2021. 12. 05.
Vilma
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Jézus Szíve búcsút ünnepeltek Kalocsán

2016. 06. 09., 13:22

154. alkalommal ünnepelték Kalocsán a hagyományos Jézus Szíve búcsút. A háromnapos rendezvény központi eseménye június 5-én a Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek vezette szentségi körmenet és ünnepi szentmise volt.

Június 5-én előbb a belvárosban vezetett ünnepélyes körmenetet az Oltáriszentséggel Bábel Balázs érsek, majd szentmisét mutatott be a Szent István király templomban. A templomi szertartáson közreműködött a kalocsai főszékesegyház kórusa Leányfalusi Vilmos orgonakíséretével és Zsebics Ilona karnagy vezényletével. A szentmisén részt vettek a város papjai, közéleti személyei, valamint a kalocsai Szent István Paprikalovagrend tagjai is.

Bábel Balázs érsek szentbeszédében összekapcsolta Jézus Szíve ünnepét a vasárnapi pedagógusnappal. Köszönetét fejezte ki a pedagógusok nehéz munkájáért, és elismeréssel szólt e nehéz, de csodálatos hivatásról. Kiemelte, hogy pedagógus mindenki, akire emberek sorsa lett bízva. A szülők, nagyszülők, világi vezetők, lelkipásztorok is nagy felelősséggel bírnak. Ezért elengedhetetlen, hogy a nevelés nagy ideáljára, Jézusra tekintsünk, aki szelíd és alázatos szívű. Nevelni, vezetni csak szelídséggel lehet. A felemelt hang csupán a tehetetlenség jele. A főpásztor kiemelte, hogy a szavak elszállnak, de a példák vonzanak. Hozzátette: Jézus „igáját” felvéve nagy szerencsénk van, mert ő nem csupán elvárja tőlünk a maximumot, hanem velünk együtt viseli a terheket.

 

Forrás: Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye / Magyar Kurír

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>
2021. 12. 03., 17:15
Sajnálattal tudatjuk, hogy elhunyt a kedd délután történt Vasút utcai baleset sérültje. Még >>>
2021. 12. 03., 14:15
A dekoratív mikulásos ajtódíszeket akár kisgyerekkel együtt is el lehet készíteni. Még >>>
2021. 12. 03., 13:12
December 5-én, Advent második vasárnapján délután 17.00 órakor érseki szentmise keretében megáldják a Szent István király (egykori Jezsuita) templomban az idei év új főzésű pálinkáit Szent Miklós püspök, a pálinkafőzők védőszentje közbenjárását kérve. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés