2022. 06. 28. kedd
Irén, Levente
: 404 Ft   : 381 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Blanka is a Kreatív Nyelvtanulást választotta

Blanka is a Kreatív Nyelvtanulást választotta
Bényi Eszter  |  2017. 03. 14., 20:27

Emlékeznek a Kreatív Nyelvtanulási Módszerre? Arra a lányra, aki néhány év alatt 11 nyelvvizsgát szerzett ennek segítségével? A hihetetlen eredményeket elért, számunkra ismeretlen gimnazista történetét csodálva olvastuk, meglehet kételkedtünk is a módszer sikerességét illetően. Most azonban Farkas Blanka a kalocsai Estetica Fodrászszalon barátságos üdvöskéje kreatív nyelvtanulóként elégedetten mesélt nekünk a módszerrel elért saját eredményeiről.

A különleges nyelvtanulási módszer, amivel már több alkalommal is foglalkozott portálunk – és amellyel egy fiatal gimnazista lány 3 év alatt 11 nyelvet sajátított el – nem kifejezetten teljesítményorientált, így azoknak is hatalmas segítséget nyújthat, akik eddig valamiért nehezebben tudtak előrelépni az idegen nyelvek elsajátításában. A fiatal kalocsai fodrászként jeleskedő Farkas Blanka is ebbe a táborba tartozott, mostanáig. Blanka a tavaly novemberben, városunkban megtartott könyvbemutató alkalmával találkozott először a Kreatív Nyelvtanulással. A döntését, miszerint ezzel szeretne nyelvet tanulni, egyáltalán nem bánta meg, sőt!
De meséljen nektek erről inkább ő!

- Blanka, miért döntöttél a Kreatív Nyelvtanulás mellett?
Nagyon szerettem volna úgy megtanulni az angol nyelvet, hogy azt tudjam is használni. Szeretnék bátran beszélgetni angolul, például akkor, amikor egy idegen országba utazom, vagy külföldiekkel találkozom. A módszer számomra nagyon szimpatikus volt, így ellátogattam a novemberi előadásra, ahol egyértelműen meggyőződtem ennek sikerességéről.

- Miben rejlik a siker titka?
Mivel ez a módszer elsősorban a beszédkészséget fejleszti inkább, nekem ezért volt nagyon szimpatikus, és szerintem ebben rejlik a titka is.

Nem bonyolult nyelvtani példákon tanulható, sajátossága, hogy nagyon gyakorlatias és egyszerű,

már az első lecke után aktív nyelvhasználóként érezhetjük magunkat az adott nyelv tanulása közben.

- Te hol tartasz most a nyelvtanulásban?
Tavaly novemberben vásároltam meg a  csomagot, egyéb elfoglaltságom miatt decemberben kezdtem el, azóta folyamatosan tanulok, ahogy időm engedi. Hetente általában 3 alkalommal 1-1,5 órát szánok az angol nyelv elsajátítására munka után, és véleményem szerint nagyon hatékony.

- Talán vannak már sikereid is?
A módszer hatékonyságán még én is meglepődtem, ugyanis annak ellenére, hogy közel 10 évet tanultam angolt iskolai keretek között, soha nem mertem angolul megszólalni, és nem értettem azt sem, ha valaki kérdezett tőlem. Nemrégiben viszont egy ukrán lánnyal volt szerencsém találkozni, aki kiválóan beszélt angolul. Képzeld, nemcsak megértettem, amit mond, hanem nagy meglepetésemre beszélgetni is tudtam vele! Mindezt úgy, hogy a 12 leckéből álló komplett tananyagból most még csak az 5. leckénél tartok.

- Kinek ajánlod a Kreatív Nyelvtanulást?
Mindenkinek jó szívvel ajánlom, hiszen tényleg nagyon könnyen és gyorsan lehet ezzel a módszerrel tanulni.

Bárcsak minden iskolában ilyen módszerrel tanulhatnánk a különböző idegen nyelveket, jóval hatékonyabbnak tartom, mint a hagyományos nyelvórákat.

- Mi a célod?
A célom az, hogy megtanuljak középszinten angolul, úgy, hogy azt tényleg tudjam is hasznosítani, hiszen a nyelvismeret számomra is kiemelten fontos.

Ha valakinek esetleg megjött a kedve a nyelvtanuláshoz, vagy eddig csak kételkedett a módszer hatékonyságában, esetleg szeretne közelebbről megismerkedni az innovatív tananyagokkal, jó tudni, hogy most csütörtökön, azaz március 16-án, 17-19 óráig a Kalocsai Kulturális Központ – azaz a volt Tiszti Klub – emeleti előadó termében utolsó alkalommal tart ingyenes bemutatót városunkban a módszer képviselője, Behring Balázs. Az előadást követően a helyszínen 12 különböző nyelv közül vásárolhatja meg saját tananyagát - alig egy tucat magán nyelvóra áráért.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.
2022-06-22 11:02:07
Különleges programokkal és meghosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat a Viski Károly Múzeumban, a Nicolas Schöffer Gyűjteményben és a Kalocsai Képtárban.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 27., 14:31
57 fokig forrósodik az autó utastere a budapesti rendőrök figyelemfelhívó videóján. Ez egy otthagyott kisgyermek életébe is kerülhet. Egy percre se hagyja ott gyermekét! Még >>>
2022. 06. 26., 21:10
A független jelöltként induló Vargyas Lászlót választották Dunaszentbenedek polgármesterévé a vasárnap tartott időközi voksoláson – derül ki a Nemzeti Választási Iroda honlapján közölt adatokból. Még >>>
2022. 06. 26., 20:32
Eldőlt, ki fogja Dunaszentbenedek érdekeit szolgálni az elkövetkezendő két évben. Még >>>
2022. 06. 26., 14:42
Szombat este kilenctől a II. Food Truck Show színvonalát emelve a Tattoos együttes, Kalocsa egyik legrégebbi zenekara állt színpadra, akik saját számaik mellett a nyolcvanas évek rock slágereit játszották. Még >>>
2022. 06. 25., 10:08
A nyugatira, északnyugatira forduló szelet többfelé élénk, főleg zivatarok idején erős, viharos lökések kísérhetik Még >>>
2022. 06. 24., 16:13
Látogass ki az Érsekkertbe, ahol végigkóstolhatod a kiguruló kocsik kínálatát, és szavazz a szerinted legjobbra! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK