2024. 03. 04. hétfő
Kázmér
: 394 Ft   : 363 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Benkő Tibor: Legnagyobb érték a béke és a biztonság - Kalocsán járt a honvédelmi miniszter

2019. 10. 04., 10:16
Kapcsolódó
téma cikkei (61)

Tegnap Dr. Filvig Géza Kalocsa polgármesterjelöltjének meghívására újabb miniszter látogatott el városunkba. Ezúttal Benkő Tibor honvédelmi miniszter járt nálunk.

Filvig Géza a közösségi oldalán mondott köszönetet Benkő Tibor honvédelmi miniszternek a látogatásért, mint írta azért

„hogy megtisztelt bennünket és megtisztelte a kalocsai nyugállományú katonákat.


Forrás: Filvig Géza közösségi oldala

Fontos a megbecsülés. Amikor arról beszélek, hogy igazi megbecsülést szeretnék elérni a nyugdíjasainknak, akkor arra is gondolok, hogy a honvédség nyugállományú katonáinak is igazi megbecsülést szeretnék.

Miniszter úr, nagyon őszintén mondta, hogy a legfőbb feladatának tekinti, hogy a nyugdíjas katonák ellátmánya emelkedjen.

Pár gondolatot kiemelnék Benkő Tibor mondandójából:

Legnagyobb érték a béke és a biztonság. Ez az alapja mindennek, ha ez nincs, akkor se boldogság se élet sincs.”Mi történik Afrikában vagy Afganisztánban azért érdekel, bennünket, mert abból mindig Európa jön ki rosszul. Vagy a délszláv válság, azért ez nem rég volt, és a térségünkben háború volt, ezért fontos, hogy a magyar hadsereg kiváló eszközökkel, jól képzett katonákkal rendelkezzen. És Európában viszonylagos biztonság van és ez minek köszönhető? Annak, hogy a kéksisakosok rendet tartanak fent.


Forrás: Filvig Géza közösségi oldala

Koszovóban szolgálatot teljesító katonákat látogattunk meg és ajándékot vittünk karácsonyra a katonáknak, de ha már ott vagyunk, akkor vittünk ajándékot a koszovói embereknek is. Ajándékot vittünk az általános iskolába, tudják mit? Dobkályhát.

Gondolták volna, hogy a rendszerváltás előtt az akkori Jugoszláviában nincs kályha? És amikor beállítottuk a kályhát, akkor döbbentünk rá, hogy lehet, hogy rossz ajándékot vittünk. Tudják miért? Mert az ablakokban nem volt üveg. A diákok fele szandálban télen. Gondolták volna, hogy háború lesz 2006-ban Európában? Ezért van szükség a magyar honvédség fejlesztésére.


Forrás: Filvig Géza közösségi oldala

Tudják-e, hogy a NATO legnagyobb kiberbiztonsági szakértője kicsoda? Egy magyar szakember. Van itt szürkeállomány! Gondoljanak bele, hogy mi mindent irányít már számítógép, és mi van, ha ez a kibertér rossz kezekbe kerül? Lassan már a repülőgépek pilóta nélkül repülnek, az autók vezető nélkül vannak az utakon, a vonatokat bináris számrendszer irányít. Ugye rossz belegondolni, hogy mi lesz, akkor, ha rossz szándékú emberek uralják majd ezeket a vezérlőegységeket. Kell erre a képességre készülni? Hát kell! Fel kell készülnünk ezekre, hogy a békét és biztonságot a magyar emberek élvezzék.

Ne adjuk már fel az eredményeinket! Legyünk méltóak mit tettek őseink. Nem akarok beszélni az iszlámról, de engedtessék meg nekünk, hogy van egy kultúránk és engedjék meg nekünk, hogy tiszteljük a hölgyeket és ne csak egy tárgy legyen egy nő a családban, nem hiszem, hogy ez rossz kultúra lenne, figyeljünk oda és vigyázzunk rá! Ezért kell nekünk ütőképes hadsereg, hogy a békénket és a biztonságunkat megőrizzük.


Forrás: Filvig Géza közösségi oldala

Mondják, hogy 56-ban kimenekültek a magyarok Amerikába. Akkor jó volt, hogy befogadták a magyarokat? Bocsássanak meg, de az nem ez a helyzet volt.

Mert azok a menekültek beilleszkedtek a társadalomba elfogadták a törvényeiket.

Emlékezzenek csak azokra a híres magyarokra, akiket név szerint ismerünk.
Beilleszkedtek és aktív tagjai lettek a társadalomnak.

Nem a társadalomnak kell úgy viselkedni, h megváltoztatja a szabályaikat, hogy az jó legyen a bevándorlónak, hanem a vendégség kultúráját kell felvennem, nem tartom helyénvalónak, hogy mi elveszítsük az elért eredményeinket miattuk”
 – összegezte a csütörtöki eseményen elhangzottakat dr Filvig Géza polgármester-jelölt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 13:21
Magyarország elkötelezett a zöld energia mellett, ezért a megújulók mellett a nukleáris energia használatra épít. Az országnak nagy szüksége van az új atomerőműre. Minderről Lantos Csaba energiaügyi miniszter beszélt Pakson miután a Paksi Atomerőműben járt, ahol a 4-es blokk karbantartása folyik éppen, majd az új blokkok építési területét tekintette meg, ahol Jákli Gergely elnök-vezérigazgató tájékoztatta a projekt aktualitásairól. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 03. 02., 15:19
Lássuk milyen fontos ünnepek, szünetek várnak ránk idén tavasszal. Még >>>
2024. 03. 01., 07:30
Egyre több európai reptéren törlik el a kézipoggyászokban való folyadék szállítás tilalmát. Még >>>
2024. 02. 29., 12:05
A díjak ez esetben sem lehetnek magasabbak, mint a normál átutalások díjai. Még >>>
2024. 02. 29., 11:14
A Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara kiemelt törekvése a hátrányos helyzetű járások, így a Jánoshalmai, a Bácsalmási, a Kunszentmiklósi, a Kiskunmajsai, a Tiszakécskei járás, valamint a Kalocsai, a Kiskunfélegyházi, a Kiskunhalasi, a Kiskőrösi és a Bajai járás vállalkozásainak fejlesztése. Még >>>
2024. 02. 28., 13:59
25 ezer liter szeszes folyadék került elő földalatti tartályokból és különböző helyekről, amelyek értéke 150 millió forint volt. Még >>>
2024. 02. 28., 13:35
Március elsején ismét megnyitja kapuit a kalocsai uszoda, és előreláthatólag egész évben várja majd a látogatókat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK