2021. 10. 26. kedd
Dömötör
: 364 Ft   : 313 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Újra versenyezhettek az eperföldis atléták

Újra versenyezhettek az eperföldis atléták
Tamás Ferenc  |  2020. 10. 02., 12:29

Szeptember 17-én, csütörtökön a Tolna megyei Szekszárdon rendezték meg a Sport XXI. sz. Dél-Dunántúli Régió atlétikai csapatversenyét az U11 és U13-as korosztályok számára, ahol indultak a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola fiataljai is.

A gyerekek a vírushelyzet miatt még nem is tudtak indulni versenyen a 2020-os esztendőben. Köztudott, hogy ebben a sportágban óriási kihagyásnak számít az eltelt időszak, ami természetesen rányomta bélyegét a Lakatos tanítványok teljesítményére is. A szekszárdi viadalon a házigazdák mellett pécsi, dombóvári, kalocsai fiatalok vehették fel a versenyt, ahol a mieink ezúttal is szép eredményeket értek el.

Mint Lakatos István csapatvezető testnevelőtől megtudtuk, a kalocsai intézmény két U11-es csapattal vett részt a viadalon, ahol a csapatok nyolc főtől álltak – lányok és fiúk vegyesen –, míg az U13-as mezőnyben élversenyzőnk Lakatos Anna a dombóvári csapatot erősítette.

Az U11 versenyszámai: szlalom váltó, hármasugrás, füleslabda vetés, sprint váltó, kislabdahajítás, távolugrás, 800 méter akadályfutás. A kalocsaiak „A” csapata a rangot adó harmadik helyet szerezte meg az összesítésben, míg „B” csapatunk az ötödik helyen végzett.

Az „A” csoport tagjai voltak: Rostás Márk, Kiss Bence, Sipos Florina, Csernaparof Lili, Fekete Kinga, Mezei Ádám, Balogh Bence, Lakatos Ádám.

A „B” csoport tagjai: Tőkés Lia, Fekete Nóra, Hadnagy Emma, Lisztmajer Milán, Som Noel, Perity Petra, Győri Gábor. U13-ban kiváló fiatal atlétánk Lakatos Anna magasugrásban, hármasugrásban, 60 méteres gátfutásban, kislabda hajításban és 8 x 50 méteres váltófutásban kiváló eredményeivel a végső harmadik helyhez segítette a Dombóvár csapatát.


Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 23., 11:49
A kezdeményezés küldetése egy olyan politikától független kitüntető cím adományozása, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. Évek óta több száz jelölés érkezik elbírálásra az előre meghirdetett 10 kategóriában, a jelölt lehet egyetlen személy vagy alkotói csoport, közösség illetve egyesület. A VOSZ kibővült elnökségi ülésén szakmai érveket figyelembe véve választják ki közülük a kategóriagyőzteseket.
2021. 10. 22., 15:51
Mit csinál a TDM? Mit csinál a Kalocsa mellett több települési önkormányzat, valamint több közcélú civil és gazdálkodó szervezetek közös tulajdonában álló Kalocsa és Térsége Turisztikai Kft.? Kevesen látnak bele a nonprofit Kft. működésébe, ők most a társaság működéséről szóló beszámoló elfogadását célzó képviselő-testületi előterjesztés mellékletéből kaphatnak választ kérdéseikre.
2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.
2021. 10. 20., 13:18
Az ellátásbiztonságot garantáló Paks II. beruházáshoz jelentős infrastruktúra-fejlesztés társul. A beruházási terület elérését, a munkaerő- és áruszállítást elősegítő közút-, illetve vasútfejlesztés, amelynek már látható eredményei vannak, csak egy kis szelete a feladatoknak – tájékoztatott Dr. Becskeházi Attila államtitkár. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 25., 13:39
A pályázat kiírásáról a legutóbbi testületi ülésen döntöttek a képviselők. A határidő: december 7. Még >>>
2021. 10. 25., 08:30
A férfit három nappal később ellenőrizték, miközben ismét vezette járművét. A férfit ismét előállították a rendőrkapitányságra. Még >>>
2021. 10. 24., 11:13
Kettős nemzeti ünnepünket szentmisével és evezős bállal zárta Kalocsa Város polgármestere. Még >>>
2021. 10. 23., 15:23
Lakatos György, fagottművész és Gábor-Nagy Nóra, zongoraművész adott csodálatos koncertet péntek este a Kamarateremben Liszt Ferenc születésnapjának 210. évfordulójára! Még >>>
2021. 10. 23., 14:04
Kalocsa Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságát, hogy a Sörház köz forgalomkorlátozását 2021. október 29-ig meghosszabbították a csapadékcsatorna elvezető rendszer javítása miatt. Még >>>
2021. 10. 23., 09:38
Országszerte és a határokon túl is tartanak megemlékezéseket az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 65. évfordulóján. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!