2023. 03. 26.
Emánuel
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

5. helyen végeztek a Qualisport Racing kamionosai

2017. 01. 16., 09:24

22 kilométernyi, az Atlanti-óceán partján futott, a végelszámolásba nem beszámító szelektív szakasszal zárult a 2017-s Africa Eco Race, amelyen a Qualisport Racing kamionosai a kategória 5. helyén végeztek. A legendás Rózsaszín tó partján Kovács Miklós, az együttes pilótája elégedetten értékelt.

A viadal kamionos kategóriáját 2010-ben megnyerő, az évek során a dobogó összes fokát megjáró dunaszentbenedeki csapat számára ez volt az első maratoni megmérettetés a tavaly augusztusban debütált új monstrummal, a Scania Qualisport Torpedóval.

A marokkói felségterületen futott szakaszokon a kamion problémamentesen üzemelt, Mauritániában azonban jöttek a gondok: a különítménynek az első két ottani szakaszt félbe kellett szakítania, mert a helyi dízel üzemanyag túlzottan magas cetánszáma miatt túlmelegedett a motor és a turbó. A gárda a táv hátralévő részében takarékosan üzemeltette a kamiont: a maradék hazai üzemanyagot vegyítették a helyivel, a végsebességet pedig visszafogták, így - míg a riválisok 150-nel is száguldozhattak - Kovács és két állandó társa, Czeglédi Péter navigátor és Ács László fedélzeti szerelő legfeljebb 130-as tempót taposhatott ki a Torpedóból.


Forrás: Qualisport / Facebook

– Roppant nehéz versenyen vagyunk túl, ahol technikai gondokkal is szembesültünk, elsősorban azért, mert a Torpedo új és egy ilyen maraton mindig megmutatja egy-egy új gép rejtett gyermekbetegségeit. A lényeg, hogy itt vagyunk, rengeteg tapasztalattal a tarsolyunkban érkeztünk meg a Rózsaszín tóhoz. Mesés érzés ismét itt lenni, immáron nyolcadik alkalommal begurulni ide a magyar nemzeti lobogóval. A mélypont biztosan az volt, amikor félbe kellett szakítanunk két szelektívet, de szerencsére utána a dűnéken még így, a technikai okok miatt takarékon üzemelve is sikerült megmutatni, hogy bőven van potenciál a Torpedóban. Jó példa erre, hogy volt olyan nap, amikor élesben sikerült a csúcstechnikát képviselő Kamazok előtt végeznünk és olyan is, amikor nagyon élvezetes csatában maradtunk alul velük szemben. Szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak mindazoknak, akik szorítottak értünk! Hogy mi következik most? Hazatérünk, pihenünk egy keveset és nekiesünk a kamionnak, elkezdjük felhasználni a friss tapasztalatokat és közben kiválasztjuk a számukra leginkább megfelelő következő kihívást! – fogalmazott a magyar kamionversenyző.


Forrás: Qualisport / Facebook

A kilencedik alkalommal megrendezett Africa Eco Race december 30-án startolt Monacóból, a versenyzők több mint 6500 kilométert teljesítettek a 12 szelektív szakasz során. A kamionosoknál Andrej Karginov, a Kamaz pilótája diadalmaskodott, míg az autósoknál a korábbi Világkupa-győztes Mini-pilóta, Vlagyimir Vasziljev, a motorosoknál pedig a 18 éves izraeli Gev Sella bizonyult a legjobbnak.

Forrás: Qualisport

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-21 13:01:32
A Kalocsai Városi Balesetmegelőzési Bizottság első alkalommal rendezi meg a Szelidi-tó kerülő túrát, melyre nevezni a Holdfény Campingben lehet reggel 9 órától. Az utolsó túrázók 12 órakor indulnak útnak.
2023-03-21 08:47:44
A kalocsai kereskedő, Szabó Ferenc a ravatalon feküdt, amikor a város népe a jobbágy-felszabadításra koccintott. Petőfi költészetét általa ismerhették meg a kalocsaiak, unokaöccse a szabadságharc lőporfelelőse volt. A sírvers, a sírkő és az alatta eltemetett személy történetét a március 15-ei emlékhelyavatón ismerhettük meg.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 25., 11:49
Magánszemély belföldön csak nemzeti dohányboltban szerezhet be dohánygyártmányt, azaz "snüsszt" is. Még >>>
2023. 03. 25., 08:37
Szombaton rendezik meg az idei Föld órája akciót: 20 óra 30 perctől a bolygó számos nevezetessége elsötétül egy órára. Még >>>
2023. 03. 24., 11:24
Elektromos hálózatépítési munkálatok miatt huzamosabb időre hol részlegesen, hol teljes egészében lezárnak több járdaszakaszt. Az Az időszakos korlátozások egy parkolót is érintenek. MVM Démász tájékoztatása! Még >>>
2023. 03. 24., 09:06
A két vádlottat jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett pénzmosás bűntettével, társaikat bűnpártolás és lopás bűntettével, valamint sikkasztás vétségével vádolják. Még >>>
2023. 03. 24., 08:29
Csapadékosabbra fordul az időjárás a hétvégére és lehűlés kezdődik. Még >>>
2023. 03. 23., 17:46
Tavaly kifejezetten súlyos aszály pusztított az ország mezőgazdasági területeinek 80 százalékán, melyből 1,45 millió hektárra jelentettek be aszálykárt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK