2023. 02. 08. szerda
Aranka
: 393 Ft   : 367 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Advent negyedik vasárnapja – Online ünnep érseki és polgármesteri köszöntővel

Advent negyedik vasárnapja – Online ünnep érseki és polgármesteri köszöntővel
Illés György Cinó  |  2020. 12. 22., 08:52

Rendhagyó advent előzi meg az idei, a koronavírus-járvány árnyékában telő, furcsa karácsonyt. A város népszerű ünnepségei, az adventi gyertyagyújtó alkalmak is az internetes térbe szorultak vissza – de ez csupán külsőség: az ünnep úgyis a lelkekben van! Városunk egyházi elöljáróinak és polgármesterének ünnepi gondolatai szívtől szívig hordozzák az úrjövet örömteli hírét – fogadják be Önök is!

Ezeket a „virtuális” gyertyagyújtó alkalmakat Filvig Géza polgármester Facebook-oldalán is követhettük, és azokat sugározta a Kalocsa televízió délután öt órai és az este nyolc órai híradója után is az adventi vasárnapokon. Az első kettőről már olvasóink is értesülhettek, a harmadik és negyedik alkalomról ebben a cikkben tudósítunk.

Minden alkalommal egy kis kulturális műsorral körítve valamely egyházi elöljáró ünnepi gondolatai készítették fel a lelkeket az úrjövetre. Első alkalommal Bálint Miklós, a kalocsai pünkösdi gyülekezet lelkésze, másodszorGera-Csontos Hajnalka református lelkész, harmadik alkalommal Farkas Sándor evangélikus lelkipásztor mondta el adventi gondolatait. A harmadik gyertya meggyújtása előtt a műsort a Belvárosi Általános Iskola diákjai adták.

Ez utóbbi alkalomról, benne a gyerekek betlehemes játékáról készült felvételt a következő videón tekinthetik meg olvasóink, a negyedik, utolsó alkalomról tegnap készült videót pedig, az érseki és polgármesteri köszöntővel, a cikk alatt láthatják!


Városunkban már hagyomány, hogy a negyedik gyertya meggyújtását érseki és polgármesteri ünnepi üzenet teszi emlékezetesebbé.
Fogadják szeretettel dr. Filvig Géza polgármester és dr. Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek köszöntőjét, a kettő közt pedig Baksa Brigitta, a Belvárosi Általános Iskola tanulójának szavalatát, valamint Pulya Csaba szaxofonjátékát!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 02. 05., 09:01
Közel 110 ezer gazdálkodónak kell megújítania az egységes kérelem beadásához szükséges meghatalmazást. Minden évben az egységes kérelmek mintegy 70 százalékát, megközelítőleg 108 ezer kérelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) falugazdászainak közreműködésével nyújtják be a gazdálkodók – hangzott el egyebek mellett Kalocsán a NAK és a MAGOSZ szervezésében, Jakab István, az országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke részvételével Kalocsán megtartott, a Közös Agrárpolitikáról (KAP) szóló agrárfórumon.
2023. 02. 03., 12:49
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által közel 245 millió forint értékű beruházást valósít meg az RBDZS Bölcsőde Nonprofit Kft. kalocsai telephelyén.
2023-02-01 13:13:44
Filvig Géza polgármester a legutóbbi képviselő-testületi ülés végén elmondott tájékoztatójában a tavalyi forrásokból elért megtakarítás mellett szólt a múlt héten megjelent önkormányzati évértékelő kiadványról, valamint a meszesi Duna-parton tervezett beruházásról is – ez utóbbiról közösségi médiás közvélemény-kutatást is indított – link a cikkben!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 07., 17:29
Igényelje a Gondosórát, hogy biztonságban tudhassa idősebb szeretteit a nap 24 órájában! Még >>>
2023. 02. 06., 16:59
Rövid időn belül két kocsit is nyitva talált Jánoshalmán egy 26 éves helybéli, aki nem volt rest ellopni az autókban fellelt értékeket. A nyomozók azonnal felismerték a kamerafelvételeken. Még >>>
2023. 02. 06., 09:58
A farsang egyik jellegzetes édessége a szalagos fánk. Finom, könnyű a tésztája, nagyon jó fánk recept, készítsd el te is! Még >>>
2023. 02. 06., 09:39
A húsos pástétom maradékmentő receptnek is tökéletes, de friss húst is használhatsz hozzá. Még >>>
2023. 02. 06., 08:59
A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyét dr. Finta József plébános képviselte. Még >>>
2023. 02. 06., 08:58
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 5 fok között várható egész héten, a fagyzugos helyeken hidegebb is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK