2022. 01. 27. csütörtök
Angelika
: 360 Ft   : 319 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Szijjártó Péter: A központi kormányzattal történő együttműködés leghatékonyabban dr. Filvig Géza megválasztása esetén tud működni!

2019. 09. 03., 08:57
Kapcsolódó
téma cikkei (61)

Szijjártó Péter Dr. Filvig Géza, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltjének meghívásra érkezett városunkba szeptember 2-án. A külgazdasági és külügyminiszter a színházteremben tartott lakossági fórum előtt a későbbi előadásához hasonló lendületes, közérthető sajtótájékoztatót tartott, amelyen egyebek mellett kifejtette: szívesen dolgozik majd együtt dr. Filvig Gézával, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltjével, reményei szerint polgármesterével azon, hogy Kalocsa a magyar beruházási és turisztikai térképre felkerüljön. Szijjártó Péter portálunk kérdésére a volt fideszes dr. Bagó Zoltánnal, a Szívből Kalocsa polgármester-jelöltjével, annak esetleges kormányzati kapcsolataival kapcsolatban kijelentette: A Fidesz jelöltje dr. Filvig Géza! Nyilvánvaló, hogy a központi kormányzattal történt együttműködést leghatékonyabban az ő megválasztása esetén tud működni…a többi kommentálására szerintem nincsen szükség…Hogy ezen kívül milyen városi legendák jönnek – mennek jobbra - balra, az szerintem teljesen érdektelen.

A Kalocsai Színház klubszobájában tartott sajtótájékoztató résztvevőit, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert dr. Filvig Géza, a Fidesz-KDNP, egyben a jobboldal egyedüli polgármester-jelöltje köszöntötte, majd mondanivalóját azzal kezdte:

„Kalocsa megérett a változásra! A változás alatt azt értem, hogy munkahelyeket kell teremteni, Kalocsát be kell vonni az országos gazdasági lendületbe, Kalocsát a fiatalok számára vonzó várossá kell alakítani. A nyugdíjasoknak valódi megbecsülését kell biztosítani, és a turizmus térképén városunkat el kell helyezni. Ezek olyan feladatok, amelyeket kormányzati támogatás nélkül nem tudunk megvalósítani.”


Forrás: KALOhírek

Hozzátette:

„HA EGY ÁLLÓ, nem fejlődő VÁROST AKARUNK, AKKOR AHHOZ NEM KELL A KORMÁNYZAT TÁMOGATÁSA, DE ÉN EGY FEJLŐDŐ, ÉPÜLŐ KALOCSÁT SZERETNÉK, AMELYHEZ KORMÁNYZATI TÁMOGATÁSRA VAN SZÜKSÉG!

Ennek érdekében hívtam meg a mai napra Szijjártó Pétert, Magyarország külgazdasági és külügyminiszterét.”

Szijjáró Péter megköszönte a meghívást, majd azt monda: „Elöljáróban annyit szeretnék elmondani, hogy a világgazdaság óriási változásokon megy keresztül, és ebben a helyzetben a kis és nyitott gazdaságokkal rendelkező országok, mint Magyarország is, komoly versenyhelyzetnek van kitéve.

Nekünk az az érdekünk, hogy minél több munkahelyteremtő beruházást vonzunk Magyarországra. Pontosan tudjuk, hogy a magyar gazdasági teljesítmény a helyi közösségek, a városok, a falvak teljesítményéből áll össze.

NEKÜNK AZ A FELADATUNK, ÉS EZEN SZÍVESEN DOLGOZOM MAJD EGYÜTT DR. FILVIG GÉZA POLGÁRMESTER-JELÖLT ÚRRAL, REMÉNYEIM SZERINT LEENDŐ POLGÁRMESTERREL, HOGY KALOCSÁT A MAGYAR BERUHÁZÁSI TÉRKÉPRE FEL TUDJUK TENNI.

Kalocsa az országnak egy olyan térségében helyezkedik el, amely könnyen lehetne vonzó beruházási, befektetési célpont. Az a fajta történelmi és kulturális örökség, ami itt megvan, kifejezetten jó alapokat ad ahhoz, hogy a beruházások és a turisztika szempontjából Kalocsa nagyot lépjen előre.


Forrás: KALOhírek


EHHEZ EGY HATÉKONY ÉS GÖRDÜLÉKENY EGYÜTTMŰKÖDÉSRE VAN SZÜKSÉG A VÁROS ÉS A KÖZPONTI KORMÁNYZAT KÖZÖTT. KÉSZ VAGYOK ARRA, HOGY DR. FILVIG GÉZÁVAL EGYÜTT AZ EHHEZ SZÜKSÉGES FELDATOKAT, AZ EHHEZ SZÜKSÉGES „HÁZI FELADATOT” AZ ELKÖVETKEZENDŐ IDŐSZAKBAN ELVÉGEZZÜK.

Bízom abban, a kalocsaiak egy olyan polgármestert fognak választani, aki a kormányzattal való hatékony és szoros együttműködésben a város elé kitűzött fejlesztési célokat meg tudja valósítani.” – mondta a miniszter.

Újságírói kérdésre Szijjártó Péter kifejtette: Paks II. a magyar gazdaság történetének egyik legjelentősebb beruházása. Magyarországnak az az érdeke, hogy egyrészt az ipari termeléshez szükséges energiaellátás olcsó maradjon, regionálisan versenyképesek legyünk, de az is érdekünk, hogy a rezsiköltségeket alacsonyan tudjuk tartani.

Ehhez arra van szükségünk, hogy a villamosenergia-ellátás minél nagyobb részét nukleáris forrásból tudjuk fedezni, mert ez a tiszta, hatékony, biztonságos és olcsó előállítási módja a villamos-energiának. Ezért nyilvánvalóan a Paks II. beruházás nem csak ennek a térségnek, hanem az egész országnak a versenyképességét fogja javítani, pozitívan befolyásolni.

A Duna-híd építése fel fog gyorsulni, és azt 2021-2022-ben be tudjuk fejezni. Ennek következtében ezt a térséget a beruházók számára elérhetővé tudjuk tenni. Bács-Kiskun megyében a beruházási érték 50 százalékával megegyező költségvetési csomagokat tudunk ajánlani a beruházó vállalatoknak.


Forrás: KALOhírek

A beruházási rendszert október 1-jétől jelentősen átalakítjuk, lehetővé tesszük a munkahelyteremtő beruházásokat, így sokkal több vállalatnak lesz majd lehetősége közvetlen költségvetési támogatást igényelnie.

És ha itt Kalocsán egy olyan, a kormánnyal együttműködő önkormányzat lesz, amely a szükséges rugalmasságot megadja a beruházási környezetnek, akkor én azt hiszem, az a későbbiekben is gyümölcsöző lesz.- mondta válaszában Szijjártó Péter.

Portálunk kérdése így hangzott: Nem megkerülhető kérdés Kalocsán, hogy van egy dr. Bagó Zoltán nevű volt fideszes polgármester-jelölt – a volt fideszest most hangsúlyoznám –, aki körül az a mendemonda, talán részéről is gerjesztett információ kering, hogy kormányzati kapcsolatai a régi módon működnek, illetve amennyiben polgármesterré választanák, akkor ezeket a kormányzati kapcsolatokat legalább olyan hatékonysággal tudná működtetni, mint ahogy dr. Filvig Géza, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje. Mi lehet ennek a valóságtartalma?

Válaszában Szijjártó Péter kijelentette:

A FIDESZ JELÖLTJE DR. FILVIG GÉZA! 

NYIVÁNVALÓ, HOGY A KÖZPONTI KORMÁNYZATTAL TÖRTÉNT EGYÜTTMŰKÖDÉST LEGHATÉKONYABBAN AZ Ő MEGVÁLASZTÁSA ESETÉN TUD MŰKÖDNI. ÉN KÉSZEN ÁLLOK ARRA, HOGY DR. FILVIG GÉZÁVAL EGYÜTTMŰKÖDJEK, A TÖBBI KOMMENTÁLÁSÁRA SZERINTEM NINCSEN SZÜKSÉG.


Szeretném aláhúzni, hogy nekünk mindig egy jelöltünk van, és ez a jelölt dr. Filvig Géza. Hogy ezen kívül milyen városi legendák jönnek-mennek jobbra-balra, az szerintem teljesen érdektelen.” – hangsúlyozta válaszában a miniszter, aki ezt követően a Színházteremben tartott lakossági fórumot.

A sajtótájékoztatóról élő videó-közvetítést adtunk, amelyet itt tekinthet meg.

A lakossági fórumról külön cikkben számolunk be.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 26., 14:54
Az Európa legnagyobb beltéri betleheméről is híres község, a „Kis-Balaton fővárosa” nem először büszkélkedhet az éves rekorddal. No, de januárban?! Még >>>
2022. 01. 26., 09:31
Az arra jogosultak hamarosan számíthatnak a tavalyi évre vonatkozó személyi jövedelemadó visszatérítésére, ezzel kapcsolatban pedig egy új fontos kormányrendelet jelent meg a Magyar Közlönyben. Még >>>
2022. 01. 25., 19:00
Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Molnár Gábor, a Fülöp Ferenc Díjas táncos hétfő hajnalban elhunyt! Még >>>
2022. 01. 25., 18:17
Az életmentés csaknem egy órán keresztül zajlott a helyszínen, mire az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek. Még >>>
2022. 01. 25., 15:57
A Kalocsai Járásbíróság gyorsított eljárásban öt év börtönre, és tíz év kiutasításra ítélt egy 31 éves ukrán férfit, akit embercsempészés miatt állított az ügyészség bíróság elé. Még >>>
2022. 01. 25., 15:16
A Petőfi Zenei Díjakat a Duna Televízión közvetített ünnepség keretébe adták át vasárnap. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés