2023. 06. 07. szerda
Róbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Megnevezte polgármesterjelöltjét a Lehet Más a Politika

Gazsó Rita  |  2019. 05. 29., 15:40
Kapcsolódó
téma cikkei (61)

Mindössze pár perces kalocsai sajtótájékoztatóján Bolvári Ferdinándot nevezte meg polgármesterjelöltjének a Lehet Más a Politika (LMP). Az ambiciózus jelölt megígérte, hogy nem fog csalódást okozni a múlt heti EP választásokon helyben 1,76 százalékos eredményt elért pártnak.

Az európai parlamenti választások miatt az elmúlt hetekben érthető okok miatt háttérbe szorultak az önkormányzati választásokra való előkészületek. Voltak olyan helyszínek, ahol már az EP-kampány előtt megegyezések születtek, illetve a közeli hetekben várhatóak bejelentések. Ezek a tárgyalások fel fognak gyorsulni – ígérte mai, azaz szerdai sajtótájékoztatóján a Lehet Más a Politika országos elnökségének tagja, Kis-Szeniczey Kálmán.


Forrás: Gazsó Rita

„Önkormányzati választások” címmel megtartott tájékoztatón Bács-Kiskun megye nagyon fontos településének nevezte Kalocsát, ahol, mint fogalmazott, már voltak egyeztető megbeszélések. Azokon az LMP helyi képviselői, Kerpács Rezső és Nagy Szabina vettek részt.

Itt átadta a szót Nagy Szabinának, aki úgy fogalmazott: a felkészülések egyik legfontosabb kérdése, a polgármester-jelölés. Mint mondta, hosszas mérlegelés és tárgyalások után

az LMP megyei vezetése és a kalocsai tagok úgy döntöttek, hogy Bolvári Ferdinándot kérik fel a polgármester-jelöltségre.

A jelölés hátterét ismertetve Kis-Szeniczey kiemelte, az LMP abban érdekelt, hogy olyan ellenzéki együttműködések jöjjenek létre, ahol az esélyes és a legesélyesebb jelöltek esetleg meg tudják fordítani egy település sorsát. Mint mondta, itt elsősorban nem az a kérdés, hogy FIDESZ-es vagy ellenzéki polgármester vezette eddig a települést, hanem hogy sikeres volt-e az a városvezetés vagy nem. Hozzátette: az LMP azt szeretné, ha tehetséges, kompetens és lehetőleg új emberek kerülnének előtérbe.

Kis-Szeniczey ezek után gratulált a jelenlévő Bolvári Ferdinándnak, aki megköszönte a Lehet Más a Politikának a bizalmat,


ígérem, hogy meg fogom szolgálni” – jelentette ki.


Forrás: Gazsó Rita

Hozzáfűzte: nagyon bízik benne, hogy Kalocsán valóban „lehet más a politika”. Bolvári rámutatott, kicsit zöld, kicsit barna öltözékével is azt kívánta jelezni, hogy mennyire közel áll hozzá a környezetbarát politika, amit Gerilla Kertészként is a szívén visel. Az előzetes tárgyalásokon megfogalmazott programlehetőségekről úgy nyilatkozott, 


az LMP környezetvédelmi- és természetbarát programjait mindenképpen szeretné beépíteni a városvezetés programjába.

Az alig ötperces sajtótájékoztatón a néhány nappal korábbi európai parlamenti választások eredményét nem kommentálta a két LMP-s politikus egyike sem, talán azért, mert arról jobb volt nem is beszélni.
Mint a KALOhírek is beszámolt róla, az LMP-nek országosan 2,18, Kalocsán 1,76, a választókörzetben pedig csupán a szavazatok 1,6 százalékát sikerült begyűjtenie.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 06. 06., 19:52
A jazz muzsika és a jó borok kedvelőinek kiváló programlehetőség, akinek ismerőse jazz- és borrajongó, annak pompás ajándékötlet! Töltsön egy kellemes nyári estét a Pilvax Hotelben június 10-én! Indítsa a nyarat egy laza, élőzenés aláfestéssel egybekötött borkóstolóval, amelyen amforában érlelt borkülönlegességekkel ismerkedhetünk.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 07., 14:22
Békéscsabáról, Gyuláról, Kisdombegyházról, Szegedről, Kecskemétről, Budapestről is érkeztek bejelentések, vélhetően nagyon széles körben érezte a lakosság. Még >>>
2023. 06. 07., 10:38
Szekszárdtól északnyugatra, Kétyen valóságos saras vízözön alakult ki kedden délután. Még >>>
2023. 06. 07., 10:00
Néhány tuti tippet is adott, kattints és fogadd meg Te is őket! Még >>>
2023. 06. 07., 09:02
Gyermekkoromban is a jó meséket szerettem, szeretem, ha a történetnek nagyon jó vége van. Ez a kapu a mi jutalmunk a jócselekedetért, mint egy régi magyar népmesében – mondta az ünnepségen Vajda Péter, Még >>>
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK