2024. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 388 Ft   : 359 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

Semmelweis-napi elismerések a Szent Kereszt Kórházban – A Magyar Egészségügy Napját ünnepelték

Zsiga Ferenc  |  2018. 06. 30., 10:28

A hagyományoknak megfelelően idén is július 1-jéhez, a Magyar Egészségügy Napjához legközelebbi pénteki napon, ezúttal június 29-én, a Kalocsa Kamarakórus közreműködésével tartották meg a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kalocsai Szent Kereszt Kórháza Semmelweis-napi ünnepségét. A kórház legnevezetesebb ünnepségén dr. Bálint József polgármester, Varga Nelli, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés tagja, a megyei kórház részéről Pap-Szekeres Anita ápolási igazgató is megjelent. Az intézmény ebédlőjében megrendezett eseményen áldozatkész és hosszú ideje végzett eredményes munkájukért többen részesültek elismerésben. Dr. Mócza György főigazgató-helyettestől dr. Barkóczi Ilona, a tüdőgyógyászati osztály vezetője az „Az év orvosa”, Vajda Józsefné szakápoló az idén először megítélt „Az év nővére” elismerést vette át.

A program a Kalocsa Kamarakórus előadásában felcsendülő Néked zeng ez a dal, Vonzások és az Ófrancia táncdal című darabok előadásával kezdődött, a kórust Englerné Böddger Boglárka vezényelte.

Semmelweis Ignác születésének idén 200. évfordulója, a Magyar Egészségügy Napja alkalmából Rácz Annamária, a Neurológiai Osztály főnővére mondott ünnepi beszédet, amelyben Semmelweis küzdelmes életútja és a ma orvosainak, nővéreinek, az egészségügyben dolgozók áldozatos munkája között vont párhuzamot. A jól megszerkesztett és előadott, ezúttal nem a tudós orvos életrajzi adataira, inkább annak a 21. század egészségügyének szóló üzenetire, a stratégiai ágazat gondjaira koncentráló beszéd általános elismerést és tapsot váltott ki a közönségből.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Dr. Svébis Mihály főigazgató, a megyei kórház vezetése nevében Pap-Szekeres Anita ápolási igazgató köszöntötte a kórház dolgozóit és az ünneplő közönséget, kitartást, erőt, egészséget kívánt magasztos hivatásuk teljesítéséhez.

Dr. Bálint József polgármester a város valamennyi polgára nevében köszönte meg a kórház munkatársai éves munkáját, egyben a jövőről szólva elmondta: a Paks II. beruházás és az annak nyomán felépülő Kalocsa-Paks Duna-híd új perspektívát nyit az intézmény előtt, ennek realizálásán az országgyűlési képviselő és az önkormányzat is sokat dolgozik. Süli János miniszter közelmúltban tett látogatása a kalocsai kórházban már ennek a munkának a része.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Az ünnepségen azoknak a névsorát is felolvasták, akik a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kecskeméten, július 4-én, szerdán tartandó ünnepségén a Szent Kereszt Kórház vezetésének felterjesztésére részesülnek elismerésben. Kecskeméten kitüntetést vesz át Nagy László informatikus, Szivós Etelka ápolási igazgató, Farkas Zoltánné műtősnő, Mehrfelsz Mónika munkaügyi ügyintéző, Scheibl Zoltán műszaki diszpécser, Virág József gépjárművezető, Oláhné Slezák Krisztina röntgen asszisztens, dr. Mokarrami Mohammad Ali adjunktus.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
dr. Barkóczi Ilona
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Az ünnepség talán leginkább várakozással teli eseménye a 2016-ban alapított „Év orvosa Díj” és az ezzel járó oklevél átadása volt, amelyet orvoskollégái titkos szavazata alapján dr. Barkóczi Ilona, a Tüdőgyógyászati Osztály vezetője,osztályvezető főorvos vett át dr. Mócza Györgytől, a kórház vezetőjétől. Az ovációval kísért átadás azt igazolta, hogy a főorvosasszony nemcsak a betegek, de a kórház munkatársai körében is elismert és népszerű orvos-egyéniség.

Az idén először megítélt „Év ápolója Díjat”, az oklevelet és virágcsokrot Vajda Józsefné szakápoló vette át az intézmény vezetőjétől.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
Vajda Józsefné
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Szigetiné Sánta Júlia, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Kalocsai Alapszervezetének elnöke távollétében Szivós Etelka ápolási igazgató kimagasló munkájáért a kamara elismerését adta át Cselik Annamária vezető dietetikusnak, Pénzes Jánosné szakasszisztensnek és Váradi Ilona főnővérnek.

A Kalocsai Szent Kereszt Kórház 2018. évi Semmelweis-napi ünnepsége a Kalocsa Kamarakórus produkciójával zárult. A kórus a fináléban Wolf Péter: Musica beat, True, Lori: Legyen út és Zulu: Syahamba című darabját a közönség ütemes tapsától kísérve adta elő, nagy sikerrel.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 02. 21., 18:48
A 2.5 év körüli gyermek nyilvánvalóan nem tudta megmondani a címét és nem volt felnőtt a közelében. Még >>>
2024. 02. 21., 10:45
Anyuci, apuci, mamaci, papaci - a legszebb szavak számomra. Számodra a legszebb szavak? Még >>>
2024. 02. 20., 10:30
A Kiskunsági Víziközmű - Szolgáltató Kft. értesíti Tisztelt Felhasználóit, hogy az ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végez. Még >>>
2024. 02. 19., 17:00
A férfi 2024.február 13-án álnéven összesen 90.000 darab, a központi idegrendszerre ható tablettát adott fel, a csomag tartalmát alkatrészként megjelölve. Még >>>
2024. 02. 19., 14:30
A koncertnek a Kecskeméti Evangélikus Templom ad helyet. Még >>>
2024. 02. 19., 10:15
A kitüntetésre a Magyar Ápolási Egyesület terjesztette fel a munkacsoportot. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK