2022. 05. 24. kedd
Eliza, Eszter
: 383 Ft   : 358 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

A kalocsai Kék Duna Vendéglő lett a Dél-alföldi régió legjobb étterme - A vidéki Magyarország csúcs vendéglátóhelyei közé választották

A kalocsai Kék Duna Vendéglő lett a Dél-alföldi régió legjobb étterme - A vidéki Magyarország csúcs vendéglátóhelyei közé választották
Zsiga Ferenc  |  2021. 07. 23., 14:37

Ha úgy tetszik, igazi nyári szenzáció, hogy miközben mindenki a vendéglátás nehézségeiről beszél, ebben a valóban kivételes, pandémiával sújtott helyzetben Kalocsa város egyik legismertebb, páratlan fekvésű étterme a vidéki Magyarország csúcs vendéglátóhelyei közé beválasztott, a Dél-alföldi régió legjobb éttermének nyilvánított kalocsai Kék Duna Vendéglő lett. A Hello Vidék adataira épített elismeréshez ezúton is gratulálunk a vendéglő tulajdonosának és üzemeltetőjének, Szávai Zsoltnak, Szávainé Ruszinkó Alexandrának és természetesen a mögöttük álló, kiváló csapatnak.

Ugyan még csak április végén nyithatták meg teraszaikat a vendéglátóhelyek, majd a járványhelyzet enyhülésével immár szabadon beülhetünk bármelyik étterembe, kávézóba, az érintett kör forgalma a 2019. év áprilisi adatokhoz képest 48 százalékkal csökkent.

Ebben a helyzetben különösen érdemes odafigyelni arra, hol, mennyi vendég fordul meg, mennyien gondolják úgy, hogy a minőségi vendéglátást, a gasztronómiai élményt az általuk választott étteremben, vendéglátóhelyen élvezhetik a legjobban.

A hellovidek.hu és a KSH adatai szerinti ranglistát látva felkaptuk a fejünket, ugyanis a Hello Vidék értékelése szerint

A DÉL-ALFÖLDI RÉGIÓ LEGJOBB ÉTTERME A VIDÉKI MAGYARORSZÁG CSÚCS ÉTTERMEI KÖZÉ BEVÁLASZTOTT KALOCSAI KÉK-DUNA VENDÉGLŐ LETT.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Mielőtt a részletekbe mennénk, és a Szávai Zsolttal készült interjút közzé tennénk, talán érdemes elmondani: 2020-ban is folytatódott a vendéglátóhelyek számának csökkenése Magyarországon.


A KSH ADATAI SZERINT ÉTTEREMBŐL 25 EZER, ITALÜZLETBŐL ÉS ZENÉS SZÓRAKOZÓHELYBŐL KÖZEL 15 EZER MŰKÖDÖTT AZ ÉV UTOLSÓ NAPJÁN, 260-NAL, ILLETVE 1030-CAL KEVESEBB, MINT 2019-BEN.

Ezzel szemben a korábbi évek tendenciáját folytatva a munkahelyi, rendezvényi és közétkeztetést végző vendéglátóhelyek száma nőtt. Illetve több lett a cukrászda is, míg 2019-ben 4013 üzletet tartottak számon, addig 2020-ra már 4037-re emelkedett a számuk. Ennek ellenére

ÚGY TUDJUK, KALOCSÁN EGYETLEN VENDÉGLÁTÓ HELY NEM ZÁRT BE, KITARTOTT A PANDÉMIA ELLENÉRE.

Mivel számos, egymástól jelentősen eltérő toplista létezik itthon, sorra jelennek meg a komolyabb gasztrokalauzok és egyéb gasztronómiai kiadványok minősítései, a Helló Vidék is felcsapta a térképet és összeállította a saját toplistáját. Sorra vették Magyarország régióit és megnézték, hol, mely éttermek szerintünk a legjobbak. Lássuk hát a listát!

A vidéki Magyarország csúcséttermei

Dél-Alföld
1. Kék Duna Étterem – Kalocsa
2. Kisvendéglő a Hargitához – Békéscsaba
3. Szeged Vendéglő – Szeged

Nyugat-Dunántúl
1. Szegedi Halászcsárda – Győr
2. Teri mama étterme – Hévíz
3. Joe papa szalonja és steakháza

Közép-Dunántúl
1. Bistro Sparhelt – Balatonfüred
2. GUSTO13 Bistro & Finom – Veszprém
3. Rózsakert étterem – Esztergom

Dél-Dunántúl
1. Bagolyvár Étterem – Pécs
2. Toscana étterem és kávézó – Szekszárd
3. Öreg Halász Étterem – Siófok

Közép-Magyarország
1. Maros Étterem – Nagymaros
2. Rab Raby étterem – Szentendre
3. Erzsébet Királynő Étterem – Gödöllő

Észak-Magyarország
1. Végállomás bisztró és bor – Miskolc
2. Bonchidai Csarda – Tokaj
3. Macok bisztró és borozó – Eger

Észak-Alföld
1. Paripa Csárda – Debrecen
2. Chloe New Yorkban – Nyíregyháza
3. Hedonista étterem – Nyíregyháza

Természetesen kíváncsiak voltunk, miként fogadta Szávai Zsolt és felesége, Szávainé Ruszinkó Alexandra, valamint a személyzet, hogy a tavalyi kamarai elismerés, „Bács-Kiskun Megye legjobb Étterme” cím után immár országos összehasonlításban is a régió -ami legalább három megyét jelent-, a kalocsai Kék Duna Vendéglő szerepel a toplista első helyén.

Ma délelőtt éppen akkor értünk a Kék-Duna Vendéglőhöz, amikor az M1 stábja forgatott, Szávai Zsolt a közszolgálati televízió munkatársának nyilatkozott.

Az étterem tulajdonosa, egyben vezetője portálunknak elmondta:

Csak ma reggel, akkor is a sajtó munkatársaitól értesültünk a hírről, ami természetesen örömmel tölt el bennünket. Ugyan nem számítottak ilyen elismerésre, ilyen előkelő helyre, de egy-egy ilyen visszajelzés akár a vendégtől, akár a szakmától további kitartást és lendületet ad a munkához, talán leginkább a vendéglátás sikerébe vetett hitünket erősíti.”– mondta Szávai Zsolt.

Hozzátette:

„Az elismerés természetesen nem csak nekem és családomnak, hanem annak a csapatnak szól, aki mindent meg tesz azért, hogy a legjobbat nyújtsuk a hozzánk betérőknek. Talán a legbeszédesebb, hogy ma is több nagyrendezvényünk, közte egy lakodalom lesz, és ez a család már évek óta minden familiáris és egyéb rendezvényét nálunk tartja, kitart mellettünk, ezzel is visszaigazolva, hogy az elvárásaiknak megfelelünk.

Most egy pillanatra megállunk, koccintunk egyet a csapat műszakban lévő tagjaival, és dolgozunk tovább. Ezt természetesen nem címekért, oklevelekért teszünk, hanem mert személy szerint én, a feleségem, és a velünk dolgozók a minőségi vendéglátásra, a vendég megelégedésére tettük fel a boldogulásunkat, az életünket.

Valljuk, hogy a hagyományos magyar ételek - amelyek mellett természetesen, de kisebb arányt képviselve a trendi, modern fogások is megjelennek - olyan vonzerőt képeznek, amelyek megtöltik a vendéglőnket. A mostani elismerés is azt mutatja, hogy talán jó úton járunk, nem tévedünk, ha a tradicionális magyar konyha remekei mellett tartunk ki, és egy-egy újdonság mellett a már ezen a téren elért színvonalat próbáljuk szinten tartani, amiről higgyék el: a legnehezebb, hogy a vendég mindig azt a minőséget kapja, amit már megszokott, megszeretett, és ami miatt felkeres bennünket.” – mondta a vendéglő vezetője.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Szávai Zsolt arra is kitért:

1987-ben kerültem a Duna-partra, édesapám akkor vásárolta meg a Kék-Duna Vendéglőt. Édesapám 1994-ben mondta, hogy ez már neki sok, a vállalkozásai közül a vendéglátást már nem szeretné csinálni. Ebből adódóan akkor kezdődött, hogy az addigi tapasztalatokat kamatoztatva egyedül, illetve feleségemmel folytattam a családi vállalkozást, évről-évre újítva, bővítve, a környezetet is szépítve, ami még mindig nem érte el végső formáját. A vendéglő elhelyezkedése páratlan, ezt a közvetlen Duna melletti adottságot próbáljuk ötvözni a vendéglátás hagyományos szegmensével. Számos lakodalom, eljegyzés, keresztelő, minden egyéb családi és céges rendezvénynek helyet adunk, számunkra a legnagyobb elismerés, ha a vendég visszatér hozzánk és ismerősként köszönthetjük."- mondta Szávai Zsolt, a Dél-alföldi régió legjobb éttermének nyilvánított Kék-Duna Vendéglő tulajdonos vezetője.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 24., 08:24
Vasárnap délután kérték a mentők gyors segítségét, ahhoz a 45 év körüli férfihez, aki biciklizés közben lett rosszul Kecskeméten. Még >>>
2022. 05. 23., 18:45
A nagy többséggel megválasztott öt Fidesz-KDNP-s képviselő a főpásztornál tett látgatást. Még >>>
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés