. Ez az alapja mindennek, ha ez nincs, akkor se boldogság se élet sincs.”Mi történik Afrikában vagy Afganisztánban azért érdekel, bennünket, mert abból mindig Európa jön ki rosszul. Vagy a délszláv válság, azért ez nem rég volt, és a térségünkben háború volt, ezért fontos, hogy a magyar hadsereg kiváló eszközökkel, jól képzett katonákkal rendelkezzen. És Európában viszonylagos biztonság van és ez minek köszönhető? Annak, hogy a kéksisakosok rendet tartanak fent.


Forrás: Filvig Géza közösségi oldala

Koszovóban szolgálatot teljesító katonákat látogattunk meg és ajándékot vittünk karácsonyra a katonáknak, de ha már ott vagyunk, akkor vittünk ajándékot a koszovói embereknek is. Ajándékot vittünk az általános iskolába, tudják mit? Dobkályhát.

Gondolták volna, hogy a rendszerváltás előtt az akkori Jugoszláviában nincs kályha? És amikor beállítottuk a kályhát, akkor döbbentünk rá, hogy lehet, hogy rossz ajándékot vittünk. Tudják miért? Mert az ablakokban nem volt üveg. A diákok fele szandálban télen. Gondolták volna, hogy háború lesz 2006-ban Európában? Ezért van szükség a magyar honvédség fejlesztésére.


Forrás: Filvig Géza közösségi oldala

Tudják-e, hogy a NATO legnagyobb kiberbiztonsági szakértője kicsoda? Egy magyar szakember. Van itt szürkeállomány! Gondoljanak bele, hogy mi mindent irányít már számítógép, és mi van, ha ez a kibertér rossz kezekbe kerül? Lassan már a repülőgépek pilóta nélkül repülnek, az autók vezető nélkül vannak az utakon, a vonatokat bináris számrendszer irányít. Ugye rossz belegondolni, hogy mi lesz, akkor, ha rossz szándékú emberek uralják majd ezeket a vezérlőegységeket. Kell erre a képességre készülni? Hát kell! Fel kell készülnünk ezekre, hogy a békét és biztonságot a magyar emberek élvezzék.

Ne adjuk már fel az eredményeinket! Legyünk méltóak mit tettek őseink. Nem akarok beszélni az iszlámról, de engedtessék meg nekünk, hogy van egy kultúránk és engedjék meg nekünk, hogy tiszteljük a hölgyeket és ne csak egy tárgy legyen egy nő a családban, nem hiszem, hogy ez rossz kultúra lenne, figyeljünk oda és vigyázzunk rá! Ezért kell nekünk ütőképes hadsereg, hogy a békénket és a biztonságunkat megőrizzük.


Forrás: Filvig Géza közösségi oldala

Mondják, hogy 56-ban kimenekültek a magyarok Amerikába. Akkor jó volt, hogy befogadták a magyarokat? Bocsássanak meg, de az nem ez a helyzet volt.

Mert azok a menekültek beilleszkedtek a társadalomba elfogadták a törvényeiket.

Emlékezzenek csak azokra a híres magyarokra, akiket név szerint ismerünk.
Beilleszkedtek és aktív tagjai lettek a társadalomnak.

Nem a társadalomnak kell úgy viselkedni, h megváltoztatja a szabályaikat, hogy az jó legyen a bevándorlónak, hanem a vendégség kultúráját kell felvennem, nem tartom helyénvalónak, hogy mi elveszítsük az elért eredményeinket miattuk”
 – összegezte a csütörtöki eseményen elhangzottakat dr Filvig Géza polgármester-jelölt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
Az utóbbi hat évből négyben hullott hó a világ legnagyobb sivatagában, de 2017. előtt 1979. óta nem volt ilyen. Nálunk a meteorológusok cudar hidegre figyelmeztetnek. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
A tanulók magyar nyelvből és matematikából vizsgáznak. Még >>>
2022. 01. 19., 19:54
Filvig Géza polgármester és kísérete a TOP Plusz források adta lehetőségekről a megyei közgyűlés elnökével és a megyei fejlesztési ügynökség képviselőivel egyeztetett a megyeszékhelyen. Még >>>
2022. 01. 19., 17:01
Dollenstein László polgármester úr, Fröhlich Henrikné, a Hartai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökasszonyának és Vejtei András a Hartai Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnokának meghívásra látogatott Hartára Font Sándor országgyűlési képviselő. Még >>>
2022. 01. 19., 13:11
Kiszli Vandának, az Atomerőmű Sportegyesület kajakosának neve is felkerült a magyar kajak-kenu sport örökös bajnokainak márványtáblájára – tájékoztatott az egyesület. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés