2023. 03. 26.
Emánuel
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Polgármesteri kitüntetést kapott az uszódi gyermekéletmentő férfi – „Egy életre belém égett, ahogy a víz alól, nyitott szemmel rám nézett”

Polgármesteri kitüntetést kapott az uszódi gyermekéletmentő férfi – „Egy életre belém égett, ahogy a víz alól, nyitott szemmel rám nézett”
Zsiga Ferenc  |  2020. 07. 26., 09:08

Az Uszódi Ételek Napján, július 25-én, szombaton Bedi Gyula Uszód Község Polgármestere kitüntető díjban részesítette Posztobányi Károlyt. A kitüntetett férfi július 9-én, 19 órakor a helyi Duna-szakaszon a folyam sodorvonalából mentett ki egy 9 éves, úszni nem tudó kisfiút. A polgármester a díj átadását a nagyobb nyilvánosság érdekében időzítette erre az eseményre, amelynek résztvevői őszinte elismeréssel adóztak, kézfogásokkal, tapssal is kifejezték megbecsülésüket Posztobányi Károly azon kivételes helytállásáért, amellyel a gyermek életét megmentette.

Mint emlékezetes, és korábban beszámoltunk róla, Posztobányi Károly bátor, férfias helytállása mellett a szerencsés véletlenek összjátékának is köszönhetően maradt életben az a helybéli, 9 éves kisfiú, aki az uszódi Duna-part helyben csak strandnak nevezett részén, a vízben tett néhány lépés után ragadt magával az ár.

Az úszni nem tudó gyerek egy pillanat alatt a Duna sodorvonalába került. Egy helyi asszony, látva a készülő tragédiát, a parton közel egy kilométert rohant a sodródó gyerek nyomában. Miközben segítségért kiáltozott, a fuldokló, többször alámerült gyereket folyamatosan arra biztatta, „ne merülj el, csak kapálózz, kapálózz!” 

A kiabálásra felfigyelő, a Dunát a parthoz rögzített üdülőhajójáról fürkésző német állampolgárságú Tibor egyszer csak felfedezte a vízbeeséstől akkor már bő egy kilométerre, a Duna közepén hánykódó, hol a víz felett, hol a víz alatt lévő gyereket. 

Azonnal üvöltve mondta az éppen a hajójához kötött motorcsónakjával horgászni induló Posztobányi Károlynak: 


AZONNAL INDÍTSD A CSÓNAKOT, MERT EGY FULDOKLÓ GYEREK VAN A DUNA KÖZEPÉN! A KÉT FÉRFI PILLANATOK ALATT A CSÓNAKBA PATTANT, A PÖCCINTÉSRE INDULÓ, NAGY TELJESÍTMÉNYŰ MOTOR FELBÚGOTT, ÉS MÁRIS SZÁGULDOTTAK A FULDOKLÓ GYEREK IRÁNYÁBA.


Az életmentés részleteiről Posztobányi Károly a kitüntetés átvételét követően beszélt portálunknak. Ahogy mondta, az egész eseményből talán egy életre az égett bele, amikor a sokkos állapotban lévő, életösztöntől vezérelt fiú a víz alól nyitott szemekkel ránézett.

A történet annyiban most is kiegészítésre szorul, hogy a gyermek egy napi kórházi ápolás után, egészségesen otthonába távozhatott. Az ügyben, annak szerencsés kimenetele miatt rendőrségi eljárás nem indult.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-21 08:47:44
A kalocsai kereskedő, Szabó Ferenc a ravatalon feküdt, amikor a város népe a jobbágy-felszabadításra koccintott. Petőfi költészetét általa ismerhették meg a kalocsaiak, unokaöccse a szabadságharc lőporfelelőse volt. A sírvers, a sírkő és az alatta eltemetett személy történetét a március 15-ei emlékhelyavatón ismerhettük meg.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 25., 11:49
Magánszemély belföldön csak nemzeti dohányboltban szerezhet be dohánygyártmányt, azaz "snüsszt" is. Még >>>
2023. 03. 25., 08:37
Szombaton rendezik meg az idei Föld órája akciót: 20 óra 30 perctől a bolygó számos nevezetessége elsötétül egy órára. Még >>>
2023. 03. 24., 11:24
Elektromos hálózatépítési munkálatok miatt huzamosabb időre hol részlegesen, hol teljes egészében lezárnak több járdaszakaszt. Az Az időszakos korlátozások egy parkolót is érintenek. MVM Démász tájékoztatása! Még >>>
2023. 03. 24., 09:06
A két vádlottat jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett pénzmosás bűntettével, társaikat bűnpártolás és lopás bűntettével, valamint sikkasztás vétségével vádolják. Még >>>
2023. 03. 24., 08:29
Csapadékosabbra fordul az időjárás a hétvégére és lehűlés kezdődik. Még >>>
2023. 03. 23., 17:46
Tavaly kifejezetten súlyos aszály pusztított az ország mezőgazdasági területeinek 80 százalékán, melyből 1,45 millió hektárra jelentettek be aszálykárt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK