2021. 11. 30. kedd
András, Andor
: 369 Ft   : 327 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Sűrű városházi menetrend – A mai, verejtékes ülés után hétfőn rendkívüli ülés jön, aztán közmeghallgatás

Sűrű városházi menetrend – A mai, verejtékes ülés után hétfőn rendkívüli ülés jön, aztán közmeghallgatás
2021. 11. 18., 21:09

A hat tervezett napirend mellett egy javaslat sürgősséggel került a kalocsai önkormányzat grémiuma elé. Az egyik rendes napirendi pontot zárt ülés keretében tárgyalták, és közel másfél órán keresztül vitatkoztak róla a képviselők, aminek volt foganatja: az eredetileg előterjesztetthez képest jelentősen módosult formában fogadták el a javaslatot.

A mindössze öt tervezett napirenddel összevetve szokatlanul hosszú, több mint három órán át tartó testületi ülést hozott a mai délután Kalocsán, és abból is majdnem másfél órán át zárt ajtók mögött vitáztak a képviselők egy napirendről, amely összességében több tízmilliós önkormányzati vagyon értékesítését készíti elő.
A napirendi pontok tárgyát röviden az alábbiakban ismertetjük, részletekkel később jelentkezünk.

Meghallgatta és elfogadta a testület Mayer József rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, kapitányságvezető beszámolóját Kalocsa város – és a járás – bűnügyi, közrend és közbiztonsági helyzetének 2020. évi alakulásáról. A beszámoló mintegy egyórás szóbeli, projektor segítségével szemléltetett ismertetése után egyhangúlag fogadta el a testület 11 jelenlévő tagja – dr. Körmendy Szabolcs a kórház általa vezetett COVID-osztályán végzett szolgálata miatt maradt távol.

Vita nélkül, szintén egyhangúlag fogadták el az egyes szociális ellátásokról szóló helyi rendelet több pontjának módosítását célzó javaslatot.

Megújították az OTP Bankkal kötött, 2015. óta érvényben lévő, 200 milliós hitelkeret-szerződést.

Szintén elfogadták az önkormányzat jövő évi belső ellenőrzési tervét.

Döntöttek a 2017-ben alapított Kalocsai Közétkeztetési Intézmény intézményvezetői pozíciójának betöltésére, határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony létesítésére irányuló pályázat kiírásáról. Az induláskor Kiss-Ilka Anikót választották intézményvezetőnek, határozott idejű, öt éves megbízatással. Ez 2022. február 28. napjával lejár, ezért kell pályázatot kiírni a posztra.

Érkezett egy sürgősséggel tárgyalandó javaslat: a Kalocsai Művelődési Központ és Könyvtár átszervezése miatt egyes pályázatok továbbvitele érdekében a jogutódlásról kellett döntést hozni. Természetesen nem hagyták kútba esni a pályázatokat.

Nem váratlan, de a vártnál hosszabb és vélhetően hevesebb vitát hozott az a javaslat, amely öt önkormányzati ingatlan, konkrétan felújításra szoruló szociális bérlakások értékesítésére kiírandó pályázat kiírását célozta.
Ezt a napirendet dr. Bagó Zoltán javaslatára zárt ülésen tárgyalta a testület, és több módosítással fogadták el.

Az ülés záróakkordjaként dr. Filvig Géza kérdést tett föl Király Róbert képviselőnek az általa a nyár folyamán a Kormányhivatalnál három kérdésben kezdeményezett törvényességi felülvizsgálat tárgyában, majd ennek tisztázása után polgármesteri tájékoztatója keretében több fontos bejelentést tett.
Ezek között szerepelt a Szociális Központ dolgozóinak kötelező védőoltásáról szóló polgármesteri rendelet, valamint annak bejelentése, hogy hétfőn rendkívüli testületi ülést hívnak össze.
Másnap, kedden tartják az önkormányzat évi rendes közmeghallgatását.

A részletekkel hamarosan jelentkezünk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 29., 16:21
Öltöztesd ünneplőbe az ablakot is, varázslatos hangulatot kölcsönöz az egész szobának! Még >>>
2021. 11. 29., 15:23
Szerdán a nap első felében nem valószínű csapadék, később azonban kisebb mennyiségű melegfronti csapadék érkezik, északon, északkeleten elsősorban hó, míg délnyugat felé haladva már inkább havas eső, eső formájában. Még >>>
2021. 11. 29., 09:54
A baromfi ágazatot érő kár mérséklése érdekében minden könnyítő intézkedést elrendelnek a szakemberek, amint azt a járványhelyzet lehetővé teszi. Még >>>
2021. 11. 29., 09:48
A Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ szervezésében ezúttal a Kolompos együttes mulatságára! Még >>>
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei