2023. 06. 07. szerda
Róbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

A távlovaglók Mekkája lesz Solt – 84 versenyző tucatnyi országból Révbérpusztán

2018. 06. 08., 16:42

A legnagyobb hazai távlovas eseményt rendezik a hétvégén Solton, ahol péntektől vasárnapig a FEI V. Solt Cup néven jegyzett, nemzetközi és országos távlovagló versenynek ad otthont a Révbéri Lovascentrum. A közeli lovasparadicsomban a verseny során hat különböző távon rendeznek futamokat.

A legnagyobb hazai távlovas eseményen 12 ország 84 versenyzője vesz részt, 160, 120, 100, 80, 40 és 20 kilométeren mérik össze tudásukat, de még a legkisebbek is kipróbálhatják magukat.


Forrás: Lovas Diadal Live TV

A távlovaglásban a lovas és a ló együtt dolgozik a cél elérése érdekében.
Ebben a sportágban elképesztő távokat kell legyőzniük a résztvevőknek, akik előre kijelölt pályán haladnak, megállókkal és állatorvosi kapukkal, amelyek biztosítják, hogy csak egészséges lovak versenyezzenek. Az állatorvosi kapunál a lónak "be kell bizonyítania", hogy képes biztonságosan továbbmenni. Többek között arra is ügyelniük kell a távlovasoknak és távhajtóknak, hogy lovukat ne hajtsák túl, s csakis egy bizonyos minimális átlagsebesség betartásával, és pulzusszámmal indulhatnak tovább egy-egy pihenőről.


Forrás: Lovas Diadal Live TV


Ebben a sportágban a ló felkészítése is speciális figyelmet igényel, ugyanúgy kell edzeni hegyek és dombok között, mint sima terepen, annak érdekében, hogy megfelelő kondícióban legyen az állat.
A lónak könnyen át kell mennie a vízen, nem szabad megijednie az autóktól, motorzúgástól, mert az növeli a fáradtságát és pulzusát.
Meg kell szabaduljon a túl erős csordaösztöntől, amely idegessé teheti, ha más lovasok lehagyják nagyobb sebességgel. Jó természete kell, hogy legyen, kiegyensúlyozottnak, nyugodtnak kell lennie, jó anyagcserével. Egy ilyen lónak képesnek kell lennie tökéletesen lenyugodni, s lovasára hagyatkozni, emellett innia és ennie is csak akkor szabad, ha lehetősége van rá.

A SZERVEZŐK A VERSENYRE MINDEN ÉRDEKLŐDŐT VÁRNAK!

A esemény rangját jelzi, hogy arra a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága is fontosnak tartotta fölhívni portálunk figyelmét, fenti cikkünk pedig a rendezvény hivatalos sajtókommunikációját végző, a verseny ideje alatt annak aktualitásairól folyamatosan hírt adó Lovas Diadal Live TV által szerkesztőségünk megküldött sajtóanyag nyomán született. [A szerk. megjegyzése]

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 06. 06., 19:52
A jazz muzsika és a jó borok kedvelőinek kiváló programlehetőség, akinek ismerőse jazz- és borrajongó, annak pompás ajándékötlet! Töltsön egy kellemes nyári estét a Pilvax Hotelben június 10-én! Indítsa a nyarat egy laza, élőzenés aláfestéssel egybekötött borkóstolóval, amelyen amforában érlelt borkülönlegességekkel ismerkedhetünk.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 07., 14:22
Békéscsabáról, Gyuláról, Kisdombegyházról, Szegedről, Kecskemétről, Budapestről is érkeztek bejelentések, vélhetően nagyon széles körben érezte a lakosság. Még >>>
2023. 06. 07., 10:38
Szekszárdtól északnyugatra, Kétyen valóságos saras vízözön alakult ki kedden délután. Még >>>
2023. 06. 07., 10:00
Néhány tuti tippet is adott, kattints és fogadd meg Te is őket! Még >>>
2023. 06. 07., 09:02
Gyermekkoromban is a jó meséket szerettem, szeretem, ha a történetnek nagyon jó vége van. Ez a kapu a mi jutalmunk a jócselekedetért, mint egy régi magyar népmesében – mondta az ünnepségen Vajda Péter, Még >>>
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK