2022. 12. 07. szerda
Ambrus
: 414 Ft   : 395 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Kitüntetések, főorvosi kinevezés a Szent Kereszt Kórház Semmelweis-napi ünnepségén

Zsiga Ferenc  |  2019. 07. 03., 10:06

A Kalocsai Szent Kereszt Kórházban július 2-án, a Kalocsa Kamarakórus közreműködésével tartották meg a Bács-Kiskun Megyei Kórház Semmelweis-napi ünnepségét. A város legnagyobb intézménye ünnepén Lakatos Melinda alpolgármester, Dr. Bábel Balázs érsek, a megyei kórház részéről Pap-Szekeres Anita ápolási igazgató is részt vett. A kórház ebédlőjében megrendezett ünnepségen jelen volt Dr. Barkóczi Ilona, a Tüdőgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosa és Dr. Göcsei Zsuzsanna, a Neurológiai Osztály osztályvezető főorvosa, akik július 1-jén, Budapesten Dr. Kásler Miklós minisztertől vettek át kitüntetést. Azokat a munkatársakat is megnevezték, akik a megyei kórházban ma megrendezett ünnepségen vesznek át elismerést. A Magyar Egészségügy Napja rendezvény keretében átadták az „Év orvosa” és az „Év nővére” díjakat.

A program a Kalocsa Kamarakórus előadásában felcsendülő három zeneszámmal, Englerné Böttger Boglárka vezényletével kezdődött.

Semmelweis Ignác (1818-1865) születésének idén 201. évfordulója, a Magyar Egészségügy Napja alkalmából Dr. Mócza György főigazgató-helyettes mondott ünnepi beszédet.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
A program a Kalocsa Kamarakórus előadásával kezdődött
Forrás: Zsiga Ferenc

Az intézmény vezetője emlékeztetett, hogy a kórház épületének bővítése (új központi bejárat felőli rész), a technikai felszereltség, a műszerezettség fejlesztése és a jó szándékú figyelem sokszor feledttetni tudta a korábbi kétségeket, a bizonytalanságot, ami elkedvetlenítette az itt dolgozókat.

A kórház életében korszakos jelentőségű beruházás fontosabb állomásait a helyettes államtitkár, az országgyűlési képviselő és a főigazgató idézte fel, de Font Sándor szavaiból az is kiderült: az intézményben újabb 3 milliárdos fejlesztés valósulhat meg.
bővebben ...

Hozzátette: „Jól eső érzés, hogy azok, akikért dolgozunk, figyelemmel kísérik munkánkat. Az a sok millió forint, amit a kórház fejlesztésére fordítottunk, sok gondot megoldott, de nem mindent.”

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Dr. Mócza György főigazgató-helyettes megköszönte a kórházi dolgozók helytállását
Forrás: Zsiga Ferenc

A főigazgató-helyettes Kozma Imre atyát idézte, aki a Máltai Szeretetszolgálat egyik évfordulóján azt mondta: „Az ünnep a hétköznapokon készül” , majd azzal folytatta: „Hétköznapjaink fárasztóak, izgalmasak. Gyógyítunk, ki-ki teszi a dolgát a műtőben, a betegágy mellett, a konyhában, vagy az irodában. Ugyanakkor

nincs az a kiváló épület, csúcstechnológia, ami felérne az orvosok, ápolók, de valamennyi kórházi dolgozó szakmai tudásával, hozzáállásával és hivatástudatával. Igen nagy lelkierő kell ahhoz, hogy minden nap, minden órájában rendelkezésre álljunk, akkor is, ha egyre fáradtabbak és kimerültebbek vagyunk.”Dr. Mócza György azzal zárta gondolatait: „Egy azonban kétségbevonhatatlan tény. Az, hogy még mindig, vagy egyre inkább a társadalmi figyelem középpontjában állunk, mutatva, hogy ma is él a vágy az életet a tudással, tehetséggel szolgáló, szakmai tisztességet felmutatni tudó gyógyítók iránt.” A főigazgató-helyettes végül megköszönte a kórház dolgozóinak helytállását és kezdeményezőkészségük számos megnyilatkozását.

Pap-Szekeres Anita, a Bács-Kiskun Megyei Kórház ápolási igazgatója az egészségügyi dolgozók munkájának méltatása mellett kifejtette: a két miniszteri kitüntetésben részesült főorvos elismerése egyben a kalocsai kórház elismerése is. Az ápolási igazgató beszédét egy laikus által írt, „Semmelweis-napi köszöntő, ajánlat minden nővérnek” című írásának felolvasásával zárta.

Dr. Bábel Balázs érsek atya ünnepi gondolatait követően felolvasták azoknak a nevét, akik a 2019. évi Magyar Egészségügy Napja alkalmával elismerésben részesültek.

Hogy ki kapja idén az „Év orvosa”, az „Év ápolója” díjat, és hogy kik részesülnek elismerésben az idei Semmelweis-napon, arról olvasóink a délutáni órákban értesülhetnek portálunkon.
bővebben ...


Dr. Barkóczi Ilona, a Tüdőgyógyászati Osztály, Dr. Göcsei Zsuzsanna a Neurólógiai Osztály osztályvezető főorvosaként, az intézmény főigazgató-helyettese és a megyei kórház főigazgatója felterjesztésére részesült miniszteri kitüntetésben. Az elismerést a Budapesten, július 1-jén tartott központi ünnepségen Dr. Kásler Miklós humánerőforrás miniszter adta át.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

A Bács-Kiskun Megyei Kórház mai, kecskeméti rendezvényén Dr. Svébis Mihály főigazgató Dr. Eltigani Abdelmagid főorvost főigazgatói dicséretben részesíti. Főorvosi kinevezést ad át Dr. Pap Gizellának. Kórházért elismerő oklevelet vehet át Faragó Tiborné gazdasági igazgató. Kiváló kórházi dolgozó, kiváló ápoló elismerésben részesül Salacz Gergelyné asszisztens, Tamás Mária vezető ápoló. Takács Istvánné kiváló asszisztens, Szigeti Éva adminisztrátor kiváló előadó, Jánosi István műszaki diszpécser kiváló szakmunkás elismerésben részesül.

A díjat hagyományosan a Kalocsai Porcelán Manufaktúra készíti, és hogy ki kapja, az egyelőre még a kórház dolgozói előtt is titokban maradt.
bővebben ...

Az ünnepség talán legnagyobb várakozással kísért eseménye a 2016-ban alapított „Év orvosa” díj és az ezzel járó oklevél átadása volt, amelyet orvoskollégái titkos szavazata alapján Dr. Pap Gizella főorvos dr. Mócza Györgytől, a kórház vezetőjétől, és Pap-Szekeres Anitától, a megyei kórház ápolási igazgatójától vett át.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Farkas Lászlóné az Év nővére
Forrás: Zsiga Ferenc

Az idén másodszor megítélt „Év nővére” díjat, az oklevelet és virágcsokrot Farkas Lászlóné szülésznő vette át az intézmény vezetőitől.

Szigetiné Sánta Júlia, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Kalocsai Alapszervezetének vezetője és Szivós Etelka ápolási igazgató-helyettes a Kamara kitüntetését az érintettek méltatása mellett adta át Farkas Zoltánné Bencze Évának, a Központi Laboratórium vezetőasszisztens helyettesének, Zsinkáné Rideg Anitának, a Krónikus Osztály vezető ápolójának és Erős Andreának, a Sebészeti, Traumatológiai Osztály vezető ápolójának.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

A Kalocsai Szent Kereszt Kórház 2019. évi Semmelweis-napi ünnepsége a Kalocsa Kamarakórus három zeneszámból álló produkciójával, majd a Kék Duna Vendéglő kitűnő állófogadásával zárult.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 12. 02., 13:56
Két év alatt 150 millióval csökkentek Kalocsa éves adóbevételei, miközben a következő évben mintegy 350 milliós rezsiköltség-növekedéssel kell számolni, így a bevételek növelése elkerülhetetlen. A Vállalkozói Klub levélben kérte a javaslat elvetését, de a fentiekre tekintettel a szerda délutáni testületi ülésen mégis megszavazta azt a grémium többsége. A döntéstől bő 60 milliós bevétel-növekedést várnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 12. 06., 22:49
E percekben is tart Gulyás Gergely és Hernádi Zsolt MOL elnök-vezérigazgatója. A továbbiakban az ár kutanként és naponként változhat, a ma éjjeltől érvényes árakat már ismertették. Még >>>
2022. 12. 06., 16:15
A Mol a karbantartás után ugyan újraindította a százhalombattai Dunai Finomítót, de a teljes kapacitás elérése több hetes folyamat, egyik napról a másikra nem oldódnak meg az ellátási problémák, és ahhoz az importnak is helyre kellene állnia a jelenlegi pánikvásárlások és készletfelhalmozások mellett - jelentette be a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója a Kossuth rádió Déli krónikájában kedden. Még >>>
2022. 12. 06., 16:03
Szilikonból készült muffinsütőformát hívott vissza a forgalomból a Pepco - olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján kedden közzétett felhívásban. Még >>>
2022. 12. 06., 09:38
Eltűnt a 16 éves Tóth Alisa Angelika! A fiatal, kalocsai lány december 3-án tűnt el, a rendőrség keresi. Még >>>
2022. 12. 06., 08:40
A hatodik játéknaphoz érkeztünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2022. 12. 05., 10:52
Folytatódik a változékony idő a jövő héten is, a hét elején egy érkező hidegfront miatt csapadékra kell számítani, a hét második felében pedig inkább felhős, borult idő várható, többfelé esővel, záporral. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK