2024. 05. 27. hétfő
Hella
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Népdalkörök örömtalálkozója Bátyán

Zsiga Ferenc  |  2024. 05. 13., 14:09

Május 11-én, szombaton a bátyai művelődési házban találkozott - ahogy magukat meghatározták - a népdalkörös „ötösfogat” egy kis öröméneklésre, hogy egymást és a műsorra tűzött darabjaikat jobban megismerve, a közönség szórakoztatása mellett töltsenek el egy kellemes délutánt közös vacsorával egybekötve.

A Népdalkörök Találkozójának résztvevőit elsőként Fekete Csaba polgármester, majd Anisity Ferenc, a Bátya Horvát Nemzetiségi Önkormányzata elnöke és Perity Lajos, a Bátyai Hagyományőrző Egyesület elnöke köszöntötte.

A program különlegessége az volt, hogy mielőtt a műsor megkezdődött, valamennyi csoport felment a színpadra és bemutatkozott.
Elsőként a Homokmégyi Kéknefelejcs Népdalkör, majd a Sükösdi Népdalkör, a Bonyhádi Völgység Népdalkör, a házigazda Bátyai Rozmaring Népdalkör és a Bátyai Hagyományőrző és Horvát Nemzetiségi Egyesület Nyugdíjas Klub énekkara tagjai vonultak fel a színpadra, és hallgatták végig a laudációnak is beillő bemutatkozókat.

Az ismertetők végén a bátyaiak már le sem vonultak a színpadról, hanem egy közös produkció keretében, valamennyi énekkarral közösen elénekelték A bátyai bírónak, van két sárga csikója kezdetű dalt.

Az eseményen két produkció-részletet videón is megörökítettünk, így olvasóink elsőként a Homokmégyi Kéknefelejcs Népdalkör műsorából láthatnak - hallhatnak egy mozzanatot.

A citerásokkal is kiegészített Sükösdi Népdalkör műsorából rögzített részletet is láthatják. 

A jó hangulatú fellépések végén a csoportok vezetői Fekete Csaba polgármestertől és Perity Lajostól vették át az eseményre készült emléklapot és egy kis Bátyára jellemző ajándékcsomagot.

A találkozó kötetlenebb részében Szabó Attila, a bátyai Vinográd vendéglő főzte pörköltet és a helyi népdalkör és a Nyugdíjas Egyesület tagjai által készített finomabbnál finomabb házi süteményeket szolgálták fel.

A kitűnő vacsora elfogyasztása után Szombati Ferenc billentyűs és zenésztársa, Hegedűs László szaxofonos késő estébe nyúlóan szórakoztatta a mintegy 80 főnyi, népdalszerető közönséget.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 22., 14:27
A rendezvényen a Békés Kalocsáért Egyesület és a Kalo Lokálpatrióta Egyesület polgármester- és képviselőjelöltjeit láttuk Bolvári Ferdinánd és dr. Bagó Zoltán vezetésével, de a szónok az ő politikai ambícióikat direkt módon egyetlen szóval nem támogatta, még csak meg sem említette.
2024. 05. 22., 10:42
Az új atomerőművi blokkok alatti talaj megerősítése érdekében 17 hektáron összességében 75 ezer furat, vagyis egymással átfedésben lévő cementált talajoszlop készül, melyek összessége alkotja a vízzáró lemezt és annak oldalfalait. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 27., 07:50
A baleset következtében a jármű utasa súlyos sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 05. 25., 10:16
A férfi hollétéről Kiskőrösön landolt az információ. A helyi erők egészen Zsanáig fejtették vissza a szálakat, ahol megtaláltak és elfogták a rejtőzködőt. Még >>>
2024. 05. 23., 13:15
A Reels műfaj sajátossága miatt dr. Filvig Gézának másfél percbe kellett sűríteni az elmúlt évek eredményeit. Még >>>
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK