2024. 05. 23. csütörtök
Dezső
: 387 Ft   : 357 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Polgármesteri kitüntetést kapott az uszódi gyermekéletmentő férfi – „Egy életre belém égett, ahogy a víz alól, nyitott szemmel rám nézett”

Polgármesteri kitüntetést kapott az uszódi gyermekéletmentő férfi – „Egy életre belém égett, ahogy a víz alól, nyitott szemmel rám nézett”
Zsiga Ferenc  |  2020. 07. 26., 09:08

Az Uszódi Ételek Napján, július 25-én, szombaton Bedi Gyula Uszód Község Polgármestere kitüntető díjban részesítette Posztobányi Károlyt. A kitüntetett férfi július 9-én, 19 órakor a helyi Duna-szakaszon a folyam sodorvonalából mentett ki egy 9 éves, úszni nem tudó kisfiút. A polgármester a díj átadását a nagyobb nyilvánosság érdekében időzítette erre az eseményre, amelynek résztvevői őszinte elismeréssel adóztak, kézfogásokkal, tapssal is kifejezték megbecsülésüket Posztobányi Károly azon kivételes helytállásáért, amellyel a gyermek életét megmentette.

Mint emlékezetes, és korábban beszámoltunk róla, Posztobányi Károly bátor, férfias helytállása mellett a szerencsés véletlenek összjátékának is köszönhetően maradt életben az a helybéli, 9 éves kisfiú, aki az uszódi Duna-part helyben csak strandnak nevezett részén, a vízben tett néhány lépés után ragadt magával az ár.

Az úszni nem tudó gyerek egy pillanat alatt a Duna sodorvonalába került. Egy helyi asszony, látva a készülő tragédiát, a parton közel egy kilométert rohant a sodródó gyerek nyomában. Miközben segítségért kiáltozott, a fuldokló, többször alámerült gyereket folyamatosan arra biztatta, „ne merülj el, csak kapálózz, kapálózz!” 

A kiabálásra felfigyelő, a Dunát a parthoz rögzített üdülőhajójáról fürkésző német állampolgárságú Tibor egyszer csak felfedezte a vízbeeséstől akkor már bő egy kilométerre, a Duna közepén hánykódó, hol a víz felett, hol a víz alatt lévő gyereket. 

Azonnal üvöltve mondta az éppen a hajójához kötött motorcsónakjával horgászni induló Posztobányi Károlynak: 


AZONNAL INDÍTSD A CSÓNAKOT, MERT EGY FULDOKLÓ GYEREK VAN A DUNA KÖZEPÉN! A KÉT FÉRFI PILLANATOK ALATT A CSÓNAKBA PATTANT, A PÖCCINTÉSRE INDULÓ, NAGY TELJESÍTMÉNYŰ MOTOR FELBÚGOTT, ÉS MÁRIS SZÁGULDOTTAK A FULDOKLÓ GYEREK IRÁNYÁBA.


Az életmentés részleteiről Posztobányi Károly a kitüntetés átvételét követően beszélt portálunknak. Ahogy mondta, az egész eseményből talán egy életre az égett bele, amikor a sokkos állapotban lévő, életösztöntől vezérelt fiú a víz alól nyitott szemekkel ránézett.

A történet annyiban most is kiegészítésre szorul, hogy a gyermek egy napi kórházi ápolás után, egészségesen otthonába távozhatott. Az ügyben, annak szerencsés kimenetele miatt rendőrségi eljárás nem indult.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 22., 10:42
Az új atomerőművi blokkok alatti talaj megerősítése érdekében 17 hektáron összességében 75 ezer furat, vagyis egymással átfedésben lévő cementált talajoszlop készül, melyek összessége alkotja a vízzáró lemezt és annak oldalfalait. (x)
2024. 05. 21., 10:49
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)
2024. 05. 20., 08:52
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.
2024-05-18 10:25:00
Dr. Tóth Roland alaposan beleállt Bolvári Ferdinándba, ugyanis szerinte nem csak a pártok használják ugródeszkának az álfüggetlen és álcivil polgármesterjelöltet, ő is ugródeszkának használja a pártokat. A képviselőjelölt szerint úgy tűnik, bármi áron összefogna lassan bárkivel, hogy polgármester lehessen, most éppen a Tisza Párt kegyeit keresi.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 23., 13:15
A Reels műfaj sajátossága miatt dr. Filvig Gézának másfél percbe kellett sűríteni az elmúlt évek eredményeit. Még >>>
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK