2021. 11. 29. hétfő
Taksony
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Borpárlatos, „rütyögős”, kényszerszavalós ünnepi koncert a Budapesti Operettszínház sztárjaival

Borbély-Juhász Ágnes  |  2016. 01. 04., 18:40

Talán nem is lehetett volna több tartalommal megtölteni azt a közel kétórás koncertet, amelyet a Budapesti Operettszínház sztárjai adtak múlt héten a kalocsai gimnázium dísztermében. Egy biztos: Janza Kata, Mészáros Árpád Zsolt és Kocsis Dénes hol komoly, hol bohókás produkciói egy percre sem hagyták lankadni a figyelmet.

Pedig még a technika ördöge is közbeszólt. Vagy az is lehet, hogy Murphy keze volt a dologban: mert ugye miért ne a koncert alatt frissítene a hátteret biztosító laptop?!
Na de ne szaladjunk ennyire előre…

Képgaléria megtekintése (74 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Két ünnep között, december 28-án remek kikapcsolódási lehetőséget ígért A hangokba zárt élmény címmel meghirdetett ünnepi musical és operett koncert. A jegyek a várakozásoknak megfelelően mind egy szálig elfogytak, nem maradt üresen szék 250 éves gimnáziumunk dísztermében.

Képgaléria megtekintése (74 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A két felvonásos koncert repertoárjában olyan komolyabb hangvételű dalok mellett mint a Boldogság gyere haza, a Time to say goodbye, vagy a Katedrális, egy-egy film népszerű nótája is helyet kapott.

Képgaléria megtekintése (74 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Mészáros Árpád Zsolt előadásában elhangzott a Hippolyt a lakáj klasszikusa, a Bőg a tehén, amely alatt az előadó „rütyögni”, – azaz nagyjából összezárt lábakkal ritmusra fel-le rugózni is – megtanította a kalocsai közönséget.

Képgaléria megtekintése (74 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Janza Kata több ABBA slágert is hozott, Kocsis Dénes megmutatta mi az a la-ko-da-lom. Borpárlattal a kezében rótta a nézőteret, körbekínálva a jókedvre derítő nedűt.
A színész a tehetséges Juhász Anna Lillával, a Rudolf musical Érted születtem című duettjét is előadta. Annát a kalocsaiak már több helyi rendezvényen is hallhatták énekelni, ezúttal azonban igazán nagyszerű énekesek társaságában mutatkozhatott be. A szárnyait bontogató duett vendég a Rómeó és Júlia Szívből szeretni című dalának előadásában is közreműködött.
Reméljük, láthatjuk, hallhatjuk még a deszkákon!

Képgaléria megtekintése (74 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Felcsendült, majd félbe is szakadt a Bob-Bon nagy sikerű Valami Amerikája. A slágernek a Windows jól ismert kikapcsolási hangja vetett véget. Történt ugyanis, hogy az előadók zenei alapokat szolgáltató laptopja úgy gondolta, frissít egyet magán és újraindul. A néhány perces kényszerszünet azonban nem hozta zavarba a színészeket, a rögtönzött produkciók kifejezetten üde színfoltjai lettek az estének. Mészáros Árpád Zsolt mély átéléssel szavalta el a magyar házibulik himnuszát, vagyis a Csavard fel a szőnyeget című dal szövegét, de néhány sztorit is megosztott a közönséggel.

Képgaléria megtekintése (74 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Az est végén percekig zúgott a vastaps, a nézők állva búcsúztatták nagyszerű műsoruk végén a művészeket.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei