2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

A pécsi egyetem Orvostudományi Karán mutatkozik be a Szent Kereszt Kórház

Zsiga Ferenc  |  2016. 04. 26., 10:14

A szegedi után a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán április 27-én, szerdán délelőtt mutatkozik be a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kalocsai Szent Kereszt Kórháza. A bemutatkozás nem titkolt célja, hogy az egyetem végzős medikusai és diplomás ápoló, gyógytornász szakon tanuló hallgatói közül minél többen válasszák első munkahelyüknek a kalocsai kórházat.

Az intézményt dr. Mócza György főigazgató-helyettes a mintegy 10 perces előadásában mutatja be, de a kórház standjánál folyamatosan vetítik majd a KalocsaTV kórházról készített kisfilmjét. A KalocsaTV ezzel a filmmel, a Menza Kft. Szegeden pedig a résztvevők vendéglátásával járult hozzá a kórház munkaerő-toborzásához.

Mint emlékezetes, a kórház és majd az egyetemek honlapján is látható kisfilm eleve azzal a céllal készült, hogy a hallgatók oklevéllel a kezükben első munkahelyüknek a kalocsai intézményt válasszák.

A főigazgatót a kórház bemutatkozására Szivós Etelka ápolási igazgatóhelyettes, dr. Deák Zoltán, rendelőintézetet vezető főorvosa, dr. Bálint János, sebészeti osztályvezető főorvos, dr. Zolyomi Szilárd belgyógyászati osztályvezető főorvos, dr. Pap Gizella adjunktus, belgyógyász, kardiológus és dr. Réfy Miklós szülész-nőgyógyász főorvos is elkíséri.

Az orvosok mondanivalójukba minden bizonnyal azt is beleszövik, hogy az intézményben és az annak falain kívül folyó több milliárdos fejlesztéseknek, a várható Paks II. beruházásnak, az új Duna-hídnak köszönhetően a kórház új kihívások, szélesedő lehetőségek előtt áll. Az integrációnak köszönhetően a kalocsai kórház a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvosi Kar Oktató Kórháza is, tehát mind az orvossá, mind a szakorvossá váláshoz megfelelő, akkreditált feltételekkel rendelkezik.

Szivós Etelka az intézmény standjánál a végzős diplomás ápolókat, gyógytornászokat, egyéb szakembereket is fogadja, ugyanis a szakemberhiány nem csak az orvos státuszokat érinti.


Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei