2022. 05. 23. hétfő
Dezső
: 383 Ft   : 359 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Vasárnap képviselőt választ a 7. számú választókerület – Négy jelölt versenyben, tombol a plakátháború

2020. 09. 17., 08:03

Augusztus 8-án vették nyilvántartásba – betűrendben – Arnold Adrient, a Fidesz-KDNP és a Kalocsa Jövőjéért Egyesület (KJE) közös jelöltjét, majd Horváth Krisztiánt, a Duna-híd megépítésének ígéretére és a szovjet és magyar nép megbonthatatlan barátságának eszméjére épülő plakátkampányáról korábban az országos médiában is visszhangot kapott független jelöltet, valamint Szabó Patrikot, a Mi Hazánk Mozgalom jelöltjét. Augusztus 20-án dr. Vincze Andrást is nyilvántartásba vették, mégpedig hivatalosan független jelöltként, azonban már korábban ismertté vált, hogy az ellenzéki pártok és több civilszervezet is támogatja indulását. A kampány a finisbe fordult, a körzet forgalmasabb pontjait és főbb útjait ellepték a plakátok. Van, akinek minden rivális jelölt mellé jutott egy plakát. Volt miből, a tavalyi önkormányzati választásokra készített plakátok most is épp olyan jó szolgálatot tesznek…

Ezekből a különleges, elhíresült plakátokból van talán a legtöbb, végigkísérik az körzet főbb útjait, és minden jelölt frekventált helyen kitett hirdetése mellé, és vele szembe is jutott belőle egy-egy.
No, hiszen, ha ezen múlna!

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek


A nagy plakáthadjárat melléktermékeként néhány rongálásról, táblák kidöntéséről, összetöréséről is érkeztek hírek a közösségi médiában még a kampány elején, de tapasztalataink szerint nem ez volt a jellemző, bár nem tudhatjuk, mit hoz még az utolsó néhány nap.
Tekintsük át röviden, kiket ajánlanak a választók figyelmébe ezek a plakátok!

I.

Internacionalista, posztmodern retró

A tavaly őszi választások idején az országos médiában is viszontláthattuk az akkor a kalocsai körzetekben képviselőjelöltként indult Horváth Krisztián és családtagjai városszerte kihelyezett plakátjainak üzenetét:

„ÉLJEN SOKÁ A MAGYAR-OROSZ BARÁTSÁG!”


A jelölt ezzel személyes ismerősein kívül azok számára lehet vonzó, akik elfojthatatlan nosztalgiával tekintenek vissza 30-40 év távlatába, amikor a nép jólétének és a világbékének a kulcsát és zálogát kizárólag ebben a nemzetközi konstellációban lehetett keresni.
A plakát másik üzenete:

„ÉPÍTSÜK FEL EGYÜTT A PAKSI DUNA HIDAT!”

Nosza!

Ezzel azokat a választókat is sikeresen szólíthatta meg a jelölt, akik úgy gondolják, hogy Horváth Krisztián nélkül sohasem épül meg a várva-várt Kalocsa–Paks Duna-híd, vele viszont igen.

Mellettük

AZOK VOKSOLHATNAK MÉG RÁ, AKIK A KORMÁNNYAL ÉS AZ ELLENZÉKKEL IS ELÉGEDETLENEK, ÉS ILY MÓDON AKARJÁK EZT MEGÜZENNI A TELJES POLITIKAI GARNITÚRÁNAK.

II.

„Harmadik út”

Bár azoknak is lehet más választásuk, hiszen a Mi Hazánk Mozgalom is a hazai politikai erőtér két pólusától, az Orbán Viktor vezette Fidesz–KDNP tömbjétől és a Gyurcsány Ferenc dominálta, sokpárti, szivárvány ellenzéktől egyenlő távolságtartással (másfél méter :-) és harmadik út fölmutatásával határozza meg magát, amint ezt a jelöltállítási szándékuk bejelentésére tartott, július végi sajtótájékoztatójukon nyilvánvalóvá tették.

Így

A NEMZETI RADIKÁLIS ESZME HÍVEIN TÚL A MI HAZÁNK MOZGALOM IS A PARLAMENTI POLITIKAI ERŐK TEVÉKENYSÉGÉVEL ELÉGEDETLEN VÁLASZTÓRA APELLÁL.

Jelöltjük, Szabó Patrik szeptember elején a párt országos elnökhelyettesével, Novák Előddel és megyei elnökével, Szabadi Istvánnal közösen tartott programismertető sajtótájékoztatóján a hangsúly a választókkal való kapcsolattartásra és a többségi városvezetéssel való konstruktív ellenzékiséget ígért, de az ésszerű, az esetleges visszásságokat őszintén föltáró kritika jogáról sem mondva le.


A Mi Hazánk jelöltje már néhány százalékos aránnyal is meglepetést szerezhet, nekik ugyanis az a tét, hogy egy számukra kedvezőtlen körzetben mennyire képesek elérni, vagy megközelíteni az állami támogatáshoz, illetve a parlamentbe jutáshoz szükséges szavazati arányt.
A verseny azonban nagy valószínűség szerint a kormányzó pártszövetség és a KJE közös jelöltje, Arnold Adrien pedagógus, intézményvezető-helyettes, a Német Nemzetiség Önkormányzat elnöke, valamint a több ellenzéki párt és helyi civil szervezet által támogatott, így csak formailag függetlenként induló dr. Vincze András jogász között dőlhet majd el.

III.

Független?

Bár a helyhatósági választásokon a képviselőjelöltekre főképp személyes ismeretség, szimpátia, bizalmi elv alapján szoktak szavazni, itt várhatóan az országos pártszimpátia is szerepet kap majd a döntésben, ami nemcsak azért ésszerűtlen, mert képviselőre, ráadásul helyi testületbe delegált képviselőre szavaznak majd.

A személyes szimpátia kérdésében Arnold Adrien, mint a Kertvárosi Általános Iskola tagintézményvezető-helyettese, a Német Kisebbségi Önkormányzat elnöke valószínűleg nem áll rosszul, de dr. Vincze András jogász - nem ügyvéd, ahogy azt többen helytelenül mondják, ilyen személy nincs az Ügyvédi Kamara nyilvántartásában. Ezek szerint még mindig nem tett jogi szakvizsgát, ügyvédjelölti gyakorlati idejét tölti - az általa a tavaly őszi választáson elért szavazatszám alapján az ő beágyazottsága is jó a körzetben.

VINCZE FORMÁLISAN FÜGGETLEN JELÖLT UGYAN, DE EGY SOR ELLENZÉKI POLITIKAI PÁRT IS MÖGÉ ÁLL.

A jelöltállítástól való tartózkodással és sajtótájékoztatón bejelentett, nyílt támogatásukkal is őt támogatja a DK, a Jobbik, az MSZP, a Momentum, valamint a Békés Kalocsáért Egyesület és a Szövetségben Városunkért Egyesület. Később pedig a Kalocsai Lokálpatrióta Egyesület nyilvánosság előtt bejelentett jelöltje, dr. Tóth Roland is visszalépett az indulástól, és híveit Vincze támogatására bíztatta.
E támogatásokat később a jelölt nyilvános üzenetben elfogadta, és megköszönte.

A KÉRDÉS AZ, HOGY AZ IRÁNTA TÁPLÁLT SZIMPÁTIÁT A SOKPÁRTI TÁMOGATÁS NÖVELTE, VAGY ÉPP KOPTATTA-E?

Hiszen sokak számára lehetett egyfajta vonzó bája annak, ahogyan Vincze tavaly a fő politikai erőktől függetlenül, velük szemben, tényleg függetlenként küzdött, ám

E ROMANTIKUS IMÁZST A JELÖLT MÖGÉ FELSORAKOZOTT ELLENZÉKI PÁRTTÁMOGATÁS KÖNNYEN LE IS ROMBOLHATJA.

Az is kérdéses, hogy mennyire bíznak abban a választók, hogy a jelölt győzelme esetén meg tudná-e őrizni függetlenségét, tekintettel a pártok érdekvezérelt működésére, és arra, hogy az őt támogató erők érdekei is eltérőek, és értékrendjeik is meglehetősen szerteágazók.

RÁADÁSUL NEM TITKOLTAN, KIMONDOTTAN A KÖVETKEZŐ ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐVÁLASZTÁS KÍSÉRLETI TEREPASZTALÁNAK TEKINTIK A VÁROS ÉS A KÖRZET SZEMPONTJÁBÓL KORÁNTSEM EZZEL ÖSSZEEGYEZTETHETŐ VÁLASZTÁST.
VASÁRNAP EZ IS KIDERÜL!

IV.

Arnold Adrien „a kormánypártok jelöltje”

Noha mindig, minden jelölt elmondja, hogy a helyhatósági választás nem pártpolitikai kérdés, és nem pártokra, hanem személyekre kell voksolni, mégis egyrészt a politikai és választási rendszer jellegzetességei, részben a hazai politikai közélet kiélezettsége miatt

A VÁLASZTÓK, VAGY EGY RÉSZÜK ÓHATATLANUL A KORMÁNYZATI ÉS ELLENZÉKI MUNKÁT IS ÉRTÉKELI SZAVAZATÁVAL.

Ennek megfelelően a higgadtan, pozitív üzenetekkel kampányoló Arnold Adrienre leadott szavazatokban az ország életét befolyásoló kormányzati döntések választói megítélése, így például

A VÁLASZTÓKNAK A KORMÁNY, AZ ÖNKORMÁNYZAT JÁRVÁNYHELYZET KEZELÉSÉRE TETT ERŐFESZÍTÉSEIRŐL ALKOTOTT VÉLEMÉNYE, A GAZDASÁGVÉDŐ PROGRAMOKKAL, A CSALÁDOK TÁMOGTÁSÁVAL, JÖVŐJÉVEL, A MUNKAHELYEK MEGŐRZÉSÉVEL, AZ IMMÁR BIZONYOSAN MEGÉPÜLŐ DUNA-HIDDAL, A VÁROS FEJLESZTÉSI TÉRSÉGBE KERÜLÉSÉVEL, A PAKS II. LEHETŐSÉGEIVEL. AZ USZODA FEJLESZTÉSÉVEL KAPCSOLATOS EGYETÉRTÉSE, VAGY ELLENÉRZÉSE IS TÜKRÖZŐDHET MAJD.

Ugyanígy a korábbi slágertémák – a migráció kezelésének kérdése, a nemzetpolitika irányai, az Európa jövőjéről, a nemzeti és keresztény identitásról folytatott, elhúzódó vita – is befolyásolhatják majd a július derekán bejelentett jelölt eredményét.

Az mindenképpen Arnold Adrien rátermettségének, kvalitásainak és tettrekészségének elismerése mellett szólhat, hogy a kampányban kérdőíveket küldött ki, hogy megismerje a választói igényeket, a kétoldalú információáramlás (lakosság-önkormányzat) felgyorsítása érdekében pedig egy online felület létrehozására tett javaslatot. A német nyelv anyanyelvi szintnél is magasabb ismerete pedig a város nemzetközi, testvérvárosi kapcsolatainak építésénél jelenthet komoly segítséget az önkormányzatnak.

TESSÉK VÁLASZTANI!

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.
2022. 05. 18., 07:59
Hatalmas tömeget vonzott május 14-én, szombaton az Érsekkertben megtartott veterán járművek találkozója, a „bőregértől” az amerikai országúti cirkálóig mindenféle gépcsodát láthatott az érdeklődő közönség.
2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>
2022. 05. 20., 17:11
GyIÖK: Sajnos Alee lebetegedett, ezért este az USNK duó fog koncertet tartani a Csilás Parkban. Még >>>
2022. 05. 20., 13:16
Két megkülönböztető jelzést használó rendőrautó ütközött össze az 5301-es úton, Kiskőrösnél. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés