2024. 07. 20. szombat
Illés
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Duna-menti községből vitték a halasi járványkórházba a második igazolt koronavírussal fertőzött beteget?–A Kanári szigeten volt, hazaérve önkéntes karanténba vonult

Duna-menti községből vitték a halasi járványkórházba a második igazolt koronavírussal fertőzött beteget?–A Kanári szigeten volt, hazaérve önkéntes karanténba vonult
Zsiga Ferenc  |  2020. 03. 28., 20:48

Egyelőre hivatalosan nem megerősített elsődleges, de több oldalról ellenőrzött információnk szerint csütörtök éjjel az egyik Kalocsához közeli, Duna-menti községből a mentőszolgálat munkatársai különleges biztonsági intézkedések mellett, otthonából vitték a kijelölt Kiskunhalasi járványkórházba azt a férfit, aki múlt héten kedden érkezett haza a Kanári szigetekről. Az egyedül élő, 60-as éveiben járó férfi hazaérkezését követően otthonában azonnal önkéntes karanténba vonult. A kórházban a tünetei miatt megfigyelésre szállított férfiről azóta bebizonyosodott, hogy igazoltan koronavírussal fertőződött.

A koronavírussal fertőzött új, második betegről a kiskunhalasi kórház főigazgatója is beszámolt. A híresztelés, miszerint a vasas szakmában dolgozó férfi másokkal is érintkezett, szabadon járt-kelt a faluban, nem igaz.

Csütörtök óta tartja magát az érintett és a környező településeken, Kalocsán az a híresztelés, hogy az egyik Duna-menti faluban egyedül élő, helyben a vasas szakmában dolgozó férfi a kiskunhalasi kijelölt járványkórház új, immár második, igazolt koronavírus fertőzés miatt kezelt betege.

Mint megtudtuk, az egyébként egészséges, jó erőben lévő, egyedül élő férfi a múlt hét kedden a Kanári szigetekről tért haza, majd azonnal otthonába, önkéntes karanténba vonult.

Ez idő alatt észlelte magán a fertőzés jeleit, melyet háziorvosának jelzett. Ezt követően vonult ki hozzá a mentőszolgálat, és a híradókban látható, talpig védőöltözetben lévő mentőtisztek szállították az azóta egy sor járványügyi intézkedés mellett beléptető kapuval is felszerelt kiskunhalasi kórház más osztályoktól jól elkülönített, fertőző osztályára.

Információnk szerint a férfi vírustesztje pozitív.

Az eset nyilvánosságra hozását részünkről elsősorban az motiválja, hogy a láthatatlanul terjedő veszély valóban itt van közöttünk! Rendkívül fontos, hogy betartsuk az immár mindenhol hallható, látható biztonsági rendszabályokat.

Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra! 
Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK