2024. 06. 15. szombat
Jolán, Vid
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Bolvári személyes feladatának tekinti meggyőzni a cigányságot arról, ne féljenek a Jobbiktól

Illés György Cinó  |  2019. 05. 24., 16:26
Kapcsolódó
téma cikkei (61)

Szerda délután tartott sajtótájékoztatót a kalocsai Jobbik irodában Szűcs Imre megyei, illetve Szabó Balázs helyi Jobbik-elnök, akiknek vendége volt a párt most bejelentett polgármester-jelöltje, Bolvári Ferdinánd. A politikusok az ellenzéki együttműködés kalocsai állásáról, a Jobbik lassacskán rendeződő belügyeiről és a helyhatósági választásokra való felkészülésről beszéltek a sajtó képviselőinek.

A megjelenteket Szűcs Imre, a jobbik Bács Kiskun megyei elnöke köszöntötte, majd röviden szólt arról, hogy a párt a tavaly áprilisi választások után nehéz időszakon van túl, de – amint fogalmazott – soraikat rendezték és tagságuk és aktivistáik létszáma már a választás előtti szintre ért vissza, ami Kalocsára is igaz.

A továbbiakban Szabó Balázs, a párt kalocsai szervezetének elnöke jelentette be a párt kalocsai polgármesterjelöltjének személyét is, amiről portálunk már frissiben beszámolt.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Forrás: Illés György Cinó

Szabó hangsúlyozta: a maguk mögött hagyott időszakban nem volt egyértelmű, hogy mi lesz a kalocsai alapszervezet útja és jövője, de folytatták az őket jellemző közösségépítő munkát, amelynek nyomán a kalocsai Jobbikot a legszervezettebb leg összetartozó helyi politikai közösségként jellemezte, hozzátéve hogy immár nem kilépésekről, hanem új belépőkről tud beszámolni.

Az önkormányzati választások vonatkozásában elmondta: megkezdték az előkészítő munkákat, amellyel alapvető céljuk, hogy ne jöhessen vissza Kalocsán egyik olyan politikai erő sem, amely az elmúlt 25 évben jellemezte a kalocsai közéletet. Azt szeretnék, hogy

ne térhessen vissza az az arrogancia és az empátiát nélkülöző vezetés, amit az előző városvezetés jelentett a városnak, de ne térhessen vissza az a miliő sem, amit a ’90 utáni első, SZDSZ vezette városvezetés kormányzása és emblematikus figurái jelentettek.”

Szabó beszámolt arról, hogy polgármesterjelöltjüket először az alapszervezet tagságán belül keresték, és őt találták legalkalmasabbnak erre, fel is kérték polgármester-jelöltségre. Azonban e feladat teljes embert kíván, sok plusz feladattal, önképzéssel, energia- és időbefektetéssel jár, amit ő jelen élethelyzetben nem tudott felvállalni, neki ugyanis más egyéb feladatai mellett családi kötelezettségekkel is szembe kell néznie, hiszen 17 hónapos kisfiát nevelik, ami megnehezíti és meg is szépíti életét.


Ezért olyan embert kerestek, aki képviselheti a Jobbikot a választásokon, aki empatikus, észérvekkel meggyőzhető, tud azonosulni a párt értékrendjével és esélyes a győzelemre. Ezért felkérték Bolvári Ferdinándot, hogy legyen a Jobbik jelöltje is.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Forrás: Illés György Cinó

Ekkor a pulpitus mögötti ajtón némileg színpadiasan belépett Bolvári Ferdinánd, majd köszöntötte a megjelenteket, és elmondta:

NAGY MEGTISZTELTETÉS SZÁMÁRA, HOGY A JOBBIK FELKÉRTE E FELADATRA.

Emlékeztetett, hogy az őt már korábban polgármesteri címre jelölő Békés Kalocsáért Egyesület az összes kalocsai ellenzéki párt tárgyalásokat folytatott és folytat, de a Jobbik az első, amelyik igent mondott. Bolvári bízik abban, hogy e példát mások is követni fogják.

Végül kérdésekre is válaszolt a három politikus. Az egyik kérdésre adott válaszból kiderült:

A JOBBIK JELÖLTJEIT NEM PÁRTLOGÓ ALATT, HANEM FÜGGETLEN JELÖLTKÉNT FOGJA ELINDÍTANI.

Az ellenzéki együttműködésre vonatkozó kérdésre Bolvári azt válaszolta:
egy kivételével jól haladnak a különböző szervezetekkel folytatott tárgyalások.

„AZZAL AZ EGGYEL VISZONT DÖCÖGŐSEN MENNEK” AZ EGYEZTETÉSEK, ÉS EGYELŐRE „NEM ARRA MUTATNAK A DOLGOK, HOGY MEGEGYEZÉS SZÜLETNE”.

A polgármesterjelölt ugyanakkor úgy vélte, a többség majd őket is jobb belátásra bírja.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Forrás: Illés György Cinó

Ehhez Szűcs Imre azt fűzte hozzá, hogy

EGY HOSSZÚ TÁRGYALÁSI FOLYAMAT KERÜLT PATTHELYZETBE, AMIT CSAKIS A KALOCSAI MSZP SZERVEZET ELNÖKE, CSERHÁTI ÁKOS ÉS SZABÓ BALÁZS TUD FELOLDANI.

Az utolsó kérdés arra vonatkozott, hogy nem tartanak-e attól, hogy a Jobbikkal való egyezség miatt többet veszíthet Bolvári, mint nyer, hiszen

A JOBBIKNAK A CIGÁNYSÁG, ÍGY A KALOCSAI ROMÁK KÖRÉBEN IS MEGLEHETŐSEN ROSSZ A MEGÍTÉLÉSE, DACÁRA A NÉPPÁRTOSODÁSI KÍSÉRLETEKNEK.

Erre a jelölt úgy válaszolt, hogy nagyon örül a kérdésnek, és számol is ezzel a problémával, de ő épp a lehetőséget látja benne, hiszen a kalocsai cigánysággal nagyon jó a viszonya, sokat dolgozott értük, velük együtt, ismerik őt.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Forrás: Illés György Cinó

Ezért

BOLVÁRI NAGYON SZÉP, SZEMÉLYES FELADATÁNAK TEKINTI A KALOCSAI CIGÁNYSÁG MEGGYŐZÉSÉT ARRÓL, HOGY NEM KELL TARTANIUK A JOBBIKTÓL,

de arra is emlékeztetett, hogy a párt kalocsai elnöke, Szabó Balázs is azon a környéken nőtt fel, így személyesen ismerik őt a kalocsai cigányok.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 12., 15:53
Családias légkört, magas színvonalú szakmai munkakörnyezetet és mások mellett munkába járási támogatást is kínálnak leendő munkatársuknak. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 14., 12:18
A Bács-Kiskun vármegyében lévő többi határátkelőhely az eddig megszokott rendben működik. Még >>>
2024. 06. 14., 08:36
A kulturális, művészeti tematikájú portál a ma kezdődő Kék Madár Fesztivál kapcsán készített interjút a fesztiváligazgatóval. Még >>>
2024. 06. 13., 15:53
Az ösztöndíjat a KIMBA Birkózó Akadémia, a Birkózószövetség és a Testnevelési Egyetem által alapított ösztöndíj évente egy személynek ítélhető oda. Még >>>
2024. 06. 10., 13:24
A nagy érdeklődésre tekintettel két eredetileg nem hirdetett, délutáni turnus is indul Kovács László kalocsai Fazekas Alkotóházban. Még >>>
2024. 06. 08., 08:08
Kalocsán, június 10-én 6 órától 16-án 18 óráig felújítás miatt lezárják a közúti forgalom elől az 51. számú főút és a vasút kereszteződésében lévő Pataji úti átjárót. Még >>>
2024. 06. 08., 07:53
Hosszú ideje nem volt példa ekkora harcsatelepítésre a Dunán, 6 ezer szürkeharcsa kerül a folyamba. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK