2021. 11. 27. szombat
Virgil
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Duna-menti községből vitték a halasi járványkórházba a második igazolt koronavírussal fertőzött beteget?–A Kanári szigeten volt, hazaérve önkéntes karanténba vonult

Duna-menti községből vitték a halasi járványkórházba a második igazolt koronavírussal fertőzött beteget?–A Kanári szigeten volt, hazaérve önkéntes karanténba vonult
Zsiga Ferenc  |  2020. 03. 28., 20:48

Egyelőre hivatalosan nem megerősített elsődleges, de több oldalról ellenőrzött információnk szerint csütörtök éjjel az egyik Kalocsához közeli, Duna-menti községből a mentőszolgálat munkatársai különleges biztonsági intézkedések mellett, otthonából vitték a kijelölt Kiskunhalasi járványkórházba azt a férfit, aki múlt héten kedden érkezett haza a Kanári szigetekről. Az egyedül élő, 60-as éveiben járó férfi hazaérkezését követően otthonában azonnal önkéntes karanténba vonult. A kórházban a tünetei miatt megfigyelésre szállított férfiről azóta bebizonyosodott, hogy igazoltan koronavírussal fertőződött.

A koronavírussal fertőzött új, második betegről a kiskunhalasi kórház főigazgatója is beszámolt. A híresztelés, miszerint a vasas szakmában dolgozó férfi másokkal is érintkezett, szabadon járt-kelt a faluban, nem igaz.

Csütörtök óta tartja magát az érintett és a környező településeken, Kalocsán az a híresztelés, hogy az egyik Duna-menti faluban egyedül élő, helyben a vasas szakmában dolgozó férfi a kiskunhalasi kijelölt járványkórház új, immár második, igazolt koronavírus fertőzés miatt kezelt betege.

Mint megtudtuk, az egyébként egészséges, jó erőben lévő, egyedül élő férfi a múlt hét kedden a Kanári szigetekről tért haza, majd azonnal otthonába, önkéntes karanténba vonult.

Ez idő alatt észlelte magán a fertőzés jeleit, melyet háziorvosának jelzett. Ezt követően vonult ki hozzá a mentőszolgálat, és a híradókban látható, talpig védőöltözetben lévő mentőtisztek szállították az azóta egy sor járványügyi intézkedés mellett beléptető kapuval is felszerelt kiskunhalasi kórház más osztályoktól jól elkülönített, fertőző osztályára.

Információnk szerint a férfi vírustesztje pozitív.

Az eset nyilvánosságra hozását részünkről elsősorban az motiválja, hogy a láthatatlanul terjedő veszély valóban itt van közöttünk! Rendkívül fontos, hogy betartsuk az immár mindenhol hallható, látható biztonsági rendszabályokat.

Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra! 
Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei