2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Bensőséges Semmelweis-napi ünnepség a kórházban – elsőként adták át az „Év orvosa” díjat

Zsiga Ferenc  |  2016. 07. 07., 12:32

Talán soha annyian nem vettek részt a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kalocsai Szent Kereszt Kórháza ünnepségén, mint a július 6-án, szerdán 13 órakor az intézmény parkjában megrendezett Semmelweis-napon. Az áldozatkész és hosszú ideje végzett eredményes munka megbecsülése jeléül rekordszámú elismerést adott át dr. Svébis Mihály főigazgató és dr. Mócza György főigazgató-helyettes, valamint az ápolási szakterület vezetői. A hagyományteremtés szándékával idén alapított „Év orvosa” díjat az orvosok titkos szavazata alapján dr. Fricz Péter főorvos vehette át.

A szépen gondozott park kitűnő helyszínt biztosított a Szent Kereszt Kórház örömmel átszőtt, bensőséges hangulatú ünnepségének, ahol Semmelweis Ignác születésének évfordulóját, a Magyar Egészségügy Napját ezúttal mintegy 250 dolgozó Font Sándor országgyűlési képviselővel, dr. Bábel Balázs érsekkel, dr. Bálint József polgármesterrel, a társ intézmények vezetőivel közösen ünnepelte.

Dr. Mócza György főigazgató-helyettes emelkedett hangvételű, a gyógyító munkát, az abban résztvevőket méltató ünnepi beszéde, majd dr. Svébis Miháy főigazgató meghitt gondolatai, Semmelweis Ignác munkásságának példaképül állítása, nem kevésbé a műsorban fellépő gordonkaduó, a vers és énekszám előadói adták az alaphangulatát az elismerések és díjak átadásának.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Elsőként – szabadsága miatt csak jelképesen – adták át az „Év orvosa” díjat dr. Fricz Péter főorvosnak. Az idén alapított díjat a Kalocsai Porcelánmanufaktúra készítette. Az ünnepeltet távollétében is taps és ováció köszöntötte.

A Szent Kereszt Kórház nyolc munkatársa  Semmelweis-nap alkalmából a megyei kórház központi ünnepségén vett át elismerést. Dr. Halasi Kálmán Zoltán főorvos Pro Sanitate díjban, Dr. Tót János főorvos miniszteri dicséretben, dr. Deák Zoltán főorvos, Kovácsné Kasza Márta pszichológus, Kovács Józsefné asszisztens, Pásztor László műszaki csoportvezető, Csótiné Vastag Iboly pénzügyi előadó, Sánta Emese ápoló főigazgatói elismerésben részesült.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Tartósan kiemelkedő és magas színvonalon végzett munkájáért dr. Svébis Miháy és dr. Mócza György oklevéllel és pénzjutalommal járó elismerést adott át Baksa Istvánné főnővérnek, Pollák Antalné szakasszisztensnek, Nagy Attiláné szakasszisztensnek, Király Jánosné titkárnőnek, Szabó Sándor műszerésznek.

A díjazottakat köszöntő taps után, ugyancsak a kórház életében először szólították azokat a jutalmazottakat, akiket az egyes osztályok kollektívái maguk közül választottak.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A jutalmakat Pap-Szekeres Anita ápolási igazgató és Szivós Etelka ápolási igazgató-helyettes adta át Farkas Zoltánné, Bálint Sándorné, Kardos Beáta, Bagó Erzsébet, Alföldi Katalin, Balaton Lászlóné, Nacsa Tivadarné, Matula Csaba, Varga Zoltánné, Nagy Ildikó, Paulin Lászlóné, Frank Istvánné, Gömbkötőné Lentner Mária, Bogárdi Sáfár Tímea, Csata Andrea, Rácz Annamária, Vén Istvánné, Mészáros Zsuzsanna munkatársaknak és a Központi Laboratórium kollektívájának.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A végig jó hangulatú, bensőséges ünnepség a kórházi dolgozók részére rendezett állófogadással zárult.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei