2024. 05. 22. szerda
Júlia, Rita
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Zsikó Zoltánt a Tolna Megyei Közgyűlés alelnökévé választották – A KIK ügyvezetője nálunk folytatja, ám Bátaszéken leköszön

Zsikó Zoltánt a Tolna Megyei Közgyűlés alelnökévé választották – A KIK ügyvezetője nálunk folytatja, ám Bátaszéken leköszön
2021. 09. 24., 19:20

Zsikó Zoltán a Kalocsai Innovációs Központ (KIK) igazgatója kvalitásai mellett azért került a kalocsai önkormányzat által alapított nonprofit gazdasági társaság élére, hogy személyes kapcsolatrendszerével is előmozdítsa, hogy térségünk minél inkább részesüljön a Paks II. megaprojekt nyújtotta gazdasági előnyökből, lehetőségekből. Remélhetőleg új megbízatása hozzájárul majd, hogy e feladatot még hatékonyabban végezze. Azt reméli, szülővárosát, Bátaszéket is jobban tudja majd segíteni új tisztségében, azonban az ottani önkormányzati képviselői helyéről le kellett mondania.

A Tolna Megyei Közgyűlés társadalmi alelnöki pozíciójára való kinevezése tovább szélesíti majd a kalocsai önkormányzat 100%-os tulajdonában álló KIK Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójaként is tevékenykedő Zsikó Zoltán lehetőségeit, hogy a Duna bal és jobb partja közötti közvetítő szerepével hozzájáruljon ahhoz, hogy a kalocsai térség gazdasági szereplői és munkavállalói is bekapcsolódhassanak az erőmű-építési munkálatokba, illetve a projekten dolgozók ellátásába.

Itteni ügyvezetői pozíciójából adódóan abban is okkal reménykedhetünk, hogy a Duna két partjának kulturális életében is a híd szerepét tölti majd be, lehetőségeket nyújtva kulturális életünk szereplőinek, művészeinknek, hagyományőrzőinknek a tolnai bemutatkozáshoz, illetve programokhoz juttatva az itt élőket.

Gyerekkorom óta szívügyem a környezetem jobbá tétele, a hagyományőrzés, az értékteremtés. Szakmai pályafutásom kezdete óta Tolna megye, különösen Bátaszék és Szekszárd közéletében dolgozom. Hiszem, hogy a közgyűlésben munkámmal segíthetem a térség fejlődését a Paks II. Atomerőmű építése kapcsán felmerülő lehetőségek kihasználásával, valamint a szomszédos Bács-Kiskun megyei, kalocsai szakmai kapcsolatok kamatoztatásával” – írja mai Facebook-bejegyzésében az újdonsült közgyűlési alelnök, óriási megtiszteltetésnek nevezve azt, hogy Tolna megye közgyűlése a közgyűlés alelnökévé választotta.

Zsikó Zoltán arra is kitér posztjában, hogy az alelnök státusz a jogszabályok szerint összeférhetetlen az önkormányzati képviselőséggel, így „fájó szívvel” le kell mondania a bátaszéki települési önkormányzatban betöltött megbízatásáról.
Ugyanakkor azt is kijelenti, hogy a mostani kinevezése által még többet tud majd tenni Bátaszékért, ezért fogadja el.

Az ottani önkormányzatban helyére a Fidesz KDNP pártszövetségnek a listán utána következő képviselőjelöltje tölti majd be, így a testület és a frakció továbbra is zavartalanul működik majd.

Ezúton is szeretném megköszönni a Tolna megyei közgyűlés képviselői, Süli János miniszter úr, Potápi Árpád János államtitkár úr, Horváth István képviselő úr, Fehérvári Tamás elnök úr, Széles András elnök úr és családom támogatását. Ígérem, a bizalmat megszolgálom, minden erőmmel és tudásommal Tolna megye és a térség fejlődéséért dolgozom majd a jövőben is!”

– írja a frissen kinevezett társadalmi alelnök.

Alelnök Úr, gratulálunk!Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 21., 10:49
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)
2024. 05. 20., 12:57
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 2024. május 23-án, csütörtökön 18:30 óráról a Kalocsai Színházban lakossági fórumot tart. Az est házigazdája dr. Filvig Géza polgármester és Font Sándor országgyűlési képviselő lesz. Kapunyitás 17:30 órától, helyfoglalás a szabad helyek függvényében.
2024. 05. 20., 08:52
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.
2024. 05. 18., 10:25
Dr. Tóth Roland alaposan beleállt Bolvári Ferdinándba, ugyanis szerinte nem csak a pártok használják ugródeszkának az álfüggetlen és álcivil polgármesterjelöltet, ő is ugródeszkának használja a pártokat. A képviselőjelölt szerint úgy tűnik, bármi áron összefogna lassan bárkivel, hogy polgármester lehessen, most éppen a Tisza Párt kegyeit keresi.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>
2024. 05. 20., 08:48
A 14 éves fiú jobb kezéhez egy kést nyomott, miközben ráfogott a bal kezében tartott telefonjára. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK