2024. 05. 22. szerda
Júlia, Rita
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Szijjártó Péter: A központi kormányzattal történő együttműködés leghatékonyabban dr. Filvig Géza megválasztása esetén tud működni!

2019. 09. 03., 08:57
Kapcsolódó
téma cikkei (61)

Szijjártó Péter Dr. Filvig Géza, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltjének meghívásra érkezett városunkba szeptember 2-án. A külgazdasági és külügyminiszter a színházteremben tartott lakossági fórum előtt a későbbi előadásához hasonló lendületes, közérthető sajtótájékoztatót tartott, amelyen egyebek mellett kifejtette: szívesen dolgozik majd együtt dr. Filvig Gézával, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltjével, reményei szerint polgármesterével azon, hogy Kalocsa a magyar beruházási és turisztikai térképre felkerüljön. Szijjártó Péter portálunk kérdésére a volt fideszes dr. Bagó Zoltánnal, a Szívből Kalocsa polgármester-jelöltjével, annak esetleges kormányzati kapcsolataival kapcsolatban kijelentette: A Fidesz jelöltje dr. Filvig Géza! Nyilvánvaló, hogy a központi kormányzattal történt együttműködést leghatékonyabban az ő megválasztása esetén tud működni…a többi kommentálására szerintem nincsen szükség…Hogy ezen kívül milyen városi legendák jönnek – mennek jobbra - balra, az szerintem teljesen érdektelen.

A Kalocsai Színház klubszobájában tartott sajtótájékoztató résztvevőit, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert dr. Filvig Géza, a Fidesz-KDNP, egyben a jobboldal egyedüli polgármester-jelöltje köszöntötte, majd mondanivalóját azzal kezdte:

„Kalocsa megérett a változásra! A változás alatt azt értem, hogy munkahelyeket kell teremteni, Kalocsát be kell vonni az országos gazdasági lendületbe, Kalocsát a fiatalok számára vonzó várossá kell alakítani. A nyugdíjasoknak valódi megbecsülését kell biztosítani, és a turizmus térképén városunkat el kell helyezni. Ezek olyan feladatok, amelyeket kormányzati támogatás nélkül nem tudunk megvalósítani.”


Forrás: KALOhírek

Hozzátette:

„HA EGY ÁLLÓ, nem fejlődő VÁROST AKARUNK, AKKOR AHHOZ NEM KELL A KORMÁNYZAT TÁMOGATÁSA, DE ÉN EGY FEJLŐDŐ, ÉPÜLŐ KALOCSÁT SZERETNÉK, AMELYHEZ KORMÁNYZATI TÁMOGATÁSRA VAN SZÜKSÉG!

Ennek érdekében hívtam meg a mai napra Szijjártó Pétert, Magyarország külgazdasági és külügyminiszterét.”

Szijjáró Péter megköszönte a meghívást, majd azt monda: „Elöljáróban annyit szeretnék elmondani, hogy a világgazdaság óriási változásokon megy keresztül, és ebben a helyzetben a kis és nyitott gazdaságokkal rendelkező országok, mint Magyarország is, komoly versenyhelyzetnek van kitéve.

Nekünk az az érdekünk, hogy minél több munkahelyteremtő beruházást vonzunk Magyarországra. Pontosan tudjuk, hogy a magyar gazdasági teljesítmény a helyi közösségek, a városok, a falvak teljesítményéből áll össze.

NEKÜNK AZ A FELADATUNK, ÉS EZEN SZÍVESEN DOLGOZOM MAJD EGYÜTT DR. FILVIG GÉZA POLGÁRMESTER-JELÖLT ÚRRAL, REMÉNYEIM SZERINT LEENDŐ POLGÁRMESTERREL, HOGY KALOCSÁT A MAGYAR BERUHÁZÁSI TÉRKÉPRE FEL TUDJUK TENNI.

Kalocsa az országnak egy olyan térségében helyezkedik el, amely könnyen lehetne vonzó beruházási, befektetési célpont. Az a fajta történelmi és kulturális örökség, ami itt megvan, kifejezetten jó alapokat ad ahhoz, hogy a beruházások és a turisztika szempontjából Kalocsa nagyot lépjen előre.


Forrás: KALOhírek


EHHEZ EGY HATÉKONY ÉS GÖRDÜLÉKENY EGYÜTTMŰKÖDÉSRE VAN SZÜKSÉG A VÁROS ÉS A KÖZPONTI KORMÁNYZAT KÖZÖTT. KÉSZ VAGYOK ARRA, HOGY DR. FILVIG GÉZÁVAL EGYÜTT AZ EHHEZ SZÜKSÉGES FELDATOKAT, AZ EHHEZ SZÜKSÉGES „HÁZI FELADATOT” AZ ELKÖVETKEZENDŐ IDŐSZAKBAN ELVÉGEZZÜK.

Bízom abban, a kalocsaiak egy olyan polgármestert fognak választani, aki a kormányzattal való hatékony és szoros együttműködésben a város elé kitűzött fejlesztési célokat meg tudja valósítani.” – mondta a miniszter.

Újságírói kérdésre Szijjártó Péter kifejtette: Paks II. a magyar gazdaság történetének egyik legjelentősebb beruházása. Magyarországnak az az érdeke, hogy egyrészt az ipari termeléshez szükséges energiaellátás olcsó maradjon, regionálisan versenyképesek legyünk, de az is érdekünk, hogy a rezsiköltségeket alacsonyan tudjuk tartani.

Ehhez arra van szükségünk, hogy a villamosenergia-ellátás minél nagyobb részét nukleáris forrásból tudjuk fedezni, mert ez a tiszta, hatékony, biztonságos és olcsó előállítási módja a villamos-energiának. Ezért nyilvánvalóan a Paks II. beruházás nem csak ennek a térségnek, hanem az egész országnak a versenyképességét fogja javítani, pozitívan befolyásolni.

A Duna-híd építése fel fog gyorsulni, és azt 2021-2022-ben be tudjuk fejezni. Ennek következtében ezt a térséget a beruházók számára elérhetővé tudjuk tenni. Bács-Kiskun megyében a beruházási érték 50 százalékával megegyező költségvetési csomagokat tudunk ajánlani a beruházó vállalatoknak.


Forrás: KALOhírek

A beruházási rendszert október 1-jétől jelentősen átalakítjuk, lehetővé tesszük a munkahelyteremtő beruházásokat, így sokkal több vállalatnak lesz majd lehetősége közvetlen költségvetési támogatást igényelnie.

És ha itt Kalocsán egy olyan, a kormánnyal együttműködő önkormányzat lesz, amely a szükséges rugalmasságot megadja a beruházási környezetnek, akkor én azt hiszem, az a későbbiekben is gyümölcsöző lesz.- mondta válaszában Szijjártó Péter.

Portálunk kérdése így hangzott: Nem megkerülhető kérdés Kalocsán, hogy van egy dr. Bagó Zoltán nevű volt fideszes polgármester-jelölt – a volt fideszest most hangsúlyoznám –, aki körül az a mendemonda, talán részéről is gerjesztett információ kering, hogy kormányzati kapcsolatai a régi módon működnek, illetve amennyiben polgármesterré választanák, akkor ezeket a kormányzati kapcsolatokat legalább olyan hatékonysággal tudná működtetni, mint ahogy dr. Filvig Géza, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje. Mi lehet ennek a valóságtartalma?

Válaszában Szijjártó Péter kijelentette:

A FIDESZ JELÖLTJE DR. FILVIG GÉZA! 

NYIVÁNVALÓ, HOGY A KÖZPONTI KORMÁNYZATTAL TÖRTÉNT EGYÜTTMŰKÖDÉST LEGHATÉKONYABBAN AZ Ő MEGVÁLASZTÁSA ESETÉN TUD MŰKÖDNI. ÉN KÉSZEN ÁLLOK ARRA, HOGY DR. FILVIG GÉZÁVAL EGYÜTTMŰKÖDJEK, A TÖBBI KOMMENTÁLÁSÁRA SZERINTEM NINCSEN SZÜKSÉG.


Szeretném aláhúzni, hogy nekünk mindig egy jelöltünk van, és ez a jelölt dr. Filvig Géza. Hogy ezen kívül milyen városi legendák jönnek-mennek jobbra-balra, az szerintem teljesen érdektelen.” – hangsúlyozta válaszában a miniszter, aki ezt követően a Színházteremben tartott lakossági fórumot.

A sajtótájékoztatóról élő videó-közvetítést adtunk, amelyet itt tekinthet meg.

A lakossági fórumról külön cikkben számolunk be.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 21., 10:49
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)
2024. 05. 20., 12:57
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 2024. május 23-án, csütörtökön 18:30 óráról a Kalocsai Színházban lakossági fórumot tart. Az est házigazdája dr. Filvig Géza polgármester és Font Sándor országgyűlési képviselő lesz. Kapunyitás 17:30 órától, helyfoglalás a szabad helyek függvényében.
2024. 05. 20., 08:52
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.
2024. 05. 18., 10:25
Dr. Tóth Roland alaposan beleállt Bolvári Ferdinándba, ugyanis szerinte nem csak a pártok használják ugródeszkának az álfüggetlen és álcivil polgármesterjelöltet, ő is ugródeszkának használja a pártokat. A képviselőjelölt szerint úgy tűnik, bármi áron összefogna lassan bárkivel, hogy polgármester lehessen, most éppen a Tisza Párt kegyeit keresi.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>
2024. 05. 20., 08:48
A 14 éves fiú jobb kezéhez egy kést nyomott, miközben ráfogott a bal kezében tartott telefonjára. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK