2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Sűrű városházi menetrend – A mai, verejtékes ülés után hétfőn rendkívüli ülés jön, aztán közmeghallgatás

Sűrű városházi menetrend – A mai, verejtékes ülés után hétfőn rendkívüli ülés jön, aztán közmeghallgatás
2021. 11. 18., 21:09

A hat tervezett napirend mellett egy javaslat sürgősséggel került a kalocsai önkormányzat grémiuma elé. Az egyik rendes napirendi pontot zárt ülés keretében tárgyalták, és közel másfél órán keresztül vitatkoztak róla a képviselők, aminek volt foganatja: az eredetileg előterjesztetthez képest jelentősen módosult formában fogadták el a javaslatot.

A mindössze öt tervezett napirenddel összevetve szokatlanul hosszú, több mint három órán át tartó testületi ülést hozott a mai délután Kalocsán, és abból is majdnem másfél órán át zárt ajtók mögött vitáztak a képviselők egy napirendről, amely összességében több tízmilliós önkormányzati vagyon értékesítését készíti elő.
A napirendi pontok tárgyát röviden az alábbiakban ismertetjük, részletekkel később jelentkezünk.

Meghallgatta és elfogadta a testület Mayer József rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, kapitányságvezető beszámolóját Kalocsa város – és a járás – bűnügyi, közrend és közbiztonsági helyzetének 2020. évi alakulásáról. A beszámoló mintegy egyórás szóbeli, projektor segítségével szemléltetett ismertetése után egyhangúlag fogadta el a testület 11 jelenlévő tagja – dr. Körmendy Szabolcs a kórház általa vezetett COVID-osztályán végzett szolgálata miatt maradt távol.

Vita nélkül, szintén egyhangúlag fogadták el az egyes szociális ellátásokról szóló helyi rendelet több pontjának módosítását célzó javaslatot.

Megújították az OTP Bankkal kötött, 2015. óta érvényben lévő, 200 milliós hitelkeret-szerződést.

Szintén elfogadták az önkormányzat jövő évi belső ellenőrzési tervét.

Döntöttek a 2017-ben alapított Kalocsai Közétkeztetési Intézmény intézményvezetői pozíciójának betöltésére, határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony létesítésére irányuló pályázat kiírásáról. Az induláskor Kiss-Ilka Anikót választották intézményvezetőnek, határozott idejű, öt éves megbízatással. Ez 2022. február 28. napjával lejár, ezért kell pályázatot kiírni a posztra.

Érkezett egy sürgősséggel tárgyalandó javaslat: a Kalocsai Művelődési Központ és Könyvtár átszervezése miatt egyes pályázatok továbbvitele érdekében a jogutódlásról kellett döntést hozni. Természetesen nem hagyták kútba esni a pályázatokat.

Nem váratlan, de a vártnál hosszabb és vélhetően hevesebb vitát hozott az a javaslat, amely öt önkormányzati ingatlan, konkrétan felújításra szoruló szociális bérlakások értékesítésére kiírandó pályázat kiírását célozta.
Ezt a napirendet dr. Bagó Zoltán javaslatára zárt ülésen tárgyalta a testület, és több módosítással fogadták el.

Az ülés záróakkordjaként dr. Filvig Géza kérdést tett föl Király Róbert képviselőnek az általa a nyár folyamán a Kormányhivatalnál három kérdésben kezdeményezett törvényességi felülvizsgálat tárgyában, majd ennek tisztázása után polgármesteri tájékoztatója keretében több fontos bejelentést tett.
Ezek között szerepelt a Szociális Központ dolgozóinak kötelező védőoltásáról szóló polgármesteri rendelet, valamint annak bejelentése, hogy hétfőn rendkívüli testületi ülést hívnak össze.
Másnap, kedden tartják az önkormányzat évi rendes közmeghallgatását.

A részletekkel hamarosan jelentkezünk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 03. 30., 08:19
A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Kalocsai Szent Kereszt Kórház Pszichiátriai Osztályának részlegeként funkcionáló Nappali Kórház dolgozói és betegei már január óta készülődnek a húsvéti ünnepre.
2023. 03. 29., 08:23
Kalocsán ugyan némileg csökkent a munkaerő iránti igény, de ezúttal vidéken jóval több munkahelyre keresnek dolgozókat, mint egy hete. Így összesen már 134 munkahelyre várják a jelentkezőket térségünkből, ami a múlt hetinél hárommal több, miközben Szegedre továbbra is létszámkorlát nélkül toborozzák a határvadászokat.
2023-03-28 14:31:59
Lovasoktatás tudásszintnek megfelelően, jól képzett lovakon, szakképzett oktatókkal! A lóápolás, lovas alapismeretek elsajátítása mellett szabadtéri és benti játékok, éjszakai túra, kincskeresés, kézműveskedés és számháború is várja a résztvevőket!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 31., 13:16
A banki átutalással gyorsabban juthat el a címzettekhez az önkormányzat 65 évnél idősebb kalocsaiaknak szánt, ötezer forintos juttatása. Aki nem nyilatkozott számlaszámáról, ahhoz a következő napokban postai úton juthat el az ajándékpénz. Még >>>
2023. 03. 31., 10:31
Húsvétkor is ér mézeskalácsot sütni, de most turbózzátok fel egy kis répával. Nem beszélve arról, hogy így a gyerekek egy kicsivel több zöldséget is tudnak enni, teljesen észrevétlenül. Még >>>
2023. 03. 30., 10:55
A rókák veszettség elleni immunizálására idén tavasszal is sor kerül, melyhez kapcsolódóan az ebzárlat és a legeltetési tilalom életbe lépése sem marad el az érintett térségekben. Még >>>
2023. 03. 30., 09:49
Alig két perc, néhány kattintás, pár adat, és már hozzá is járultunk a Kék Madár Alapítvány céljaihoz, a fesztivál megszervezéséhez, illetve a beteg gyerekek támogatásához, ráadásul úgy, hogy az nekünk egyetlen fillérünkbe sem kerül! Hogyan? – Ebből a kevesebb mint két perces videóból kiderül! Még >>>
2023. 03. 29., 16:00
Zöld erdőben jártunk már sokszor, most íme néhány tradicionális húsvéti vers gyerekeknek, felnőtteknek. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK