2023. 02. 08. szerda
Aranka
: 393 Ft   : 367 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Filmbemutatóval egybekötött partnertalálkozót tartott a kórház

2015. 11. 30., 11:41

A Bács-Kiskun Megyei Kórház Kalocsai Szent Kereszt Kórháza november 26-án este a Hotel Kalocsa előadótermében tartott filmbemutatóval egybekötött partnertalálkozót a város, a járás nagyobb vállalkozásainak, pénzintézeteinek vezetői részvételével. A találkozó alkalom volt arra, hogy a Szent Kereszt Kórházban folyó gyógyító munkát a KalocsaTV által készített kisfilmen keresztül is bemutassák.

A vállalkozókat dr. Mócza György főigazgató-helyettes, a kórház vezetője dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója nevében is köszöntötte, majd a rövid, életrajzi adatokat, szakmai életútját tartalmazó bemutatkozását követően az intézmény menedzsmentjét szakterületenként mutatta be. Szivós Etelka ápolási igazgató-helyettes, dr. Deák Zoltán főorvos, a rendelőintézet vezetője, dr. Réfy Miklós főorvos, Faragó Tiborné gazdasági igazgató-helyettes a későbbiekben aktívan bekapcsolódott a beszélgetésbe.


Forrás: KALOhírek

A levetített, mintegy 20 perces, a Kalocsa TV által a kórház részére ingyenesen készítetett kisfilm a város gazdasági, idegenforgalmi, oktatási potenciáljának bemutatásával kezdődött, majd a kórház történetén keresztül, az elmúlt évek nagy horderejű fejlesztésein át az egyes osztályokat mutatta be. A filmben interjú formájában megszólaló szakemberek röviden összefoglalták, ismertették az osztályok munkáját, azokat a korszerű eljárásokat, terápiákat, amelyek az intézmény falai között meghonosodtak és jó alapot biztosítanak a további sikeres munkához és fejlődéshez.


Forrás: KALOhírek

A vállalkozók a meghívóból már értesültek arról, hogy a kórház a partnertalálkozó keretében azokat a problémáit, és az azok megoldásához nyújtott eseteges külső segítséget szeretné átbeszélni a vállalkozókkal és a pénzintézetek képviselőivel, amelyek ha megvalósulnak, számukra célhoz kötötten lesznek nyomon követhetők. Szó volt arról is, hogy azok a legkisebbtől a legnagyobbig a kórház külső kommunikációjában is megjelennek, lehetőség lesz arra is, hogy egy-egy osztályt egy, vagy több vállalkozás „örökbe fogadjon”, azaz az ott jelentkező, például műszaki jellegű problémák megoldásához – egy-egy kórterem, folyosó kifestése, zárjavítás, stb. – segítséget nyújtson.


Forrás: KALOhírek

Az ötlet kedvező fogadtatásra talált, a vállalkozók elismeréssel szóltak a kezdeményezésről és konkrét felajánlások is elhangzottak, de ezeket a későbbiekben konkretizálják. A kórház Faragó Tiborné gazdasági igazgató-helyettest jelölte ki a vállalkozók, bankok és az intézmény közötti kapcsolattartónak.

A partnertalálkozó megtartását a járás egyik meghatározó vállalkozója, munkáltatója, Pata József a Kórház Alapítványán keresztül finanszírozta.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 02. 05., 09:01
Közel 110 ezer gazdálkodónak kell megújítania az egységes kérelem beadásához szükséges meghatalmazást. Minden évben az egységes kérelmek mintegy 70 százalékát, megközelítőleg 108 ezer kérelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) falugazdászainak közreműködésével nyújtják be a gazdálkodók – hangzott el egyebek mellett Kalocsán a NAK és a MAGOSZ szervezésében, Jakab István, az országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke részvételével Kalocsán megtartott, a Közös Agrárpolitikáról (KAP) szóló agrárfórumon.
2023. 02. 03., 12:49
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által közel 245 millió forint értékű beruházást valósít meg az RBDZS Bölcsőde Nonprofit Kft. kalocsai telephelyén.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 07., 17:29
Igényelje a Gondosórát, hogy biztonságban tudhassa idősebb szeretteit a nap 24 órájában! Még >>>
2023. 02. 06., 16:59
Rövid időn belül két kocsit is nyitva talált Jánoshalmán egy 26 éves helybéli, aki nem volt rest ellopni az autókban fellelt értékeket. A nyomozók azonnal felismerték a kamerafelvételeken. Még >>>
2023. 02. 06., 09:58
A farsang egyik jellegzetes édessége a szalagos fánk. Finom, könnyű a tésztája, nagyon jó fánk recept, készítsd el te is! Még >>>
2023. 02. 06., 09:39
A húsos pástétom maradékmentő receptnek is tökéletes, de friss húst is használhatsz hozzá. Még >>>
2023. 02. 06., 08:59
A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyét dr. Finta József plébános képviselte. Még >>>
2023. 02. 06., 08:58
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 5 fok között várható egész héten, a fagyzugos helyeken hidegebb is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK