2024. 05. 19.
Ivó, Milán
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

E hét végén: Bács-Trophy Kalocsán! – Itt a látványos verseny programja!

Helyszín: Kalocsai Ipari park, Homokbánya
Dátum: 2019. június 29., szombat 21:00
E hét végén: Bács-Trophy Kalocsán! – Itt a látványos verseny programja!

Péntek déltől este nyolcig a szelidi Árnyas Kempingben gyülekeznek majd az idei Bács-Trophy Bajnokság harmadik fordulójának résztvevői, hogy este kilenctől megkezdjék az éjszakai futamaikat. A közönség számára látványosabbak lehetnek a szombat délelőtt 9 órakor kezdődő nappali versenyszámok, amelyeket a szokott helyen, a reptér mellett, az ipari parkban található homokbányánál kiépített, új kihívásokat tartogató akadálypályákon tartanak. A kalocsai verseny eddig is híres volt a versenyzői berkekben arról, hogy kifejezetten nehéz pályákon kell végigvezetni a járgányokat. Huszár Gábor főszervező szerint pedig erre a hírnévre az idei pályák is bőségesen rászolgálnak majd. A plakáton azt írják: „Az engedélyezett segédeszközök megléte ajánlatos! :-)”

Egyszóval, várhatóan nem lesz egyszerű dolguk a versenyzőknek, és borulásokra is számíthatnak a közönség tagjai, akik a szurkolás mellett főképp az ilyen látványosságok miatt látogatnak ki a versenyre. Nekik örömhírként mondjuk:

A HÉT MÁSODIK FELÉRE A METEOROLÓGUSOK ENYHÜLÉST ÍGÉRNEK, ÉS LESZ BÜFÉ IS!

A verseny igen látványosnak és közönségbarátnak ígérkezik, erre szándékosan törekedtünk. Több kategóriában összesen hat-hét pályán küzdhetnek a versenyzők, lesz, amikor három helyszínen egyszerre folyik majd a verseny. Minden kategóriában elég erős pályákat építünk, ami először negatívumnak tűnik a versenyzőknek, de amikor sikerrel túljutnak a pályákon, sokkal nagyobb az öröm. Itt tavaly is volt borulás, és valószínűleg idén is lesz – nyilatkozta portálunknak Huszár Gábor, ezzel is felcsigázva a közönség hangulatát. Az emlegetett tavalyi borulásról egyébként videó is készült, bár sajnos azóta eltávolították.

Kitettek magukért a kalocsai futam szervezői, akik több helyszínen országos viszonylatban is irigylésre méltó pályarendszert építettek a több mint 50 indulónak.
bővebben ...

A verseny menetére térve: az éjszaka folyamán minden kategóriában kettő, a nappali versenyszámok során három etapban kell bizonyítaniuk a csapatoknak rátermettségüket és járművük alkalmasságát.

A VERSENYZŐK ESTE ÉS REGGEL IS KILENC ÓRAKOR INDULNAK AZ ÁLLOMÁSHELYÜKRŐL, ÍGY AZ AKADÁLYPÁLYÁKHOZ TÍZ ÓRA KÖRÜL ÉRKEZNEK – A KÖZÖNSÉG SZÁMÁRA LÁTVÁNYOSABB PILLANATOK SORA EKKOR VESZI KEZDETÉT.


Forrás: KALOhírek archív

Döcögősen kezdtek az idei Bács-Trophyn a kalocsaiak

EBBEN A VERSENYSOROZATBAN A SZERVEZŐ CSAPAT SOHASEM ÁLL RAJTHOZ, ÍGY A HAZAI PÁLYA ELŐNYE NEM JÁTSZIK SZEREPET.

A Bács-Trophy idei első fordulóját Soltvadkerten, a másodikat Pirtón tartották, és a kalocsai futam után még két forduló lesz.
A kalocsai csapat az első fordulóról lemaradt, mert még nem készült el az autójuk, amelyen

A TELJESÍTMÉNY NÖVELÉSE ÉRDEKÉBEN ÚJ TURBÓFELTÖLTŐT ÉPÍTETTEK BE, ÉS AHHOZ KAPCSOLÓDÓ TÖBB TOVÁBBI VÁLTOZTATÁST IS VÉGREHAJTOTTAK KOCSIJUKON.

A második versenyen is az új technikával küzdöttek, annak kiismerésével, finomhangolásával volt elfoglalva a csapat. Így a végső dobogós helyezés ebben az évben már elérhetetlennek tűnik, mert az éllovas csapatok mostanára nagyon elhúztak a mezőnytől, de valamelyik hátralévő fordulóban dobogóra állni, vagy akár a futamgyőzelmet megszerezni egyáltalán nem tűnik lehetetlennek – nyilatkozta portálunknak a csapat eddigi idei teljesítményéről és kilátásairól Huszár Gábor.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 15., 19:59
Font Sándor: Azt gondolom, Kalocsa városa a folytonosságban érdekelt, hiszen látjuk a megkezdett és majdan befejeződő beruházásokat; az óvoda esetében ez 1,5 év, és a programtervek is, amiket felsoroltam szinte kézzel foghatók. Nagy baj lenne, ha bármilyen oknál fogva ezek megakadnának, mert egy új városvezetés újra gondolhatja, nem azt tartja a legfontosabbnak, amit a jelenlegi, és minden kezdődik elölről.
2024. 05. 15., 06:58
Az összes kalocsai polgármesterjelölt határidőig, kellő számban leadta ajánlószelvényeit, azokat a választási bizottság ellenőrizte, majd a jelölteket bejegyezte a nyilvántartásba. Ezt a bizottság határozatba foglalta, amely már mindegyikük esetében – a nyolcadik jelölt vonatkozásában múlt csütörtökön – jogerőre is emelkedett.
2024-05-15 10:51:52
E hét pénteken ünnepli a Dunatáj Fotókör fennállásának 20. évét, melynek keretében Fotóművészeti Napra invitálnak minden érdeklődőt. Az eseményen fellép a Kalocsa Kamarakórus, a Kalocsai Református Kórus és Lakatos György fagottművész is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 17., 09:21
Az egyik körzeti megbízott a kezét is megégette, miközben segített egy bajba jutott asszonynak. Még >>>
2024. 05. 16., 09:41
Mézes tészta, főzött csokis krém és sok kókusz: a békebeli édességnek nem lehet ellenállni. Még >>>
2024. 05. 15., 10:26
A járőrök és körzeti megbízottak több egységgel indultak az elkeseredett fiatal keresésére. Még >>>
2024. 05. 13., 12:43
A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársainak kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt folytatott nyomozása vezetett eredményre. Még >>>
2024. 05. 13., 11:19
Csalás követte az együttlétet, de hamar beazonosították, majd őrizetbe vették a bácsalmási rendőrök azt a 24 éves nőt, aki 4 millió forintot emelt el kuncsaftja számlájáról. A pénzből viszont akkorra már jó pár „menetre” való összeg hiányzott. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK