2024. 05. 24. péntek
Eliza, Eszter
: 387 Ft   : 357 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Bensőséges Semmelweis-napi ünnepség a kórházban – elsőként adták át az „Év orvosa” díjat

Zsiga Ferenc  |  2016. 07. 07., 12:32

Talán soha annyian nem vettek részt a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kalocsai Szent Kereszt Kórháza ünnepségén, mint a július 6-án, szerdán 13 órakor az intézmény parkjában megrendezett Semmelweis-napon. Az áldozatkész és hosszú ideje végzett eredményes munka megbecsülése jeléül rekordszámú elismerést adott át dr. Svébis Mihály főigazgató és dr. Mócza György főigazgató-helyettes, valamint az ápolási szakterület vezetői. A hagyományteremtés szándékával idén alapított „Év orvosa” díjat az orvosok titkos szavazata alapján dr. Fricz Péter főorvos vehette át.

A szépen gondozott park kitűnő helyszínt biztosított a Szent Kereszt Kórház örömmel átszőtt, bensőséges hangulatú ünnepségének, ahol Semmelweis Ignác születésének évfordulóját, a Magyar Egészségügy Napját ezúttal mintegy 250 dolgozó Font Sándor országgyűlési képviselővel, dr. Bábel Balázs érsekkel, dr. Bálint József polgármesterrel, a társ intézmények vezetőivel közösen ünnepelte.

Dr. Mócza György főigazgató-helyettes emelkedett hangvételű, a gyógyító munkát, az abban résztvevőket méltató ünnepi beszéde, majd dr. Svébis Miháy főigazgató meghitt gondolatai, Semmelweis Ignác munkásságának példaképül állítása, nem kevésbé a műsorban fellépő gordonkaduó, a vers és énekszám előadói adták az alaphangulatát az elismerések és díjak átadásának.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Elsőként – szabadsága miatt csak jelképesen – adták át az „Év orvosa” díjat dr. Fricz Péter főorvosnak. Az idén alapított díjat a Kalocsai Porcelánmanufaktúra készítette. Az ünnepeltet távollétében is taps és ováció köszöntötte.

A Szent Kereszt Kórház nyolc munkatársa  Semmelweis-nap alkalmából a megyei kórház központi ünnepségén vett át elismerést. Dr. Halasi Kálmán Zoltán főorvos Pro Sanitate díjban, Dr. Tót János főorvos miniszteri dicséretben, dr. Deák Zoltán főorvos, Kovácsné Kasza Márta pszichológus, Kovács Józsefné asszisztens, Pásztor László műszaki csoportvezető, Csótiné Vastag Iboly pénzügyi előadó, Sánta Emese ápoló főigazgatói elismerésben részesült.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Tartósan kiemelkedő és magas színvonalon végzett munkájáért dr. Svébis Miháy és dr. Mócza György oklevéllel és pénzjutalommal járó elismerést adott át Baksa Istvánné főnővérnek, Pollák Antalné szakasszisztensnek, Nagy Attiláné szakasszisztensnek, Király Jánosné titkárnőnek, Szabó Sándor műszerésznek.

A díjazottakat köszöntő taps után, ugyancsak a kórház életében először szólították azokat a jutalmazottakat, akiket az egyes osztályok kollektívái maguk közül választottak.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A jutalmakat Pap-Szekeres Anita ápolási igazgató és Szivós Etelka ápolási igazgató-helyettes adta át Farkas Zoltánné, Bálint Sándorné, Kardos Beáta, Bagó Erzsébet, Alföldi Katalin, Balaton Lászlóné, Nacsa Tivadarné, Matula Csaba, Varga Zoltánné, Nagy Ildikó, Paulin Lászlóné, Frank Istvánné, Gömbkötőné Lentner Mária, Bogárdi Sáfár Tímea, Csata Andrea, Rácz Annamária, Vén Istvánné, Mészáros Zsuzsanna munkatársaknak és a Központi Laboratórium kollektívájának.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A végig jó hangulatú, bensőséges ünnepség a kórházi dolgozók részére rendezett állófogadással zárult.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 22., 14:27
A rendezvényen a Békés Kalocsáért Egyesület és a Kalo Lokálpatrióta Egyesület polgármester- és képviselőjelöltjeit láttuk Bolvári Ferdinánd és dr. Bagó Zoltán vezetésével, de a szónok az ő politikai ambícióikat direkt módon egyetlen szóval nem támogatta, még csak meg sem említette.
2024. 05. 22., 10:42
Az új atomerőművi blokkok alatti talaj megerősítése érdekében 17 hektáron összességében 75 ezer furat, vagyis egymással átfedésben lévő cementált talajoszlop készül, melyek összessége alkotja a vízzáró lemezt és annak oldalfalait. (x)
2024. 05. 21., 10:49
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)
2024-05-20 08:52:00
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 23., 13:15
A Reels műfaj sajátossága miatt dr. Filvig Gézának másfél percbe kellett sűríteni az elmúlt évek eredményeit. Még >>>
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK