2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Egymilliárdos vissza nem térítendő víziközmű-fejlesztésre pályázik az önkormányzat - Rendkívüli testületi ülésen döntöttek

Zsiga Ferenc  |  2019. 12. 16., 08:28

A rövid benyújtási határidő miatt rendkívüli testületi ülést hívott össze december 13-án, 10 órára dr. Filvig Géza polgármester. A tanácskozáson egyetlen témát, a Paks II. térségfejlesztési feladataival összefüggő víziközmű-fejlesztést tűzték napirendre. A város 1 milliárd 143 millió forint vissza nem térítendő víziközmű-fejlesztésre nyújt be pályázatot. A nagy ívű fejlesztés részeként bővülhet a Barákai Vízbázis, a negyvenszállási vízkivételi mű, a szennyvíztisztító telep, összesen 18 kilométer hosszban korszerűsíthetik a hálózatot.

A rendkívüli testületi ülésen megjelent kilenc képviselőt nem érte felkészületlenül a téma, előzetesen írásban is megkapták az ezzel kapcsolatos polgármesteri előterjesztést. 

E szerint a Paks II. úgynevezett kerítésen kívüli, tehát nem közvetlenül az atomerőmű építésével kapcsolatos fejlesztésekért felelős Paksi Ipari Park Közép-Duna - Menti Térségfejlesztési Nonprofit Kft.(PIP Kft.) által meghirdetett pályázatról tárgyalnak. 

„A víziközmű-infrastruktúrafejlesztéshez állami támogatás igénybevételéhez megvalósítási javaslatcsomag” című napirend megtárgyalása során kiderült:

A Miniszterelnökség a PIP Kft.-t bízta meg Paks II. Atomerőmű két új blokkjához (5-6. blokkok) kapcsolódó, térségfejlesztési feladatokkal összefüggő megnövekedő lakásállomány, és a lakásállomány bővítéséhez szükséges teljes körű infrastruktúra fejlesztés úgynevezett közfeladat ellátásával. 

Ennek keretében a PIP Kalocsa Város Önkormányzatát is érintő „Víziközmű-infrastruktúra fejlesztés megtervezése és megvalósítása állami támogatásból” című pályázatot hirdetett, a támogatás 100 százalékos támogatási intenzitás mellett igényelhető.


Forrás: Facebook/ dr. Filvig Géza


Mint dr. Filvig Géza polgármester rámutatott: a támogatás elnyeréséhez az önkormányzat 1.143.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatás igénybevételére pályázik, amelynek keretében a város víziközmű - hálózatának jelentős fejlesztése valósulhat meg a jövőben. 

A cél Kalocsa Város víz- és szennyvízellátó hálózatának, szennyvíztisztító telepének fejlesztése. 

A tervek szerint ennek keretében 

A BARÁKAI VÍZMŰTELEP FEJLESZTÉSE MELLETT 6,7 KILOMÉTER HOSSZÚSÁGBAN A TÁVVEZETÉK CSERÉJE VALÓSULHAT MEG. TOVÁBBÁ A NEGYVENSZÁLLÁSI VÍZBÁZIS FEJLESZTÉSE ÉPPÚGY RÉSZE A PROJEKTNEK, MINT A SZENNYVÍZTISZTÍTÓ-TELEP BŐVÍTÉSE, MEGÚJÍTÁSA. EZEN FELÜL 21 UTCÁT ÉRINTŐEN AZ IVÓVÍZHÁLÓZAT REKONSTRUKCIÓJA IS MEGTÖRTÉNIK, MINTEGY 11 KM HOSSZÚSÁGBAN.

A képviselők egyhangúan támogatták a polgármesteri előterjesztést, így a pályázatot hamarosan, határidőben benyújtja az önkormányzat.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés