2024. 04. 22. hétfő
Csilla, Noémi
: 395 Ft   : 370 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

A mohácsi csatára, Tomori Pál érsekre emlékeztek Kalocsán a fővezér szobránál

Zsiga Ferenc  |  2022. 08. 30., 12:38

Kalocsán hétfőn délután koszorúzási ünnepséget tartottak Tomori Pál egykori kalocsai érsek, a mohácsi csatában elesett fővezér szobránál, majd azt követően a történelmi személyiség tiszteletére és a mohácsi csata emlékére Dr.Bábel Balázs érsek szentmisét mutatott be a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban.

Az eseményen jelen volt Bozó Tibor vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága törzsfőnöke, aki Dr.Bábel Balázs érsekkel együtt koszorúzott és hajtott fejet a mohácsi csatában elesett Tomori Pál szobránál.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


Az eseményen jelen volt és koszorút helyezett el a szobor talapzatánál Dr. Filvig Géza polgármester, a Tomori Pál nevét viselő 101. számú Cserkészcsapat tagjai, a Főegyházmegye intézményeinek képviselői, köztük a kiskunmajsai Tomori Pál Katolikus Gimnázium, Technikum és Kollégium tanárai és tanulói. A szobornál díszőrséget az iskola kadétjai álltak, majd a résztvevők átvonultak a Nagyboldogasszony Főszékesegyházba.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


Itt szentmisét mutatott be Dr. Bábel Balázs érsek, Keresztelő Szent János vértanúsága ünnepének olvasmányát Bozó Tibor vezérőrnagy olvasta fel.

A koszorúzási ünnepséget az Astriceum Érseki Múzeumban egy előadás előzte meg, amelyen a főegyházmegye tanárai és iskolalelkészei is részt vettek. Az eseményen az Ukrajnában zajló háborúròl Bozó Tibor vezérőrnagy adott rövid tájékoztatást.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 19., 14:23
Kalocsai vállalkozás nyerte a kivitelezésre kiírt közbeszerzést, és az alvállalkozók, beszállítók nagy része is kalocsai, vagy környékbeli vállalkozás. A „Lurkópalota” második ütemének beruházásáról a kivitelező cég ügyvezetője és Kalocsa város polgármestere közös sajtótájékoztatón közölt részleteket.
2024. 04. 19., 14:27
Ellátásbiztonságról, megfizethető energiáról és fenntarthatóságról szólt a Business Talks ’24 kerekasztal beszélgetése, amelyen a Paks II. projektet Jákli Gergely elnök-vezérigazgató képviselte. A Magyar Zene Házában megrendezett eseményen kiemelte, ha a prognosztizált extrém időjárási viszonyok között kell majd villamos energiát előállítani, akkor a stabil nukleáris energia megkerülhetetlen. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 22., 09:49
A Duna Aszfalt által kivitelezett projekt felkerült egy londoni központú szakmai magazin címlapjára. Még >>>
2024. 04. 22., 08:52
Április 22-én, a Föld napján indul az ország legnagobb hulladékszedési programja, melyhez városunk az idei évben is csatlakozik. Még >>>
2024. 04. 20., 22:00
A drogéria biztonsági kamerájának a felvételén jól látszik, hogy a luxustermékekre utazó nő összehangoltan tüsténkedett csemetéivel. Még >>>
2024. 04. 20., 05:55
A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatértek a magyar utakra. A következő hónapokban az ország számos pontját érintik, hogy frissítsék a városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen. Még >>>
2024. 04. 19., 09:33
Jákob Zoltán: Hihetetlen élmény. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer így fogadnak majd a szülőfalumban. Pedig – hosszú kihagyás után – váratlanul jelentem meg a volt általános iskolámban nosztalgiázni. Még >>>
2024. 04. 18., 09:43
A víz minőségének romlásával, időszakos vízhiánnyal és nyomáscsökkenéssel kell számolni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK