2023. 03. 29. szerda
Auguszta
: 385 Ft   : 356 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Bemutatkozik Dudás Roland amatőr fotográfus - Nem maradhat le semmiről, a fényképezőgép mindig nála van

Téglás Boglárka  |  2020. 07. 29., 07:29

Dudás Roland életében régóta jelen van a fotózás, de szenvedéllyé akkor vált, amikor három éve az első komolyabb fényképezőgépét megvette. Ma már szinte mindig nála van a gép, nem szeretne lemaradni semmiről.

Dudás Roland Kalocsán született, jelenleg is városunkban él, innen viszi jó hírünket.
Az amatőr fotográfus elmondta: nemrégiben egy egész hónapon át tartó, szigorú pihenőidőt adott magának.
Ám ezt az időt nem henyéléssel, a strandon vagy külföldön tölti, hanem kedvenc időtöltésével, a fotózással. Bármerre jár, magánál tartja a fényképezőgépet, nehogy lemaradjon egy jó fotóról.

Mi az a téma, amit a legszívesebben fotózol?

„A természetfotózás az, ami a legjobban érdekel, azon belül is a különböző állatok fényképezése. Mindig szerettem volna, és szeretnék is gémszarvasokat a szarvasbőgés idején megörökíteni, vagy éppen jégmadarakat lencsevégre kapni. Utóbbi már sikerült, ez a fotóm jelent meg a National Geographic oldalán.”

Képgaléria megtekintése (9 db kép)


Eddig a fotózás számomra többnyire abból állt, hogy lesz, ami lesz alapon kimentem egy előre választott helyszínre, és ott fényképeztem.” - mondta Roland.

Hozzátette, az első „projekt” a jégmadarak fotózásával kezdődött. Ekkor több napot töltött egy olyan területen, ahol ennek a fajnak számos egyede megtalálható. Először megfigyelte, mikor a legaktívabbak a madarak, és ekkor fókuszált a célterületre. Ezen a sikeren felbuzdulva folytatja az izgalmas, de azért nem könnyű munkát, hiszen amíg mi nézők csak egy fotót látunk, addig a kamera memóriakártyája több száz kép rejt. Ezek kiválogatása, rendezése időigényes. Ennek az utómunkának az eredménye jégmadár-pár is.


A National Geographic vezetősége mindenki számára megadja a lehetőséget, hogy megjelenjen weboldalukon az általa készített fénykép. A beérkező képeket az NG.hu szerkesztősége naponta átnéni, majd kiválasztja "A nap képét."
Így került Roland fotója is a NatGeo kezdőlapjára július 19-én, 20-án, majd további kettő három nap múlva. Szép sorozat, szép teljesítmény!


Nézzük a többit!

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Képgaléria megtekintése (9 db kép)Roland beszélgetésünk végén elárulta, a természetfotózás mellett egyre jobban érdekli a sportfotózás. Ám ezt még csak néhány alkalommal volt alkalma kipróbálni. Megtetszett, így a jövőben tálán már ezekkel a fotóval is megörvendeztetheti magát és remélhetőleg bennünket is. Hajrá Roland, fotózásra fel!

Végül gyönyörködjenek velünk azokban a fotókban, amelyeket Roland eddig a nyilvánosság elől „rejtegetett.”

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

 

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 28., 16:57
Már nagyban zajlanak a Paprikfaesztivál előkészítő munkálatai! Még >>>
2023. 03. 28., 16:19
A legalább 20 főt foglalkoztató cégek közel háromnegyede véli úgy, hogy árat fog emelni a közeljövőben egy kutatás szerint. Még >>>
2023. 03. 28., 13:33
Nem kell hozzá PhD kelt tésztából, sőt komolyabb felszerelés sem, csak egy kis idő. Kicsit több, mint amennyi idő alatt a boltban levennénk a polcról, de az eredmény kárpótol. Még >>>
2023. 03. 28., 09:52
Hét gyanúsítottból álló bűnbanda ügyében fejezték be a nyomozást a kalocsai rendőrök. Még >>>
2023. 03. 28., 09:45
A kisfiú keresésében jelenleg is több százan vesznek részt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK