2024. 06. 13. csütörtök
Anett, Antal
: 395 Ft   : 366 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Simon Zoltán FIDESZ: Álcivilek civakodnak a hatalomért, nem működik a békés szövetség, különösen nem tiszta szívvel

Zsiga Ferenc  |  2019. 08. 06., 09:28
Kapcsolódó
téma cikkei (61)

Az utóbbi hónapok, hetek, napok kifejezetten politikai indíttatású, mégis civilnek mondott, jellemzően egyesületi köntösbe bujtatott eseményei, nyilatkozatai fényében már csak idő kérdése volt, mikor áll ki a jelöltjeit nyíltan vállaló Fidesz, hogy értékelje a kialakult helyzetet. Augusztus 5-én Simon Zoltán, a Fidesz Kalocsai Csoportjának elnöke azért hívott össze sajtótájékoztatót, hogy rávilágítson az ellentmondásokra, bemutassa, hogy Kalocsa kifejezetten azon települések közé tartozik, ahol ellenzéki oldalon, de az egyesületeken belül is teljes a káosz. A pártok nem vállalják saját képviselő-jelöltjeiket, a képviselő-jelöltek nem vállalják saját pártjukat, civil szervezetek mögé bújva próbálják a szavazók bizalmát elnyerni. A Fidesz helyi elnöke ezzel szemben kínált „békét, nyugalmat, együttműködést a Kormánnyal, a város lakosságával, a város fejlődése érdekében.”

Az alábbiakban szó szerint közöljük a sajtótájékoztatón elhangzottakat:

„A rendszerváltás óta eltelt 30 év sem volt elég a baloldalnak, hogy alkalmazkodni tudjon a kialakult demokratikus szabályokhoz. Mára kimondható, hogy az ellenzéki politikai pártok vállalhatatlanok (saját maguk számára is) és tehetségtelenek ahhoz, hogy nyíltan megmérettessék magukat Kalocsán az önkormányzati választáson.
Követik azt az országos trendet,

hogy civil szervezetnek álcázva próbáljanak az emberek bizalmába férkőzni, így az önkormányzatokban pozíciót szerezni.

Kalocsán sem sikerül megállapodniuk, a legutóbbi hírek alapján elképesztő dolgok derültek ki az álcivil szervezetek egyezkedéséről.

A Faragó László nevével fémjelzett csapat igyekszik korrekten képviselni saját elképzeléseit.

A Bolvári Ferdinánd Békés Kalocsájánál már óriási zavarok vannak:

1. Most Békés vagy Összefogás? Ezt más sem, de véleményem szerint, már ők sem tudják.
2. Függetlenek (kitől?) de egyeztetniük kell négy ellenzéki párttal.
3. Nem ellenzékiek, de a háttérből négy ellenzéki párt, a DK, az LMP, a Momentum és a Jobbik irányítja őket.
4. Civilek „négy párttal a hátuk mögött”.

Ellentmondás tömeg, és hol a hitelesség?

Szerintem már ők sem tudják mikor mit mondtak és a legviccesebb, hogy ilyen önmeghatározási zavarban szenvedve még ők akarnak diktálni a többieknek.

Így nem csoda, hogy megbukni látszik az az elv, hogy a Fidesz jelöltjeivel szemben az ellenzéki pártok által támogatott, de civil álca mögé bújt egyetlen jelölt legyen.

A három eddig bejelentkezett egyesületről annyit: bár a bíróság nyilvántartásba vette mindhármat, mégsem tartom valódi civil szervezetnek egyiket sem, mivel semmilyen közösségi tevékenység nem fűződik a nevükhöz.

Nyilvánvalóan a választásokra lettek létrehozva, politikai szerveződések és egyetlen feladatuk, hogy jelölő szervezetek legyenek.

Nem vágták a füvet a Vajas-parton, nem gondoskodtak rászorultakról és még sorolhatnám a Kalocsán működő valódi civil közösségek mindennapi tevékenységét. Ezek a szervezetek kizárólag az önkormányzati választásokon való indulás céljából alakultak.

Egyetlen céljuk a Fidesz legyőzése, egyéni pozíciók szerzése, nem pedig a város fejlesztése.

Ennek érdekében köttetnek elvtelen alkuk a pártirodákban és már a pozíciók osztogatásán vitatkoznak és vesznek össze.

Már most azt hangoztatják, hogy ki kinek hazudott, mikor, ki vezette félre a másikat. A céljuk ugyan politikai, de politikai hovatartozásukat titkolni szeretnék.

Az utóbbi napokban már azon is összevesztek, hogy ki ellenzéki és ki nem.

Mire számíthat Kalocsa, ha ezek a személyek hatalomra kerülnek?

Nyíltan egymást okolják az összefogás elmaradása miatt. Képtelenek bármiben megegyezni, hogy működne így a város?!

Ezek az álcivil szervezetek csatérré változtatnák a képviselő-testületet, az önkormányzati pozíciók és az egyéni érdekeik érvényesülése érdekében.

Ahogy ezt az elmúlt 5 évben tették. Emlékezzünk az elmúlt 5 év egyéni pozíció harcaira. De ennek a városnak nincs még 5 éve! Ígérgethetnek megvalósíthatatlan célokat, de többük számára ott volt az elmúlt 5 év, vagy akár még több is. Lett volna lehetőségük megmutatni, mire képesek (nem a hatalmi harcokra koncentrálni). De mindenki láthatja az eredményeket. Vagyis éppenséggel nem láthatja, mert nem nagyon van mit nézni.

Annyira rossz irányba mennek a dolgok, hogy már nem csak a környékbeli városok hagytak le bennünket, de lassan a nagyobb községekkel kell versenyeznünk a fejlesztések tekintetében.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Mit kínál ezzel szemben a Fidesz?

Békét, nyugalmat, együttműködést a Kormánnyal, a város lakosságával, a város fejlődése érdekében. Azért fogunk dolgozni, hogy közösen jobb hellyé tegyük Kalocsát.

És nem csak azok számára, akik a Fideszre szavaznak, azok is nyertesek lesznek, akik ma még másképp gondolják.

Mint ahogy a DK, a Jobbik, a Momentum, az LMP vagy az MSZP szavazói is igénybe vehetik a Családvédelmi Terv támogatásait, a kedvezményes hitelt, az adókedvezményeket. A Fidesz fontos célkitűzése a vállalkozások fejlesztése, hiszen a kis- és közepes vállalkozások tudják a várost gazdaságilag fellendíteni. 

Összességében megállapítható, hogy két lehetőség közül tudnak választani ősszel a kalocsaiak:

1. Az álcivil egyesületek mögé bújt 3 ellenzéki tömörülés háborúskodik, vitázik, pozíciókért harcol, megvalósíthatatlan ígéreteket mond.
2. A FIDESZ-KDNP egy egységes, stabil szövetség, mely építkező, sikeres programot valósít meg országosan és immár 9 éve kormányon van. Mi ezt a sikeres programot szeretnénk Kalocsán megvalósítani, az országos sikereket Kalocsán is érvényesíteni, és fejlődést kínálunk a város minden lakójának.

Kalocsa Velünk erősebb!” – mondta Simon Zoltán a Fidesz Kalocsai csoportjának elnöke az augusztus 5-i sajtótájékoztatón.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 10., 13:24
A nagy érdeklődésre tekintettel két eredetileg nem hirdetett, délutáni turnus is indul Kovács László kalocsai Fazekas Alkotóházban. Még >>>
2024. 06. 08., 08:08
Kalocsán, június 10-én 6 órától 16-án 18 óráig felújítás miatt lezárják a közúti forgalom elől az 51. számú főút és a vasút kereszteződésében lévő Pataji úti átjárót. Még >>>
2024. 06. 08., 07:53
Hosszú ideje nem volt példa ekkora harcsatelepítésre a Dunán, 6 ezer szürkeharcsa kerül a folyamba. Még >>>
2024. 06. 07., 09:32
Egy polgárőr kiszúrta, a rendőrök felderítették: a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt kell felelnie egy 36 éves kalocsai és 28 éves bátyai lakosnak – közli a Police.hu. Még >>>
2024. 06. 05., 16:22
„Hogy nem tudtak volna közéjük dobni egy bombát!!!!” – Hogy kik közé? Ugye, nem ezen fog múlni az ilyen hozzászólás megítélése?! Még >>>
2024. 06. 05., 11:01
Avagy: kis hírünk a nagyvilágban... FRISSÍTVE! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK