2024. 06. 12. szerda
Villő
: 395 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Bemutatkozik Dudás Roland amatőr fotográfus - Nem maradhat le semmiről, a fényképezőgép mindig nála van

Téglás Boglárka  |  2020. 07. 29., 07:29

Dudás Roland életében régóta jelen van a fotózás, de szenvedéllyé akkor vált, amikor három éve az első komolyabb fényképezőgépét megvette. Ma már szinte mindig nála van a gép, nem szeretne lemaradni semmiről.

Dudás Roland Kalocsán született, jelenleg is városunkban él, innen viszi jó hírünket.
Az amatőr fotográfus elmondta: nemrégiben egy egész hónapon át tartó, szigorú pihenőidőt adott magának.
Ám ezt az időt nem henyéléssel, a strandon vagy külföldön tölti, hanem kedvenc időtöltésével, a fotózással. Bármerre jár, magánál tartja a fényképezőgépet, nehogy lemaradjon egy jó fotóról.

Mi az a téma, amit a legszívesebben fotózol?

„A természetfotózás az, ami a legjobban érdekel, azon belül is a különböző állatok fényképezése. Mindig szerettem volna, és szeretnék is gémszarvasokat a szarvasbőgés idején megörökíteni, vagy éppen jégmadarakat lencsevégre kapni. Utóbbi már sikerült, ez a fotóm jelent meg a National Geographic oldalán.”

Képgaléria megtekintése (9 db kép)


Eddig a fotózás számomra többnyire abból állt, hogy lesz, ami lesz alapon kimentem egy előre választott helyszínre, és ott fényképeztem.” - mondta Roland.

Hozzátette, az első „projekt” a jégmadarak fotózásával kezdődött. Ekkor több napot töltött egy olyan területen, ahol ennek a fajnak számos egyede megtalálható. Először megfigyelte, mikor a legaktívabbak a madarak, és ekkor fókuszált a célterületre. Ezen a sikeren felbuzdulva folytatja az izgalmas, de azért nem könnyű munkát, hiszen amíg mi nézők csak egy fotót látunk, addig a kamera memóriakártyája több száz kép rejt. Ezek kiválogatása, rendezése időigényes. Ennek az utómunkának az eredménye jégmadár-pár is.


A National Geographic vezetősége mindenki számára megadja a lehetőséget, hogy megjelenjen weboldalukon az általa készített fénykép. A beérkező képeket az NG.hu szerkesztősége naponta átnéni, majd kiválasztja "A nap képét."
Így került Roland fotója is a NatGeo kezdőlapjára július 19-én, 20-án, majd további kettő három nap múlva. Szép sorozat, szép teljesítmény!


Nézzük a többit!

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Képgaléria megtekintése (9 db kép)Roland beszélgetésünk végén elárulta, a természetfotózás mellett egyre jobban érdekli a sportfotózás. Ám ezt még csak néhány alkalommal volt alkalma kipróbálni. Megtetszett, így a jövőben tálán már ezekkel a fotóval is megörvendeztetheti magát és remélhetőleg bennünket is. Hajrá Roland, fotózásra fel!

Végül gyönyörködjenek velünk azokban a fotókban, amelyeket Roland eddig a nyilvánosság elől „rejtegetett.”

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

 

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 10., 13:24
A nagy érdeklődésre tekintettel két eredetileg nem hirdetett, délutáni turnus is indul Kovács László kalocsai Fazekas Alkotóházban. Még >>>
2024. 06. 10., 07:35
A rendkívül szoros eredményre tekintettel több helyen újraszámlálják a szavazatokat így, még nem dőlt el véglegesen a fővárosi főpolgármesteri cím kérdése, és a kalocsai polgármesteri címmel kapcsolatban sem végleges a tegnap közölt eredmény. Még >>>
2024. 06. 08., 08:08
Kalocsán, június 10-én 6 órától 16-án 18 óráig felújítás miatt lezárják a közúti forgalom elől az 51. számú főút és a vasút kereszteződésében lévő Pataji úti átjárót. Még >>>
2024. 06. 08., 07:53
Hosszú ideje nem volt példa ekkora harcsatelepítésre a Dunán, 6 ezer szürkeharcsa kerül a folyamba. Még >>>
2024. 06. 07., 09:32
Egy polgárőr kiszúrta, a rendőrök felderítették: a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt kell felelnie egy 36 éves kalocsai és 28 éves bátyai lakosnak – közli a Police.hu. Még >>>
2024. 06. 05., 16:22
„Hogy nem tudtak volna közéjük dobni egy bombát!!!!” – Hogy kik közé? Ugye, nem ezen fog múlni az ilyen hozzászólás megítélése?! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK