2023. 03. 26.
Emánuel
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Megérkezett Rijádba a mentőcsomag – Azonnal nekilátott a javítási munkálatoknak a Qualisport Racing

2023. 01. 09., 13:42

Rijádban várta a mentőcsomagot a Qualisport Racing egysége, miután múlt csütörtökön, a 2023-as Dakar-rali ötödik szelektív szakaszának végén motorgondok adódtak a csapat versenykamionjával. Az alkatrészek megérkeztek a táborba, és amennyiben a javítást sikeresen elvégzik, Kovács Miklós, Czeglédi Péter és Ács László még folytathatja a terepralifutamot.

A dunaszentbenedeki egységnek a csütörtöki ötödik szelektív végén adódtak motorgondjai, amelyen akkor hiába dolgoztak egész éjszaka. A légszűrőházon keletkezett hajszálrepedésen át sivatagi por jutott a sárga monstrum hajtóművébe, amely károkat okozott. Mivel hasonló probléma a csapat fennállásának első másfél évtizedében nem fordult még elő, így a versenyre vitt alkatrészbázisban sem voltak olyan elemek, amelyek a javítást lehetővé tették volna. A csapat így kihagyni kényszerült a napi szakaszt.

Az átdolgozott éjszaka után reggel trélerre tették a kamiont és a szerelvénnyel, valamint a stáb személyautójával Rijádba indultak. A táborban előbb alaposan lemosták a Hyenát, majd előkészítették a javítási munkálatokra.

A várva várt alkatrészek, amelyekkel Ács László fedélzeti szerelő-főkonstruktőr és a szervizcsapat megpróbálja kijavítani a Scania Qualisport Hyena hajtóművét, szombatról vasárnapra virradóra futottak be a rijádi táborba.
A mentőcsomag szállításának feladatát a Qualitrans-Cargo Kft. munkatársa, Vincze Tibor vállalta magára, aki a dunaszentbenedeki főhadiszállásról indulva kalandos körülmények között jutott el Szaúd-Arábiába.

Amennyiben a feladatot sikeresen elvégzi a csapat, a Qualisport Racing számára a „Dakar Experience” értékelés jelenti a megoldást. Azok az egységek ugyanis, akik valamilyen gond miatt kénytelenek félbeszakítani a világ legnehezebb terepralifutamát, de van lehetőségük a folytatásra, a következő három szakaszon belül még visszaállhatnak a mezőnybe. Ilyen esetben narancssárga rajtszám kerül a járműre, az érintettek nem rajtolhatnak a kategória első 25 helyezettje között és egy külön értékelésbe kerülnek.


Forrás: Fotó: Qualisport / Facebook

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-21 13:01:32
A Kalocsai Városi Balesetmegelőzési Bizottság első alkalommal rendezi meg a Szelidi-tó kerülő túrát, melyre nevezni a Holdfény Campingben lehet reggel 9 órától. Az utolsó túrázók 12 órakor indulnak útnak.
2023-03-21 08:47:44
A kalocsai kereskedő, Szabó Ferenc a ravatalon feküdt, amikor a város népe a jobbágy-felszabadításra koccintott. Petőfi költészetét általa ismerhették meg a kalocsaiak, unokaöccse a szabadságharc lőporfelelőse volt. A sírvers, a sírkő és az alatta eltemetett személy történetét a március 15-ei emlékhelyavatón ismerhettük meg.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 25., 11:49
Magánszemély belföldön csak nemzeti dohányboltban szerezhet be dohánygyártmányt, azaz "snüsszt" is. Még >>>
2023. 03. 25., 08:37
Szombaton rendezik meg az idei Föld órája akciót: 20 óra 30 perctől a bolygó számos nevezetessége elsötétül egy órára. Még >>>
2023. 03. 24., 11:24
Elektromos hálózatépítési munkálatok miatt huzamosabb időre hol részlegesen, hol teljes egészében lezárnak több járdaszakaszt. Az Az időszakos korlátozások egy parkolót is érintenek. MVM Démász tájékoztatása! Még >>>
2023. 03. 24., 09:06
A két vádlottat jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett pénzmosás bűntettével, társaikat bűnpártolás és lopás bűntettével, valamint sikkasztás vétségével vádolják. Még >>>
2023. 03. 24., 08:29
Csapadékosabbra fordul az időjárás a hétvégére és lehűlés kezdődik. Még >>>
2023. 03. 23., 17:46
Tavaly kifejezetten súlyos aszály pusztított az ország mezőgazdasági területeinek 80 százalékán, melyből 1,45 millió hektárra jelentettek be aszálykárt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK