2024. 06. 13. csütörtök
Anett, Antal
: 395 Ft   : 366 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Újabb Bolvári–Font csörte – Illuzórikus, hogy parlamenti képviselőnk Bolvárival együttműködjön

Illés György Cinó  |  2019. 07. 18., 16:39
Kapcsolódó
téma cikkei (61)

Úgy tűnik, nehézkes lenne az együttműködés Font Sándorral, ha Bolvári Ferdinánd polgármesterjelölt esetleges győzelme esetén ősztől ez szükségessé válna. A lehető legenyhébben megfogalmazva is kijelenthetjük: nem felhőtlen a kapcsolat a Békés Kalocsáért Egyesület polgármesterjelöltje és a választókerület országgyűlési képviselője közt, amiről a közösségi médiában folytatott, legutóbbi pengeváltásuk is árulkodik. Válaszában Font Sándor egyértelművé tette: hiába hangoztatja Bolvári, hogy jól tudna vele együtt dolgozni, ez ugyanis az őt támogató négy párttal a háta mögött „egy kissé illuzórikusnak tűnik”.

„A többi polgármester-jelölthöz hasonlóan persze sorolhatod a választóknak, hogy velem majd milyen jól tudnál együtt dolgozni. De azzal a négy párttal a hátad mögött - amelyek minden nap a Fidesz-KDNP politikai halálát kívánják -, nos emiatt ez egy kissé illuzórikusnak tűnik” – írja Font Sándor a Facebook-oldalán, Bolvárinak arra a posztjára reagálva, amelyben a többi független képviselőt- és polgármesterjelölteket „letrójaifalovazza”, majd Bolvári virágnyelven a Fideszt a kommunista diktatúra nómenklatúrájához hasonlítja, és a „helyi lakájmédia” is irománya tárgya. Úgy tűnik, az EP választások óta mit sem vesztett arroganciájából a politikai kommunikáció, és várhatóan ez még csak a kezdet.


Forrás: KALOhírek

Május végén az iskolabeázás kapcsán, és még korábban már tavasszal is hasonlóan kedélyes üzengetésbe bocsátkozott a Békés Kalocsáért Egyesület polgármesterjelöltje a térség egyéni országgyűlési képviselőjével.

A mostani eset egyrészt azt jelzi, hogy azóta sem közeledtek az álláspontjaik, másrészt azt is előrevetíti, hogy a választásokig várhatóan nem is fognak. Hogy az után mi lesz, arra egyelőre talán jobb nem gondolni, bár arra az esetre, ha Bolvári nyerné a választást, Font Sándor most baljóslatú kijelentést tett.

FONT ARRA MUTATOTT RÁ, HOGY NEHÉZ FELHŐTLEN EGYÜTTMŰKÖDÉST REMÉLNI AKKOR, HA A FELEK EGYIKE A MÁSIK FÉL „HATALMÁNAK MEGTÖRÉSÉRŐL” BESZÉL, AHOGYAN A „FÜGGETLEN” JELZŐ IS VALAMIVEL ÁRNYALTABB MEGVILÁGÍTÁSBA HELYEZŐDIK, HA AZ EKKÉNT APOSZTROFÁLT JELÖLTET EGY SOR HARCOSAN ELLENZÉKI PÁRT TÁMOGATJA, EBBŐL ADÓDÓAN VELÜK AZONOSUL.

Ennyit elöljáróban. És most nézzük, mit írnak maguk az érintettek!

2014 októberében Kalocsán győzött a dr. Bálint József vezette összefogás. mi kalocsaiak már akkor fölismertük, hogy csak így lehet megtörni a Fidesz hatalmát”– kezdi posztját Bolvári Ferdinánd, jelenlegi kalocsai önkormányzati képviselő, leendő polgármesterjelölt, aki szerint senki sem bízott ebben az elején, de nem volt más választásuk. Bolvári úgy véli, e stratégiát akkor az ellenfél nem vette komolyan, de most, más a helyzet:

Most komolyan veszik egységünket, tudják mekkora ereje van az összefogásnak. Kalocsán különösen! A közvélemény-kutatásuk is ezt igazolta vissza, az Európai Parlamenti választás eredményéről már nem is beszélve!”Ennek Bolvári abban látja bizonyságát, hogy – idézem – „a helyi lakájmédia csak rólam, az összefogás polgármester-jelöltjéről ír nagyon kritikus hangvételben, a többieket inkább fényezi.” Végül levonja a következtetést:

„KALOCSÁT VISSZA AKARJA VENNI A FIDESZ! BÁRMI ÁRON!”

Bezzeg ott van például az MSZP, na, ők a jelek szerint nem „bármi áron” akarják visszavenni a várost… De ne akadjunk fönn ezen, mivel a polgármesterjelölt egy történelmi hasonlattal él idézett posztjában, kifejtve: „A város visszavétele érdekében

most még csellel is próbálkoznak! Az ókori görögöknek sikerült becsapniuk Trója hős védőit, most egy kicsit átszabták a módszert és Kalocsára is becsempésztek egy falovat.”Micsoda? Egyet? – kérdezhetnénk, de Bolvári rögtön hozzáteszi: „a faló harcosai közül csak egy fog életben maradni! Sőt, az az egy nagyon jól fog járni, miután a terv szerint beáldozta társait, a nagy cél érdekében.”

Végül utal az akkor még csak várt, azóta lezajlott kalocsai Bródy koncertre, egyik számának címével idézve meg az ismert dalszerző és előadó szövegírót:

„EZEK UGYANAZOK”

Miután Bolvári ilyen kedélyesen lekommunistázta a fönnálló hatalmat – annak ellenére hogy már többször hangoztatta, hogy remek kapcsolatot ápol országgyűlési képviselőnkkel, aki történetesen a Fidesz színeiben szerzett mandátumot – Font Sándor is az ilyen helyzetekben megszokott, kedves közvetlenséggel válaszolt a saját Facebook-oldalán elhelyezett bejegyzésében.

Már a megszólítás is figyelemre érdemes!

Kedves Ferdinánd – aki még véletlenül sem független!”
A továbbiakban először kifejti, hogy Bolváriról azt feltételezi, hogy megértést tanúsít amiatt, hogy ő, mint a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője, az önkormányzati kampányban is e pártszövetség polgármester-jelöltjét, dr. Filvig Gézát és csapatát támogatja.

Cserében ő is megérti, amint írja, hogy

…most, miután a DK-Jobbik-LMP-Momentum foglya lettél, és amikor ezzel a nem elhanyagolható ténnyel bárki is szembesít, elveszíted a türelmed.”Ennek kapcsán szintén megértőnek mutatkozott az országgyűlési képviselő, hogy a polgármesterjelöltet kibillenti magabiztosságából, amikor a tényekkel szembesítik.

FONT ÚGY VÉLEKEDIK, HOGY BOLVÁRI „MIGRÁNSPÁRTI TÁMOGATÓI CSOPORTJA” A TÁMOGATÁSUKÉRT CSERÉBE BE FOGJA NYÚJTANI A SZÁMLÁT.

Példaként a képviselő a laktanyából kialakítandó migránsbefogadót vizionál, s megemlíti, hogy közben Bolvári a legyőzendő Fidesz-kormányzat paksi beruházásával kampányol.

„A többi polgármester-jelölthöz hasonlóan, persze, sorolhatod a választóknak, hogy velem majd milyen jól tudnál együtt dolgozni. De azzal a négy párttal a hátad mögött – amelyek minden nap a Fidesz-KDNP politikai halálát kívánják –, nos emiatt ez egy kissé illuzórikusnak tűnik.”

FONT SZERINT DR. FILVIG GÉZA ÉS CSAPATA SIKERE MÉG A FIDESZ-KDNP-ÉRT NEM RAJONGÓ KALOCSAIAKNAK IS EREDMÉNYT FOG HOZNI.

Sőt,

VÉLEMÉNYE SZERINT MINDEN MÁS VÁLASZTÁSI VARIÁCIÓBAN A LEHETŐSÉGEKHEZ KÉPEST KALOCSA CSAK ROSSZABBUL JÁRHAT.

Font Sándor végül engedelmet kér, hogy lehessen jövőképe Kalocsáról, olyan, amely „valós, megvalósítható, gyakorlati, földön járó” elképzelésekből áll, nem pedig a „kampányidőszak hevületében eldurrogtatott ígéret-halmaz.”

Végül jelzi, hogy ütemezett formában hamarosan megismerhető lesz a programjuk, amellyel kiszabadítanák Kalocsát ebből a "zsáktelepülési" állapotból, amelynek létrejöttéhez szerinte a „mérleg nyelveként” szavazataival  Bolvári is hozzá járult l az elmúlt öt évben.

Ebből a programból előzetesnek annyit közöl a parlamenti képviselő, hogy

  • van reális elképzelése, hogyan kellene majd Kalocsát bekapcsolni a hazai és nemzetközi vallási turizmusba,
  • hogyan lehetne a vállalkozások idecsalogatásával, és bővítésével növelni a munkahelyek számát
  • hogyan kell Kalocsát a fiatalok számára vonzóvá tenni, hogy végül itt akarjanak majd lakni és családot alapítani

Font jelzi, hogy a fönti felsorolás nem teljes, és hozzáteszi:

E célok érdekében hívta föl Varga Mihály pénzügyminiszter figyelmét a nemrég megalakult vállalkozói klubra, ahova el fog látogatni.”Ugyanakkor kijelenti:

Engem minden kalocsai sorsa érdekel, értük is dolgozom, és számukra a lehető legjobb javaslatot tettük a jelöltjeinkkel!”Emlékezetes: Font Sándorra a tavaly tavaszi országgyűlési választások alkalmával jelentős többség bízta a térség érdekeinek parlamenti képviseletét.
Persze, a választókörzet egy dolog, Kalocsa pedig azért egy kicsit más.
Talán olyasmi, mint Trója?...
[Ott az ásatások kiderítették, hogy az idők során 9 város épült egymásra – A szerk.]

Ezek után csak egy kérdés marad (3 in 1) – ezt Bolvári posztja alatt egy kommentelő föl is teszi:

ki építette a falovat, kik vannak benne, kit tart lakájmédiának?”

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 10., 13:24
A nagy érdeklődésre tekintettel két eredetileg nem hirdetett, délutáni turnus is indul Kovács László kalocsai Fazekas Alkotóházban. Még >>>
2024. 06. 08., 08:08
Kalocsán, június 10-én 6 órától 16-án 18 óráig felújítás miatt lezárják a közúti forgalom elől az 51. számú főút és a vasút kereszteződésében lévő Pataji úti átjárót. Még >>>
2024. 06. 08., 07:53
Hosszú ideje nem volt példa ekkora harcsatelepítésre a Dunán, 6 ezer szürkeharcsa kerül a folyamba. Még >>>
2024. 06. 07., 09:32
Egy polgárőr kiszúrta, a rendőrök felderítették: a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt kell felelnie egy 36 éves kalocsai és 28 éves bátyai lakosnak – közli a Police.hu. Még >>>
2024. 06. 05., 16:22
„Hogy nem tudtak volna közéjük dobni egy bombát!!!!” – Hogy kik közé? Ugye, nem ezen fog múlni az ilyen hozzászólás megítélése?! Még >>>
2024. 06. 05., 11:01
Avagy: kis hírünk a nagyvilágban... FRISSÍTVE! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK