2023. 03. 28. kedd
Gedeon, Johanna
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Bensőséges Semmelweis-napi ünnepség a kórházban – elsőként adták át az „Év orvosa” díjat

Zsiga Ferenc  |  2016. 07. 07., 12:32

Talán soha annyian nem vettek részt a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kalocsai Szent Kereszt Kórháza ünnepségén, mint a július 6-án, szerdán 13 órakor az intézmény parkjában megrendezett Semmelweis-napon. Az áldozatkész és hosszú ideje végzett eredményes munka megbecsülése jeléül rekordszámú elismerést adott át dr. Svébis Mihály főigazgató és dr. Mócza György főigazgató-helyettes, valamint az ápolási szakterület vezetői. A hagyományteremtés szándékával idén alapított „Év orvosa” díjat az orvosok titkos szavazata alapján dr. Fricz Péter főorvos vehette át.

A szépen gondozott park kitűnő helyszínt biztosított a Szent Kereszt Kórház örömmel átszőtt, bensőséges hangulatú ünnepségének, ahol Semmelweis Ignác születésének évfordulóját, a Magyar Egészségügy Napját ezúttal mintegy 250 dolgozó Font Sándor országgyűlési képviselővel, dr. Bábel Balázs érsekkel, dr. Bálint József polgármesterrel, a társ intézmények vezetőivel közösen ünnepelte.

Dr. Mócza György főigazgató-helyettes emelkedett hangvételű, a gyógyító munkát, az abban résztvevőket méltató ünnepi beszéde, majd dr. Svébis Miháy főigazgató meghitt gondolatai, Semmelweis Ignác munkásságának példaképül állítása, nem kevésbé a műsorban fellépő gordonkaduó, a vers és énekszám előadói adták az alaphangulatát az elismerések és díjak átadásának.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Elsőként – szabadsága miatt csak jelképesen – adták át az „Év orvosa” díjat dr. Fricz Péter főorvosnak. Az idén alapított díjat a Kalocsai Porcelánmanufaktúra készítette. Az ünnepeltet távollétében is taps és ováció köszöntötte.

A Szent Kereszt Kórház nyolc munkatársa  Semmelweis-nap alkalmából a megyei kórház központi ünnepségén vett át elismerést. Dr. Halasi Kálmán Zoltán főorvos Pro Sanitate díjban, Dr. Tót János főorvos miniszteri dicséretben, dr. Deák Zoltán főorvos, Kovácsné Kasza Márta pszichológus, Kovács Józsefné asszisztens, Pásztor László műszaki csoportvezető, Csótiné Vastag Iboly pénzügyi előadó, Sánta Emese ápoló főigazgatói elismerésben részesült.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Tartósan kiemelkedő és magas színvonalon végzett munkájáért dr. Svébis Miháy és dr. Mócza György oklevéllel és pénzjutalommal járó elismerést adott át Baksa Istvánné főnővérnek, Pollák Antalné szakasszisztensnek, Nagy Attiláné szakasszisztensnek, Király Jánosné titkárnőnek, Szabó Sándor műszerésznek.

A díjazottakat köszöntő taps után, ugyancsak a kórház életében először szólították azokat a jutalmazottakat, akiket az egyes osztályok kollektívái maguk közül választottak.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A jutalmakat Pap-Szekeres Anita ápolási igazgató és Szivós Etelka ápolási igazgató-helyettes adta át Farkas Zoltánné, Bálint Sándorné, Kardos Beáta, Bagó Erzsébet, Alföldi Katalin, Balaton Lászlóné, Nacsa Tivadarné, Matula Csaba, Varga Zoltánné, Nagy Ildikó, Paulin Lászlóné, Frank Istvánné, Gömbkötőné Lentner Mária, Bogárdi Sáfár Tímea, Csata Andrea, Rácz Annamária, Vén Istvánné, Mészáros Zsuzsanna munkatársaknak és a Központi Laboratórium kollektívájának.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A végig jó hangulatú, bensőséges ünnepség a kórházi dolgozók részére rendezett állófogadással zárult.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 28., 09:52
Hét gyanúsítottból álló bűnbanda ügyében fejezték be a nyomozást a kalocsai rendőrök. Még >>>
2023. 03. 28., 09:45
A kisfiú keresésében jelenleg is több százan vesznek részt. Még >>>
2023. 03. 27., 23:39
Egy kisodródott és árokba csapódott személykocsi egyik utasa életét vesztette, egy másik életveszélyesen megsérült – őt újra kellett éleszteni –, és a sofőr is súlyosan megsérült a vasárnap esti balesetben. A beszámolók alapján a túl gyors tempó és a biztonsági öv mellőzése vezethetett a tragédiához. Még >>>
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK