2024. 05. 23. csütörtök
Dezső
: 387 Ft   : 357 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Megnevezte polgármesterjelöltjét a Lehet Más a Politika

Gazsó Rita  |  2019. 05. 29., 15:40
Kapcsolódó
téma cikkei (61)

Mindössze pár perces kalocsai sajtótájékoztatóján Bolvári Ferdinándot nevezte meg polgármesterjelöltjének a Lehet Más a Politika (LMP). Az ambiciózus jelölt megígérte, hogy nem fog csalódást okozni a múlt heti EP választásokon helyben 1,76 százalékos eredményt elért pártnak.

Az európai parlamenti választások miatt az elmúlt hetekben érthető okok miatt háttérbe szorultak az önkormányzati választásokra való előkészületek. Voltak olyan helyszínek, ahol már az EP-kampány előtt megegyezések születtek, illetve a közeli hetekben várhatóak bejelentések. Ezek a tárgyalások fel fognak gyorsulni – ígérte mai, azaz szerdai sajtótájékoztatóján a Lehet Más a Politika országos elnökségének tagja, Kis-Szeniczey Kálmán.


Forrás: Gazsó Rita

„Önkormányzati választások” címmel megtartott tájékoztatón Bács-Kiskun megye nagyon fontos településének nevezte Kalocsát, ahol, mint fogalmazott, már voltak egyeztető megbeszélések. Azokon az LMP helyi képviselői, Kerpács Rezső és Nagy Szabina vettek részt.

Itt átadta a szót Nagy Szabinának, aki úgy fogalmazott: a felkészülések egyik legfontosabb kérdése, a polgármester-jelölés. Mint mondta, hosszas mérlegelés és tárgyalások után

az LMP megyei vezetése és a kalocsai tagok úgy döntöttek, hogy Bolvári Ferdinándot kérik fel a polgármester-jelöltségre.

A jelölés hátterét ismertetve Kis-Szeniczey kiemelte, az LMP abban érdekelt, hogy olyan ellenzéki együttműködések jöjjenek létre, ahol az esélyes és a legesélyesebb jelöltek esetleg meg tudják fordítani egy település sorsát. Mint mondta, itt elsősorban nem az a kérdés, hogy FIDESZ-es vagy ellenzéki polgármester vezette eddig a települést, hanem hogy sikeres volt-e az a városvezetés vagy nem. Hozzátette: az LMP azt szeretné, ha tehetséges, kompetens és lehetőleg új emberek kerülnének előtérbe.

Kis-Szeniczey ezek után gratulált a jelenlévő Bolvári Ferdinándnak, aki megköszönte a Lehet Más a Politikának a bizalmat,


ígérem, hogy meg fogom szolgálni” – jelentette ki.


Forrás: Gazsó Rita

Hozzáfűzte: nagyon bízik benne, hogy Kalocsán valóban „lehet más a politika”. Bolvári rámutatott, kicsit zöld, kicsit barna öltözékével is azt kívánta jelezni, hogy mennyire közel áll hozzá a környezetbarát politika, amit Gerilla Kertészként is a szívén visel. Az előzetes tárgyalásokon megfogalmazott programlehetőségekről úgy nyilatkozott, 


az LMP környezetvédelmi- és természetbarát programjait mindenképpen szeretné beépíteni a városvezetés programjába.

Az alig ötperces sajtótájékoztatón a néhány nappal korábbi európai parlamenti választások eredményét nem kommentálta a két LMP-s politikus egyike sem, talán azért, mert arról jobb volt nem is beszélni.
Mint a KALOhírek is beszámolt róla, az LMP-nek országosan 2,18, Kalocsán 1,76, a választókörzetben pedig csupán a szavazatok 1,6 százalékát sikerült begyűjtenie.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 22., 10:42
Az új atomerőművi blokkok alatti talaj megerősítése érdekében 17 hektáron összességében 75 ezer furat, vagyis egymással átfedésben lévő cementált talajoszlop készül, melyek összessége alkotja a vízzáró lemezt és annak oldalfalait. (x)
2024. 05. 21., 12:57
A kerek évforduló alkalmából rendezett pénteki ünnepséghez – három vendég fotókör meghívásával – fotóklubok találkozója is kapcsolódott. Köszöntőt mondott Simon Zoltán alpolgármester és Péjó Zoltán klubelnök. A Művelődési Ház folyosóin berendezett kiállítást Lakatos György fagottművész nyitotta meg.
2024. 05. 21., 10:49
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)
2024. 05. 20., 08:52
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 23., 13:15
A Reels műfaj sajátossága miatt dr. Filvig Gézának másfél percbe kellett sűríteni az elmúlt évek eredményeit. Még >>>
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK