2024. 05. 23. csütörtök
Dezső
: 387 Ft   : 357 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

5. helyen végeztek a Qualisport Racing kamionosai

2017. 01. 16., 09:24

22 kilométernyi, az Atlanti-óceán partján futott, a végelszámolásba nem beszámító szelektív szakasszal zárult a 2017-s Africa Eco Race, amelyen a Qualisport Racing kamionosai a kategória 5. helyén végeztek. A legendás Rózsaszín tó partján Kovács Miklós, az együttes pilótája elégedetten értékelt.

A viadal kamionos kategóriáját 2010-ben megnyerő, az évek során a dobogó összes fokát megjáró dunaszentbenedeki csapat számára ez volt az első maratoni megmérettetés a tavaly augusztusban debütált új monstrummal, a Scania Qualisport Torpedóval.

A marokkói felségterületen futott szakaszokon a kamion problémamentesen üzemelt, Mauritániában azonban jöttek a gondok: a különítménynek az első két ottani szakaszt félbe kellett szakítania, mert a helyi dízel üzemanyag túlzottan magas cetánszáma miatt túlmelegedett a motor és a turbó. A gárda a táv hátralévő részében takarékosan üzemeltette a kamiont: a maradék hazai üzemanyagot vegyítették a helyivel, a végsebességet pedig visszafogták, így - míg a riválisok 150-nel is száguldozhattak - Kovács és két állandó társa, Czeglédi Péter navigátor és Ács László fedélzeti szerelő legfeljebb 130-as tempót taposhatott ki a Torpedóból.


Forrás: Qualisport / Facebook

– Roppant nehéz versenyen vagyunk túl, ahol technikai gondokkal is szembesültünk, elsősorban azért, mert a Torpedo új és egy ilyen maraton mindig megmutatja egy-egy új gép rejtett gyermekbetegségeit. A lényeg, hogy itt vagyunk, rengeteg tapasztalattal a tarsolyunkban érkeztünk meg a Rózsaszín tóhoz. Mesés érzés ismét itt lenni, immáron nyolcadik alkalommal begurulni ide a magyar nemzeti lobogóval. A mélypont biztosan az volt, amikor félbe kellett szakítanunk két szelektívet, de szerencsére utána a dűnéken még így, a technikai okok miatt takarékon üzemelve is sikerült megmutatni, hogy bőven van potenciál a Torpedóban. Jó példa erre, hogy volt olyan nap, amikor élesben sikerült a csúcstechnikát képviselő Kamazok előtt végeznünk és olyan is, amikor nagyon élvezetes csatában maradtunk alul velük szemben. Szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak mindazoknak, akik szorítottak értünk! Hogy mi következik most? Hazatérünk, pihenünk egy keveset és nekiesünk a kamionnak, elkezdjük felhasználni a friss tapasztalatokat és közben kiválasztjuk a számukra leginkább megfelelő következő kihívást! – fogalmazott a magyar kamionversenyző.


Forrás: Qualisport / Facebook

A kilencedik alkalommal megrendezett Africa Eco Race december 30-án startolt Monacóból, a versenyzők több mint 6500 kilométert teljesítettek a 12 szelektív szakasz során. A kamionosoknál Andrej Karginov, a Kamaz pilótája diadalmaskodott, míg az autósoknál a korábbi Világkupa-győztes Mini-pilóta, Vlagyimir Vasziljev, a motorosoknál pedig a 18 éves izraeli Gev Sella bizonyult a legjobbnak.

Forrás: Qualisport

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 21., 12:57
A kerek évforduló alkalmából rendezett pénteki ünnepséghez – három vendég fotókör meghívásával – fotóklubok találkozója is kapcsolódott. Köszöntőt mondott Simon Zoltán alpolgármester és Péjó Zoltán klubelnök. A Művelődési Ház folyosóin berendezett kiállítást Lakatos György fagottművész nyitotta meg.
2024. 05. 21., 10:49
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)
2024. 05. 20., 08:52
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.
2024-05-18 10:25:00
Dr. Tóth Roland alaposan beleállt Bolvári Ferdinándba, ugyanis szerinte nem csak a pártok használják ugródeszkának az álfüggetlen és álcivil polgármesterjelöltet, ő is ugródeszkának használja a pártokat. A képviselőjelölt szerint úgy tűnik, bármi áron összefogna lassan bárkivel, hogy polgármester lehessen, most éppen a Tisza Párt kegyeit keresi.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 23., 13:15
A Reels műfaj sajátossága miatt dr. Filvig Gézának másfél percbe kellett sűríteni az elmúlt évek eredményeit. Még >>>
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK