2024. 06. 15. szombat
Jolán, Vid
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Sűrű városházi menetrend – A mai, verejtékes ülés után hétfőn rendkívüli ülés jön, aztán közmeghallgatás

Sűrű városházi menetrend – A mai, verejtékes ülés után hétfőn rendkívüli ülés jön, aztán közmeghallgatás
2021. 11. 18., 21:09

A hat tervezett napirend mellett egy javaslat sürgősséggel került a kalocsai önkormányzat grémiuma elé. Az egyik rendes napirendi pontot zárt ülés keretében tárgyalták, és közel másfél órán keresztül vitatkoztak róla a képviselők, aminek volt foganatja: az eredetileg előterjesztetthez képest jelentősen módosult formában fogadták el a javaslatot.

A mindössze öt tervezett napirenddel összevetve szokatlanul hosszú, több mint három órán át tartó testületi ülést hozott a mai délután Kalocsán, és abból is majdnem másfél órán át zárt ajtók mögött vitáztak a képviselők egy napirendről, amely összességében több tízmilliós önkormányzati vagyon értékesítését készíti elő.
A napirendi pontok tárgyát röviden az alábbiakban ismertetjük, részletekkel később jelentkezünk.

Meghallgatta és elfogadta a testület Mayer József rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, kapitányságvezető beszámolóját Kalocsa város – és a járás – bűnügyi, közrend és közbiztonsági helyzetének 2020. évi alakulásáról. A beszámoló mintegy egyórás szóbeli, projektor segítségével szemléltetett ismertetése után egyhangúlag fogadta el a testület 11 jelenlévő tagja – dr. Körmendy Szabolcs a kórház általa vezetett COVID-osztályán végzett szolgálata miatt maradt távol.

Vita nélkül, szintén egyhangúlag fogadták el az egyes szociális ellátásokról szóló helyi rendelet több pontjának módosítását célzó javaslatot.

Megújították az OTP Bankkal kötött, 2015. óta érvényben lévő, 200 milliós hitelkeret-szerződést.

Szintén elfogadták az önkormányzat jövő évi belső ellenőrzési tervét.

Döntöttek a 2017-ben alapított Kalocsai Közétkeztetési Intézmény intézményvezetői pozíciójának betöltésére, határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony létesítésére irányuló pályázat kiírásáról. Az induláskor Kiss-Ilka Anikót választották intézményvezetőnek, határozott idejű, öt éves megbízatással. Ez 2022. február 28. napjával lejár, ezért kell pályázatot kiírni a posztra.

Érkezett egy sürgősséggel tárgyalandó javaslat: a Kalocsai Művelődési Központ és Könyvtár átszervezése miatt egyes pályázatok továbbvitele érdekében a jogutódlásról kellett döntést hozni. Természetesen nem hagyták kútba esni a pályázatokat.

Nem váratlan, de a vártnál hosszabb és vélhetően hevesebb vitát hozott az a javaslat, amely öt önkormányzati ingatlan, konkrétan felújításra szoruló szociális bérlakások értékesítésére kiírandó pályázat kiírását célozta.
Ezt a napirendet dr. Bagó Zoltán javaslatára zárt ülésen tárgyalta a testület, és több módosítással fogadták el.

Az ülés záróakkordjaként dr. Filvig Géza kérdést tett föl Király Róbert képviselőnek az általa a nyár folyamán a Kormányhivatalnál három kérdésben kezdeményezett törvényességi felülvizsgálat tárgyában, majd ennek tisztázása után polgármesteri tájékoztatója keretében több fontos bejelentést tett.
Ezek között szerepelt a Szociális Központ dolgozóinak kötelező védőoltásáról szóló polgármesteri rendelet, valamint annak bejelentése, hogy hétfőn rendkívüli testületi ülést hívnak össze.
Másnap, kedden tartják az önkormányzat évi rendes közmeghallgatását.

A részletekkel hamarosan jelentkezünk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 12., 15:53
Családias légkört, magas színvonalú szakmai munkakörnyezetet és mások mellett munkába járási támogatást is kínálnak leendő munkatársuknak. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 14., 12:18
A Bács-Kiskun vármegyében lévő többi határátkelőhely az eddig megszokott rendben működik. Még >>>
2024. 06. 14., 08:36
A kulturális, művészeti tematikájú portál a ma kezdődő Kék Madár Fesztivál kapcsán készített interjút a fesztiváligazgatóval. Még >>>
2024. 06. 13., 15:53
Az ösztöndíjat a KIMBA Birkózó Akadémia, a Birkózószövetség és a Testnevelési Egyetem által alapított ösztöndíj évente egy személynek ítélhető oda. Még >>>
2024. 06. 10., 13:24
A nagy érdeklődésre tekintettel két eredetileg nem hirdetett, délutáni turnus is indul Kovács László kalocsai Fazekas Alkotóházban. Még >>>
2024. 06. 08., 08:08
Kalocsán, június 10-én 6 órától 16-án 18 óráig felújítás miatt lezárják a közúti forgalom elől az 51. számú főút és a vasút kereszteződésében lévő Pataji úti átjárót. Még >>>
2024. 06. 08., 07:53
Hosszú ideje nem volt példa ekkora harcsatelepítésre a Dunán, 6 ezer szürkeharcsa kerül a folyamba. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK