2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 395 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Nőnapi örömfutás a Vöröskereszt szervezésében

Nőnapi örömfutás a Vöröskereszt szervezésében
Tamás Ferenc  |  2024. 03. 16., 11:30

Március 9-én, szombaton délelőtt immár második alkalommal gyülekeztek a hobbifutás kalocsai szerelmesei a Sétálóutcában a színházunk főbejárata előtt, ahol a helyi Vöröskereszt szervezésében Nőnapi Futást rendeztek. A verseny távja idén a szabályok értelmében megtehető volt akár sétálva, kocogva, akár kerékpárral, rollerrel vagy görkorcsolyával is. A tervezett versenytáv közel négy kilométer volt a belváros szombati forgatagában – Szent István király út, - 51-es út, Kossuth Lajos utca, - Asztrik tér, - Szent István király út – útvonalon.

A résztvevőket Szeitzné Nyírő Csilla, a Vöröskereszt területi vezetője köszöntötte, de már előzetesen arra kérte őket, hogy a Nőnapi Futás alkalmából viseljenek valami pirosat, amely akár a nőnapi virágszíneket, akár a vöröskereszt dominanciáját hirdeti. Köszöntőjében kitért a futás jótékony hatásaira, a mozgás egészségmegőrző szerepére is. Ezután felkérte a fitnesz oktató Bodnár Erikát egy hagyományos vérpezsdítő bemelegítés megtartására. Majd férjét, Szeitz Tibort arra kérte, hogy egy verssel köszöntse a hölgyeket ezen a jeles napon.
Tibor aztán Weöres Sándor egyik hölgyeket méltató versét választotta, amely a hölgyek dicséretéről szólt. Jeles előadókat megidéző, értő módon előadott versét, mintegy nőnapi ajándéknak szánta hallgatóságának.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírekA résztvevőket a főszervező, Szeitzné Nyírő Csilla még arra kérte, hogy ha a kórház előtti szakaszon haladnak majd el, akkor együttérző hangos kiáltásokkal köszöntsék szeretett kollégájukat, Bálintné Erzsike védőnőt, aki hónapok óta kómába esett, ám a Vöröskeresztes futás alkalmából mindenképpen megérdemelne egy harsány nőnapi köszöntést, hátha ezzel is segítenénk a visszatérésben.A futók aztán Kalocsa város futónagykövetével, Posztobányi Zoltánnal az élen, elindultak a belváros szombati pezsdületébe.

A rendezők nevében aztán a közel félszáz futónak is jó utat és eredményes célba érést kívánt, amelyet természetesen gyümölccsel és frissítőkkel is megköszöntek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 11., 15:30
„Ez a park szimbolizálja a városért végzett munkámat, amelyben mindig a legfontosabb szerep annak jutott, hogy mi az, amire szüksége van az embereknek, hol kell és lehet azokat megvalósítani, és hogyan tudom előteremteni rá a fedezetet.”

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 16., 16:11
A NAV ellenőrei gyakorlatilag mindent ellenőriznek, amire a helyszínen lehetőségük van. Még >>>
2024. 04. 15., 11:40
A sporttörténelmet író világbajnok egy nemzetközi verseny miatt nem tudott részt venni a március 15-i ünnepségen. Még >>>
2024. 04. 15., 11:36
A 85 évvel ezelőtt mért 28,7 fokos rekordot múlta felül az új napi rekord. Még >>>
2024. 04. 15., 07:22
Részletfizetés – maximum öt részletben – 2024. június 30-ig kérhető. Még >>>
2024. 04. 14., 09:50
Öt helyszínen 7 embert fogtak el a rendőrök. A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedtek Kecskeméten. Még >>>
2024. 04. 13., 10:56
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház székhelyén és telephelyein (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kalocsa) a járóbeteg szakellátásokra a bejelentkezés minden esetben a betegfelvételi pontokon történik. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK