2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

A távlovaglók Mekkája lesz Solt – 84 versenyző tucatnyi országból Révbérpusztán

2018. 06. 08., 16:42

A legnagyobb hazai távlovas eseményt rendezik a hétvégén Solton, ahol péntektől vasárnapig a FEI V. Solt Cup néven jegyzett, nemzetközi és országos távlovagló versenynek ad otthont a Révbéri Lovascentrum. A közeli lovasparadicsomban a verseny során hat különböző távon rendeznek futamokat.

A legnagyobb hazai távlovas eseményen 12 ország 84 versenyzője vesz részt, 160, 120, 100, 80, 40 és 20 kilométeren mérik össze tudásukat, de még a legkisebbek is kipróbálhatják magukat.


Forrás: Lovas Diadal Live TV

A távlovaglásban a lovas és a ló együtt dolgozik a cél elérése érdekében.
Ebben a sportágban elképesztő távokat kell legyőzniük a résztvevőknek, akik előre kijelölt pályán haladnak, megállókkal és állatorvosi kapukkal, amelyek biztosítják, hogy csak egészséges lovak versenyezzenek. Az állatorvosi kapunál a lónak "be kell bizonyítania", hogy képes biztonságosan továbbmenni. Többek között arra is ügyelniük kell a távlovasoknak és távhajtóknak, hogy lovukat ne hajtsák túl, s csakis egy bizonyos minimális átlagsebesség betartásával, és pulzusszámmal indulhatnak tovább egy-egy pihenőről.


Forrás: Lovas Diadal Live TV


Ebben a sportágban a ló felkészítése is speciális figyelmet igényel, ugyanúgy kell edzeni hegyek és dombok között, mint sima terepen, annak érdekében, hogy megfelelő kondícióban legyen az állat.
A lónak könnyen át kell mennie a vízen, nem szabad megijednie az autóktól, motorzúgástól, mert az növeli a fáradtságát és pulzusát.
Meg kell szabaduljon a túl erős csordaösztöntől, amely idegessé teheti, ha más lovasok lehagyják nagyobb sebességgel. Jó természete kell, hogy legyen, kiegyensúlyozottnak, nyugodtnak kell lennie, jó anyagcserével. Egy ilyen lónak képesnek kell lennie tökéletesen lenyugodni, s lovasára hagyatkozni, emellett innia és ennie is csak akkor szabad, ha lehetősége van rá.

A SZERVEZŐK A VERSENYRE MINDEN ÉRDEKLŐDŐT VÁRNAK!

A esemény rangját jelzi, hogy arra a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága is fontosnak tartotta fölhívni portálunk figyelmét, fenti cikkünk pedig a rendezvény hivatalos sajtókommunikációját végző, a verseny ideje alatt annak aktualitásairól folyamatosan hírt adó Lovas Diadal Live TV által szerkesztőségünk megküldött sajtóanyag nyomán született. [A szerk. megjegyzése]

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés