2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Filmbemutatóval egybekötött partnertalálkozót tartott a kórház

2015. 11. 30., 11:41

A Bács-Kiskun Megyei Kórház Kalocsai Szent Kereszt Kórháza november 26-án este a Hotel Kalocsa előadótermében tartott filmbemutatóval egybekötött partnertalálkozót a város, a járás nagyobb vállalkozásainak, pénzintézeteinek vezetői részvételével. A találkozó alkalom volt arra, hogy a Szent Kereszt Kórházban folyó gyógyító munkát a KalocsaTV által készített kisfilmen keresztül is bemutassák.

A vállalkozókat dr. Mócza György főigazgató-helyettes, a kórház vezetője dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója nevében is köszöntötte, majd a rövid, életrajzi adatokat, szakmai életútját tartalmazó bemutatkozását követően az intézmény menedzsmentjét szakterületenként mutatta be. Szivós Etelka ápolási igazgató-helyettes, dr. Deák Zoltán főorvos, a rendelőintézet vezetője, dr. Réfy Miklós főorvos, Faragó Tiborné gazdasági igazgató-helyettes a későbbiekben aktívan bekapcsolódott a beszélgetésbe.


Forrás: KALOhírek

A levetített, mintegy 20 perces, a Kalocsa TV által a kórház részére ingyenesen készítetett kisfilm a város gazdasági, idegenforgalmi, oktatási potenciáljának bemutatásával kezdődött, majd a kórház történetén keresztül, az elmúlt évek nagy horderejű fejlesztésein át az egyes osztályokat mutatta be. A filmben interjú formájában megszólaló szakemberek röviden összefoglalták, ismertették az osztályok munkáját, azokat a korszerű eljárásokat, terápiákat, amelyek az intézmény falai között meghonosodtak és jó alapot biztosítanak a további sikeres munkához és fejlődéshez.


Forrás: KALOhírek

A vállalkozók a meghívóból már értesültek arról, hogy a kórház a partnertalálkozó keretében azokat a problémáit, és az azok megoldásához nyújtott eseteges külső segítséget szeretné átbeszélni a vállalkozókkal és a pénzintézetek képviselőivel, amelyek ha megvalósulnak, számukra célhoz kötötten lesznek nyomon követhetők. Szó volt arról is, hogy azok a legkisebbtől a legnagyobbig a kórház külső kommunikációjában is megjelennek, lehetőség lesz arra is, hogy egy-egy osztályt egy, vagy több vállalkozás „örökbe fogadjon”, azaz az ott jelentkező, például műszaki jellegű problémák megoldásához – egy-egy kórterem, folyosó kifestése, zárjavítás, stb. – segítséget nyújtson.


Forrás: KALOhírek

Az ötlet kedvező fogadtatásra talált, a vállalkozók elismeréssel szóltak a kezdeményezésről és konkrét felajánlások is elhangzottak, de ezeket a későbbiekben konkretizálják. A kórház Faragó Tiborné gazdasági igazgató-helyettest jelölte ki a vállalkozók, bankok és az intézmény közötti kapcsolattartónak.

A partnertalálkozó megtartását a járás egyik meghatározó vállalkozója, munkáltatója, Pata József a Kórház Alapítványán keresztül finanszírozta.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei