2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

CT, digitális röntgen a kórház karácsonyfája alatt

Zsiga Ferenc  |  2015. 12. 23., 14:34

A kórház dolgozói részére december 22-én, a hagyományosan rendezett karácsonyi ünnepségen Hegedűs Iván, a Bács-Kiskun Megyei Kórház gazdasági igazgatója jelentette be: az intézmény, sőt a járás valamennyi lakosa karácsonyfája alá jelképesen a régen várt CT készüléket és három darab digitális röntgengépet lehet elhelyezni, az ezzel kapcsolatos iratokat éppen ezen a napon látta el kézjegyével. A bensőséges hangulatú ünnepségre érkező vendégeket, köztük dr. Bábel Balázs érsek atyát és dr. Bálint József polgármestert dr. Mócza György, a kórház főigazgató-helyettese köszöntötte.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A karácsonyi ünnepség nyitányaként a Kalocsai Liszt Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény gordonka kamaracsoportja és magánének kamaracsoportja adott műsort Borbély Lászlóné gordonka tanár és Kerekesné Geri Zsuzsanna magánének tanár vezetésével.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Karácsony a szeretet, a családok, a kisebb-nagyobb közösségek ünnepe. Ilyenkor még egy olyan folyamatosan működő intézményben, mint a közel fél ezer dolgozót foglalkoztató Szent Kereszt Kórházban is megálltak egy pillanatra, hogy a hétköznapok rohanása közepette legalább rövid időre jobban egymásra, azokra az értékekre figyeljenek, amelyeket a karácsonyi ünnepkör, az emberi összetartozás legszebb pillanatai keltenek éltre.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Dr. Mócza György főigazgató-helyettes, dr. Bábel Balázs érsek, dr. Bálint József, majd Hegedűs Iván ünnepi beszédét e gondolatokra fűzte fel, egyben valamennyien megköszönték azt az áldozatos munkát, amelyet az intézmény dolgozói a járás betegei érdekében tesznek.

Hegedűs Iván gazdasági igazgató jelképesen a régen várt CT készüléket és a távdiagnosztikára is alkalmas három darab digitális röntgengépet is elhelyezte a kórház, illetve a járás lakossága karácsonyfája alatt. Mint mondta, immár bizonyos, hogy lesz CT Kalocsán, az ezzel kapcsolatos iratokat éppen az ünnepség napján látta el kézjegyével.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Dr. Mócza György főigazgató-helyettes arról számolt be, hogy a háromból kettő digitális röntgen már megérkezett a kórházba, a gépeket egyelőre a raktárban helyezték el.

A jól sikerült karácsonyi rendezvény vendéglátással, baráti, kollegális beszélgetéssel zárult.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei