2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Október végéig beköltöznek a kórház új épületszárnyába

Zsiga Ferenc  |  2017. 08. 30., 11:15

Az egyes osztályok, betegellátó részlegek várhatóan október végéig beköltöznek a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kalocsai Szent Kereszt Kórháza egymilliárd forint értékű, EU forrásból megkezdett, magyar forintokból befejezett új épületszárnyába. A Kossuth Lajos utcára nyíló új gyógyító komplexum használatba vételét eddig a speciális méretű és minőségű bútorok közbeszerzése és legyártása késleltette, de az erre vonatkozó szerződést már megkötötték. Az új épületszárnyba költözés jelentős változást hoz a kórház életében, de az eddig megszokott betegutak is alapvetően módosulnak - áll abban a sajtóközleményben, amelyet a Bács-Kiskun megyei Kórház Kalocsai Szent Kereszt Kórháza juttatott el portálunknak.

A sajtóanyag szerint az új épület használatba vételével a két új digitális röntgengépet és a kórház szakmai munkáját jelentősen támogató CT berendezést is a betegellátás szolgálatába tudják állítani.

A Szent Kereszt Kórház főépülete közel 2000 négyzetméter alapterületen újult meg, ebből 150 négyzetméter az új építésű.

A várhatóan október végén befejeződő költözést követően az új főépületbe kerülnek át a szakrendelések és azok a szolgáltatások, amelyek jelenleg az úgynevezett régi SZTK-ban működnek.

Ezzel szinte a teljes járóbeteg-ellátás egy tömbbe kerül, megkönnyítve a betegek kórházon belüli tájékozódását, lerövidítve és optimalizálva a betegutakat.

A régi SZTK épületet ennek ellenére tovább kell működtetni, mert az EFI Irodának még másfél évig szüksége van az ott lévő helyiségre. Sajnos a tüdőgondozó és tüdőszűrő szakmai egység is a régi helyén marad, mert a rendelkezésre álló alapterület és forrás nem volt elegendő ennek a sugárbiztonsági szempontból is speciális szakterületnek az új helyen történő elhelyezésére.

 

A sürgősségi ellátás területén is jelentős előrelépés történik.

A 8 ágyas, a szakmai besorolás szerint SO1 szintű sürgősségi osztály a „C” épületből átkerül a „B” épület mélyföldszintjére, míg a központi betegfelvételt a volt intézményi gyógyszertár területén, az új főbejárathoz közel alakították ki.- fejtik ki a sajtónak kiküldött anyagban.

 


Forrás: Zsiga FerencAz 500 négyzetméter alapterületű sürgősségi osztályhoz fedett mentőbeálló csatlakozik.

Októbertől a kórház jelenlegi, sorompóval ellátott főbejáratán csak a mentők és a kórházi dolgozók közlekedhetnek. A teljes járóbeteg - és látogatói forgalom a Kossuth Lajos utcai új főbejáraton keresztül történik.

A látogatás rendjét is újra gondolják és szabályozzák, ugyanis a jelenlegi sem a gyógyítás,sem a gyógyulás feltételeit nem szolgája. Mint írják: vannak, akik a vizit ideje alatt is látogatják a beteget, őket külön meg kell kérni, hogy legalább erre az időre hagyják el a kórtermet.

Bútorozásra vár a betegfelvevő
Forrás: Zsiga Ferenc

A Bács-Kiskun Megyei Kórház Kalocsai Szent Kereszt Kórháza sajtóközleménye azzal zárul: 

mindent megtesznek annak érdekében, hogy az új komplexum mielőbb és végre teljes mértékben betölthesse eredeti funkcióját. Ezért sem várják meg a teljes bútorzat leszállítását, annak egyes speciális rendeltetésű elemei várhatóan év végéig kerülnek a végleges helyükre.


Forrás: Zsiga Ferenc

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés