2024. 05. 27. hétfő
Hella
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

„Energiamixeresek” sikere – Kalocsai díjazottak a Paks II. országos pályázatán

„Energiamixeresek” sikere – Kalocsai díjazottak a Paks II. országos pályázatán
Illés György Cinó  |  2023. 05. 24., 14:46

A május 10-ei határidővel meghirdetett Energiamixer című pályázatra benyújtott prezentációkkal az általános iskolák felső tagozatos diákjai, illetve azok csapatai komplex módon járták körbe posztmodern korunk nagy, kihívásainak, a klímavédelem és a hatékony energiatermelés összefüggő kérdéskörét. Több tucatnyi nevező közül két kalocsai egység is a négy díjazott közé küzdötte magát: Lakatos Ábel egyéni pályázóként nagydíjas, Hábermáyer Alex és Zsivicza Bence kétfős csapata pedig különdíjas lett.

Amint arról portálunkon is olvashattak, a Paks II Atomerőmű Zrt. pályázatot hirdetett Energiamixer címmel, amelynek most hirdették ki az eredményeit –

TÖBBSZÖRÖS KALOCSAI SIKER: A KERTVÁROSI ISKOLA TANULÓJA FŐDÍJAS LETT, A KATOLIKUS ISKOLA EGY DIÁKJA PEDIG KÜLÖNDÍJBAN RÉSZESÜLT.

Amint a Paks II. Atomerőmű Zrt. közösségi médiás oldalán arról beszámolt, az Energiamixer című, a felső tagozatos tanulók számára kiírt pályázatukra

AZ ORSZÁG MINDEN TÁJÁRÓL TÖBB TUCATNYIAN NEVEZTEK.

A versenyen egy prezentációt kellett elkészíteni, amely a hazánkat a klímavédelmi célok eléréséhez hozzásegítő erőműtípusokat és áramtermelési módokat előnyeikkel és hátrányaikkal együtt mutatja be.

A ZSŰRI HÁROM FŐDÍJ ÉS EGY KÜLÖNDÍJ ODAÍTÉLÉSÉRŐL DÖNTÖTT.

A legjobb három alkotás beküldői:

  • Tóth Zsolt, Vígh István, Buzás Hunor (Hódmezővásárhely, Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola
  • Gruchman Bernadett, Humli Virág Zsófia, Veres Vica (Váchartyán)
  • LAKATOS ÁBEL, A KALOCSAI FÉNYI GYULA ÁLTALÁNOS ISKOLA KERTVÁROSI TAGISKOLÁJÁNAK DIÁKJA.


KÜLÖNDÍJBAN RÉSZESÜLT HÁBERMÁYER ALEX ÉS ZSIVICZA BENCE, A KALOCSAI NAGYASSZONYUNK KATOLIKUS ÓVODA, ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM DIÁKJAI.

A négy díjazott alkotás készítői egy-egy családi belépőt nyertek a Csodák Palotájába. amelyet a pályázatban megadott elérhetőségeken juttatnak el a nyerteshez.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 22., 14:27
A rendezvényen a Békés Kalocsáért Egyesület és a Kalo Lokálpatrióta Egyesület polgármester- és képviselőjelöltjeit láttuk Bolvári Ferdinánd és dr. Bagó Zoltán vezetésével, de a szónok az ő politikai ambícióikat direkt módon egyetlen szóval nem támogatta, még csak meg sem említette.
2024. 05. 22., 10:42
Az új atomerőművi blokkok alatti talaj megerősítése érdekében 17 hektáron összességében 75 ezer furat, vagyis egymással átfedésben lévő cementált talajoszlop készül, melyek összessége alkotja a vízzáró lemezt és annak oldalfalait. (x)
2024-05-21 10:49:00
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 25., 10:16
A férfi hollétéről Kiskőrösön landolt az információ. A helyi erők egészen Zsanáig fejtették vissza a szálakat, ahol megtaláltak és elfogták a rejtőzködőt. Még >>>
2024. 05. 23., 13:15
A Reels műfaj sajátossága miatt dr. Filvig Gézának másfél percbe kellett sűríteni az elmúlt évek eredményeit. Még >>>
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK