2022. 01. 22. szombat
Artúr, Vince
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Itt a januári tavasz, menjünk a Vajasra horgászni! – Néhány megakasztott kárász visszaadta a reményt

Itt a januári tavasz, menjünk a Vajasra horgászni! – Néhány megakasztott kárász visszaadta a reményt
Zsiga Ferenc  |  2020. 01. 13., 07:00

Aki azt hinné, hogy január 11-12-én, szombaton és vasárnap a Vajas jéghideg vizében a halak aktivitása a nullához közelített, az bizony téved. A naptár szerinti tél ellenére kora tavaszt idéző időjárás a Vajas-partra csalogatta a horgászokat. Azok közül is persze azokat, akik a legreménytelenebbnek hitt helyzetekben sem adják föl: ha a csontig hatoló hidegben halat nem is fognak, legalább egy-két hőn állított kapással legyenek gazdagabbak. Ezúttal a markáns időjárási front kellős közepén, különösen vasárnap került sok kárász a szákba.

A Vajas városon belüli szakasza szombaton és vasárnap különösen az Ecetgyár utcai Sági Jenő híd környékén és a Vigadó sor alatti részen, az úgynevezett Kerek-kobolyánál népesedett be horgászokkal.

A Sági Jenő híd alatti részen inkább csak napfürdőzésben volt részük a horgászoknak, míg

A 4-5 MÉTERES VÍZMÉLYSÉGÉRŐL, KISZÉLESEDETT MEDRÉRŐL ISMERT KEREK KOBOLYÁNÁL A HORGÁSZSZERENCSE SZINTE MINDENKIT UTOLÉRT EGY-EGY MÉRETESEBB KÁRÁSZ FORMÁJÁBAN.

A Kerek-kobolya legígéretesebb horgászhelyein szinte egymásba értek a pecások. A viszonylag erős folyás ellenére többnyire mindenki fenéken, vagy ahhoz közeli mélységekben próbálkozott. A készséget kicsit visszatartva, hogy a csali a fenék fölött, a vélhetően ott telelő halak orra előtt ficánkoljon.

Tapasztalt horgászok révén a vékony zsinór, kis horog, érzékeny úszó mindenkinél éppúgy alapvetés volt, mint a vattanadrág, meleg felső, meleg lábbeli, megtetézve egy bundás sapkával.

Szükség is volt minderre, mert a legelszántabbak már 6 óra, fél 7 tájban, az 1 fokos hidegben kivetették a horgaikat. Igaz, komolyabb kapásokra a köd, pára fölszálltával, úgy 9 óra után számíthattak.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc


Ahogy a nap sugarai a ködfelhőt áttörték, leginkább csak az úszók apró rezdülései jelezték, hogy a halak a csali iránt érdeklődést mutatnak.

Nagyon jó szem és főleg reflex kellett ahhoz, hogy a karászok horogra akadjanak. Félórás ott tartózkodásunk alatt (10:30-11:00) Villó Ferenc volt a legeredményesebb, aki úgy bő negyed órán belül három, kifejezetten szép kárászt is megszákolt.
Ahogy melegedett az idő, a konkurencia, jó pár beöltözött horgász képében, a túlparton is megjelent.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc


A NÉHÁNY MEGAKASZTOTT, MAJD PARTRA EMELT KÁRÁSZ A REMÉNYT AZOKNAK IS VISSZAADTA, AKIK A HIDEGTŐL ÁTJÁRVA A PARTON ADDIG EREDMÉNYTELENÜL TOPOROGTAK.

Ezúttal nem mentőötlet volt a csontkukac, ugyanis kivétel nélkül mindenki ezt a csalit fűzte a horgára. Már csak azért is, mert a horgászok körében futótűzként terjedő hír szerint az előző napokban is csak a csontkukac volt a nyerő, mással hiába próbálkoztak.

Azt talán érdemes megjegyezni, hogy a Vajas Foktő felé vezető ága jelenleg is téli álmát alussza, a csatorna vizét vékony jégtakaró borítja.

A már távozó horgászok némelyike azzal búcsúzott:

Remélem az időjárás jövő szombaton is kegyes lesz hozzánk, mert a hosszú telet mindig megszenvedjük mi, a szenvedélyes horgászok.”

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: KALOhírek / Zsiga FerencHa tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 22., 12:58
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új honlapjára hasonlító, minden bizonnyal adathalászatra létrehozott „csaló portál” jelent meg az interneten – figyelmeztetett tegnapi közleményében a hivatal. Még >>>
2022. 01. 21., 16:19
Ahogy azt már a kormány bejelentette, az átoltottság további növelése és a járvány újabb hullámai elleni védekezés érdekében február 15-től oltási igazolvánnyá alakul a védettségi igazolvány. Még >>>
2022. 01. 21., 12:10
Ahogy Európában is egyre több tapasztalat gyűlik össze az omikronról, Németország vezető virológusa is korrigálni látszik álláspontját. Szerinte már ki lehet jelenteni, hogy ez a variáns általában kevésbé súlyos megbetegedést okoz, mint elődei. Még >>>
2022. 01. 21., 09:57
2021 májusában a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ közreműködésével Kalocsa is csatlakozott a Digitális Jólét Programhoz, melynek célja az volt, hogy a kalocsai önkormányzat területén minél magasabb szintű okos városfejlesztések valósulhassanak meg - írja dr. Filvig Géza közösségi bejegyzésében. Még >>>
2022. 01. 21., 09:16
Várhatóan 2022. 01. 26-ig a Tomori Pál utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés