2024. 04. 24. szerda
György
: 394 Ft   : 368 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Advent negyedik vasárnapja – Online ünnep érseki és polgármesteri köszöntővel

Advent negyedik vasárnapja – Online ünnep érseki és polgármesteri köszöntővel
Illés György Cinó  |  2020. 12. 22., 08:52

Rendhagyó advent előzi meg az idei, a koronavírus-járvány árnyékában telő, furcsa karácsonyt. A város népszerű ünnepségei, az adventi gyertyagyújtó alkalmak is az internetes térbe szorultak vissza – de ez csupán külsőség: az ünnep úgyis a lelkekben van! Városunk egyházi elöljáróinak és polgármesterének ünnepi gondolatai szívtől szívig hordozzák az úrjövet örömteli hírét – fogadják be Önök is!

Ezeket a „virtuális” gyertyagyújtó alkalmakat Filvig Géza polgármester Facebook-oldalán is követhettük, és azokat sugározta a Kalocsa televízió délután öt órai és az este nyolc órai híradója után is az adventi vasárnapokon. Az első kettőről már olvasóink is értesülhettek, a harmadik és negyedik alkalomról ebben a cikkben tudósítunk.

Minden alkalommal egy kis kulturális műsorral körítve valamely egyházi elöljáró ünnepi gondolatai készítették fel a lelkeket az úrjövetre. Első alkalommal Bálint Miklós, a kalocsai pünkösdi gyülekezet lelkésze, másodszorGera-Csontos Hajnalka református lelkész, harmadik alkalommal Farkas Sándor evangélikus lelkipásztor mondta el adventi gondolatait. A harmadik gyertya meggyújtása előtt a műsort a Belvárosi Általános Iskola diákjai adták.

Ez utóbbi alkalomról, benne a gyerekek betlehemes játékáról készült felvételt a következő videón tekinthetik meg olvasóink, a negyedik, utolsó alkalomról tegnap készült videót pedig, az érseki és polgármesteri köszöntővel, a cikk alatt láthatják!


Városunkban már hagyomány, hogy a negyedik gyertya meggyújtását érseki és polgármesteri ünnepi üzenet teszi emlékezetesebbé.
Fogadják szeretettel dr. Filvig Géza polgármester és dr. Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek köszöntőjét, a kettő közt pedig Baksa Brigitta, a Belvárosi Általános Iskola tanulójának szavalatát, valamint Pulya Csaba szaxofonjátékát!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 19., 14:23
Kalocsai vállalkozás nyerte a kivitelezésre kiírt közbeszerzést, és az alvállalkozók, beszállítók nagy része is kalocsai, vagy környékbeli vállalkozás. A „Lurkópalota” második ütemének beruházásáról a kivitelező cég ügyvezetője és Kalocsa város polgármestere közös sajtótájékoztatón közölt részleteket.
2024. 04. 19., 14:27
Ellátásbiztonságról, megfizethető energiáról és fenntarthatóságról szólt a Business Talks ’24 kerekasztal beszélgetése, amelyen a Paks II. projektet Jákli Gergely elnök-vezérigazgató képviselte. A Magyar Zene Házában megrendezett eseményen kiemelte, ha a prognosztizált extrém időjárási viszonyok között kell majd villamos energiát előállítani, akkor a stabil nukleáris energia megkerülhetetlen. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 24., 09:57
Itt van a tökéletes lávasüti receptje. Egészen megúszós lett, de közben nem hiányzik belőle a rengeteg csokoládé sem. Minden csokirajongónak kötelező megcsinálni! Egyáltalán nem olyan nehéz, mint amilyennek elsőre tűnik. Még >>>
2024. 04. 23., 13:49
E hét pénteken és további négy hétvégén is szuper programokkal várnak mindenkit az Érsekkertben! Még >>>
2024. 04. 22., 09:49
A Duna Aszfalt által kivitelezett projekt felkerült egy londoni központú szakmai magazin címlapjára. Még >>>
2024. 04. 22., 08:52
Április 22-én, a Föld napján indul az ország legnagobb hulladékszedési programja, melyhez városunk az idei évben is csatlakozik. Még >>>
2024. 04. 20., 22:00
A drogéria biztonsági kamerájának a felvételén jól látszik, hogy a luxustermékekre utazó nő összehangoltan tüsténkedett csemetéivel. Még >>>
2024. 04. 20., 05:55
A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatértek a magyar utakra. A következő hónapokban az ország számos pontját érintik, hogy frissítsék a városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK