2021. 10. 26. kedd
Dömötör
: 365 Ft   : 315 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Zsikó Zoltánt a Tolna Megyei Közgyűlés alelnökévé választották – A KIK ügyvezetője nálunk folytatja, ám Bátaszéken leköszön

Zsikó Zoltánt a Tolna Megyei Közgyűlés alelnökévé választották – A KIK ügyvezetője nálunk folytatja, ám Bátaszéken leköszön
2021. 09. 24., 19:20

Zsikó Zoltán a Kalocsai Innovációs Központ (KIK) igazgatója kvalitásai mellett azért került a kalocsai önkormányzat által alapított nonprofit gazdasági társaság élére, hogy személyes kapcsolatrendszerével is előmozdítsa, hogy térségünk minél inkább részesüljön a Paks II. megaprojekt nyújtotta gazdasági előnyökből, lehetőségekből. Remélhetőleg új megbízatása hozzájárul majd, hogy e feladatot még hatékonyabban végezze. Azt reméli, szülővárosát, Bátaszéket is jobban tudja majd segíteni új tisztségében, azonban az ottani önkormányzati képviselői helyéről le kellett mondania.

A Tolna Megyei Közgyűlés társadalmi alelnöki pozíciójára való kinevezése tovább szélesíti majd a kalocsai önkormányzat 100%-os tulajdonában álló KIK Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójaként is tevékenykedő Zsikó Zoltán lehetőségeit, hogy a Duna bal és jobb partja közötti közvetítő szerepével hozzájáruljon ahhoz, hogy a kalocsai térség gazdasági szereplői és munkavállalói is bekapcsolódhassanak az erőmű-építési munkálatokba, illetve a projekten dolgozók ellátásába.

Itteni ügyvezetői pozíciójából adódóan abban is okkal reménykedhetünk, hogy a Duna két partjának kulturális életében is a híd szerepét tölti majd be, lehetőségeket nyújtva kulturális életünk szereplőinek, művészeinknek, hagyományőrzőinknek a tolnai bemutatkozáshoz, illetve programokhoz juttatva az itt élőket.

Gyerekkorom óta szívügyem a környezetem jobbá tétele, a hagyományőrzés, az értékteremtés. Szakmai pályafutásom kezdete óta Tolna megye, különösen Bátaszék és Szekszárd közéletében dolgozom. Hiszem, hogy a közgyűlésben munkámmal segíthetem a térség fejlődését a Paks II. Atomerőmű építése kapcsán felmerülő lehetőségek kihasználásával, valamint a szomszédos Bács-Kiskun megyei, kalocsai szakmai kapcsolatok kamatoztatásával” – írja mai Facebook-bejegyzésében az újdonsült közgyűlési alelnök, óriási megtiszteltetésnek nevezve azt, hogy Tolna megye közgyűlése a közgyűlés alelnökévé választotta.

Zsikó Zoltán arra is kitér posztjában, hogy az alelnök státusz a jogszabályok szerint összeférhetetlen az önkormányzati képviselőséggel, így „fájó szívvel” le kell mondania a bátaszéki települési önkormányzatban betöltött megbízatásáról.
Ugyanakkor azt is kijelenti, hogy a mostani kinevezése által még többet tud majd tenni Bátaszékért, ezért fogadja el.

Az ottani önkormányzatban helyére a Fidesz KDNP pártszövetségnek a listán utána következő képviselőjelöltje tölti majd be, így a testület és a frakció továbbra is zavartalanul működik majd.

Ezúton is szeretném megköszönni a Tolna megyei közgyűlés képviselői, Süli János miniszter úr, Potápi Árpád János államtitkár úr, Horváth István képviselő úr, Fehérvári Tamás elnök úr, Széles András elnök úr és családom támogatását. Ígérem, a bizalmat megszolgálom, minden erőmmel és tudásommal Tolna megye és a térség fejlődéséért dolgozom majd a jövőben is!”

– írja a frissen kinevezett társadalmi alelnök.

Alelnök Úr, gratulálunk!Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 23., 11:49
A kezdeményezés küldetése egy olyan politikától független kitüntető cím adományozása, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. Évek óta több száz jelölés érkezik elbírálásra az előre meghirdetett 10 kategóriában, a jelölt lehet egyetlen személy vagy alkotói csoport, közösség illetve egyesület. A VOSZ kibővült elnökségi ülésén szakmai érveket figyelembe véve választják ki közülük a kategóriagyőzteseket.
2021. 10. 22., 15:51
Mit csinál a TDM? Mit csinál a Kalocsa mellett több települési önkormányzat, valamint több közcélú civil és gazdálkodó szervezetek közös tulajdonában álló Kalocsa és Térsége Turisztikai Kft.? Kevesen látnak bele a nonprofit Kft. működésébe, ők most a társaság működéséről szóló beszámoló elfogadását célzó képviselő-testületi előterjesztés mellékletéből kaphatnak választ kérdéseikre.
2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.
2021-10-20 13:18:23
Az ellátásbiztonságot garantáló Paks II. beruházáshoz jelentős infrastruktúra-fejlesztés társul. A beruházási terület elérését, a munkaerő- és áruszállítást elősegítő közút-, illetve vasútfejlesztés, amelynek már látható eredményei vannak, csak egy kis szelete a feladatoknak – tájékoztatott Dr. Becskeházi Attila államtitkár. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 26., 08:50
33 sofőr esetében helyszíni bírságot alkalmaztak, 39 személynek közigazgatási bírságot szabtak ki, és 173 fővel szemben közigazgatási eljárás indult. Még >>>
2021. 10. 25., 13:39
A pályázat kiírásáról a legutóbbi testületi ülésen döntöttek a képviselők. A határidő: december 7. Még >>>
2021. 10. 25., 08:30
A férfit három nappal később ellenőrizték, miközben ismét vezette járművét. A férfit ismét előállították a rendőrkapitányságra. Még >>>
2021. 10. 24., 11:13
Kettős nemzeti ünnepünket szentmisével és evezős bállal zárta Kalocsa Város polgármestere. Még >>>
2021. 10. 23., 15:23
Lakatos György, fagottművész és Gábor-Nagy Nóra, zongoraművész adott csodálatos koncertet péntek este a Kamarateremben Liszt Ferenc születésnapjának 210. évfordulójára! Még >>>
2021. 10. 23., 14:04
Kalocsa Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságát, hogy a Sörház köz forgalomkorlátozását 2021. október 29-ig meghosszabbították a csapadékcsatorna elvezető rendszer javítása miatt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!