2023. 02. 08. szerda
Aranka
: 393 Ft   : 367 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Semmelweis-napi elismerések a Szent Kereszt Kórházban – A Magyar Egészségügy Napját ünnepelték

Zsiga Ferenc  |  2018. 06. 30., 10:28

A hagyományoknak megfelelően idén is július 1-jéhez, a Magyar Egészségügy Napjához legközelebbi pénteki napon, ezúttal június 29-én, a Kalocsa Kamarakórus közreműködésével tartották meg a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kalocsai Szent Kereszt Kórháza Semmelweis-napi ünnepségét. A kórház legnevezetesebb ünnepségén dr. Bálint József polgármester, Varga Nelli, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés tagja, a megyei kórház részéről Pap-Szekeres Anita ápolási igazgató is megjelent. Az intézmény ebédlőjében megrendezett eseményen áldozatkész és hosszú ideje végzett eredményes munkájukért többen részesültek elismerésben. Dr. Mócza György főigazgató-helyettestől dr. Barkóczi Ilona, a tüdőgyógyászati osztály vezetője az „Az év orvosa”, Vajda Józsefné szakápoló az idén először megítélt „Az év nővére” elismerést vette át.

A program a Kalocsa Kamarakórus előadásában felcsendülő Néked zeng ez a dal, Vonzások és az Ófrancia táncdal című darabok előadásával kezdődött, a kórust Englerné Böddger Boglárka vezényelte.

Semmelweis Ignác születésének idén 200. évfordulója, a Magyar Egészségügy Napja alkalmából Rácz Annamária, a Neurológiai Osztály főnővére mondott ünnepi beszédet, amelyben Semmelweis küzdelmes életútja és a ma orvosainak, nővéreinek, az egészségügyben dolgozók áldozatos munkája között vont párhuzamot. A jól megszerkesztett és előadott, ezúttal nem a tudós orvos életrajzi adataira, inkább annak a 21. század egészségügyének szóló üzenetire, a stratégiai ágazat gondjaira koncentráló beszéd általános elismerést és tapsot váltott ki a közönségből.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Dr. Svébis Mihály főigazgató, a megyei kórház vezetése nevében Pap-Szekeres Anita ápolási igazgató köszöntötte a kórház dolgozóit és az ünneplő közönséget, kitartást, erőt, egészséget kívánt magasztos hivatásuk teljesítéséhez.

Dr. Bálint József polgármester a város valamennyi polgára nevében köszönte meg a kórház munkatársai éves munkáját, egyben a jövőről szólva elmondta: a Paks II. beruházás és az annak nyomán felépülő Kalocsa-Paks Duna-híd új perspektívát nyit az intézmény előtt, ennek realizálásán az országgyűlési képviselő és az önkormányzat is sokat dolgozik. Süli János miniszter közelmúltban tett látogatása a kalocsai kórházban már ennek a munkának a része.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Az ünnepségen azoknak a névsorát is felolvasták, akik a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kecskeméten, július 4-én, szerdán tartandó ünnepségén a Szent Kereszt Kórház vezetésének felterjesztésére részesülnek elismerésben. Kecskeméten kitüntetést vesz át Nagy László informatikus, Szivós Etelka ápolási igazgató, Farkas Zoltánné műtősnő, Mehrfelsz Mónika munkaügyi ügyintéző, Scheibl Zoltán műszaki diszpécser, Virág József gépjárművezető, Oláhné Slezák Krisztina röntgen asszisztens, dr. Mokarrami Mohammad Ali adjunktus.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
dr. Barkóczi Ilona
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Az ünnepség talán leginkább várakozással teli eseménye a 2016-ban alapított „Év orvosa Díj” és az ezzel járó oklevél átadása volt, amelyet orvoskollégái titkos szavazata alapján dr. Barkóczi Ilona, a Tüdőgyógyászati Osztály vezetője,osztályvezető főorvos vett át dr. Mócza Györgytől, a kórház vezetőjétől. Az ovációval kísért átadás azt igazolta, hogy a főorvosasszony nemcsak a betegek, de a kórház munkatársai körében is elismert és népszerű orvos-egyéniség.

Az idén először megítélt „Év ápolója Díjat”, az oklevelet és virágcsokrot Vajda Józsefné szakápoló vette át az intézmény vezetőjétől.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
Vajda Józsefné
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Szigetiné Sánta Júlia, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Kalocsai Alapszervezetének elnöke távollétében Szivós Etelka ápolási igazgató kimagasló munkájáért a kamara elismerését adta át Cselik Annamária vezető dietetikusnak, Pénzes Jánosné szakasszisztensnek és Váradi Ilona főnővérnek.

A Kalocsai Szent Kereszt Kórház 2018. évi Semmelweis-napi ünnepsége a Kalocsa Kamarakórus produkciójával zárult. A kórus a fináléban Wolf Péter: Musica beat, True, Lori: Legyen út és Zulu: Syahamba című darabját a közönség ütemes tapsától kísérve adta elő, nagy sikerrel.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 02. 05., 09:01
Közel 110 ezer gazdálkodónak kell megújítania az egységes kérelem beadásához szükséges meghatalmazást. Minden évben az egységes kérelmek mintegy 70 százalékát, megközelítőleg 108 ezer kérelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) falugazdászainak közreműködésével nyújtják be a gazdálkodók – hangzott el egyebek mellett Kalocsán a NAK és a MAGOSZ szervezésében, Jakab István, az országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke részvételével Kalocsán megtartott, a Közös Agrárpolitikáról (KAP) szóló agrárfórumon.
2023. 02. 03., 12:49
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által közel 245 millió forint értékű beruházást valósít meg az RBDZS Bölcsőde Nonprofit Kft. kalocsai telephelyén.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 07., 17:29
Igényelje a Gondosórát, hogy biztonságban tudhassa idősebb szeretteit a nap 24 órájában! Még >>>
2023. 02. 06., 16:59
Rövid időn belül két kocsit is nyitva talált Jánoshalmán egy 26 éves helybéli, aki nem volt rest ellopni az autókban fellelt értékeket. A nyomozók azonnal felismerték a kamerafelvételeken. Még >>>
2023. 02. 06., 09:58
A farsang egyik jellegzetes édessége a szalagos fánk. Finom, könnyű a tésztája, nagyon jó fánk recept, készítsd el te is! Még >>>
2023. 02. 06., 09:39
A húsos pástétom maradékmentő receptnek is tökéletes, de friss húst is használhatsz hozzá. Még >>>
2023. 02. 06., 08:59
A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyét dr. Finta József plébános képviselte. Még >>>
2023. 02. 06., 08:58
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 5 fok között várható egész héten, a fagyzugos helyeken hidegebb is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK