2022. 10. 04. kedd
Ferenc
: 418 Ft   : 423 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

A Katyúsától a pirogig - Zenés orosz gasztroest kóstolóval

Gazsó Rita  |  2019. 10. 14., 08:45

Péntek délután tartotta soron következő estjét az Orosz Kulturális és Információs Központ. A rendezvényen első alkalommal lépett fel az Orosz Klub kórusa, a változatos orosz konyha bemutatását követően pedig a vendégek meg is kóstolhatták a legismertebb fogásokat.

Tudod, miért fontos a finom étel? Összehozza az embereket, bárhonnan származnak is. Mindenkit barátságossá tesz és mosolyt csal az arcára.”Ezzel, a hercegnő és a béka című animációs filmből vett idézettel hirdette meg az Orosz Kulturális és Információs Központ az október 11-i összejövetelét, amelynek középpontjában ezúttal az orosz gasztronómiai állt.

Képgaléria megtekintése (19 db kép)

Forrás: Gazsó Rita

A program ugyan 17 órakor kezdődött, ám a legkíváncsibbak már 15 órára összegyűlhettek. Ekkor kezdődtek meg ugyanis az előkészületek, az ételkészítés bemutatója.

Hogy a főzőcskén mennyien vettek részt, pontosan nem tudjuk, de az biztos, a gasztronómiai estre szép számú részvevő volt kíváncsi. A program az Orosz Klub frissen alakult kórusának műsorával indult, amelyben felcsendült sokak által ismert Balalajka, a Katyúsa című katonadal és más, kevésbé ismert nóta is.

„Kórusunk mindössze pár hónapja alakult, ez volt az első fellépésünk. Reméljük, tetszett a kis műsor - mondta Neszterovics Olga, az Orosz Információs és Kulturális Központ alapító-vezetője felvezetésként, majd áttért az est középpontjába állított orosz gasztronómiára.

Képgaléria megtekintése (19 db kép)

Forrás: Gazsó Rita

A klubvezető úgy fogalmazott, amikor Magyarországra jött, furcsa volt azzal szembesülni, hogy itt az étkezéskor általában egyféle főétel található az asztalon. Mint mondta, náluk ilyenkor roskadozik az asztal, számtalan salátát, tésztafélét, levest kínálnak egy-egy étkezés alkalmával.

Az Orosz Kulturális és Információs Központ vezetője ezt követő előadásában bemutatta az orosz konyha legismertebb fogásait, így a borscsot, a pirogot, az orosz túrólepényt, vagyis a szirnyikit, a töltött káposztát, a pelmenyit, azaz az orosz raviolit vagy a hagyományos orosz zöldségsalátát, a vinyegret, illetve a rakott céklás-heringsalátát.

Képgaléria megtekintése (19 db kép)

Forrás: Gazsó Rita

Ha orosz étkezésről beszélünk, az asztalról nem maradhat le közkedvelt és világszerte ismert italuk, a vodka sem. Az ital eredetéről, készítéséről a Klub tagja, Erős János beszélt a hallgatóságnak.

Képgaléria megtekintése (19 db kép)

Forrás: Gazsó Rita

A gasztronómiai est zárásaként kiadós mennyiségű kóstoló várta a résztvevőket: akik vodkát ugyan nem, de az előadás során bemutatott és az Orosz Klub tagjai által készített ételféléket megízlelhették. Akinek megtetszettek a fogások, akár a recepteket is megkaphatták a klubtagoktól.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 10. 02., 15:40
A Paprikafesztivál idején, szeptember 9-én pénteken és 10-én szombaton tartották Kovács László fazekas alkotóházában a különböző mesterségekkel való ismerkedés lehetőségét is kínáló, kenyérsütéssel és cserép égetéssel egybekötött kétnapos nyárzáró rendezvényt.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 10. 04., 18:00
Ittassága miatt a vádlott nehezen tudott kommunikálni, ráadásul együttműködés helyett a mentőápolót és a gépkocsivezetőt trágár szavakkal szidalmazta. Még >>>
2022. 10. 04., 10:04
Jobbnál jobb programok várnak a héten minden érdeklődőt a Gyermekkönyvtárban és a Kamarateremben! Még >>>
2022. 10. 04., 09:21
Várnak mindenkit az Állatok Világnapja alkalmából szervezett fogadóórára, akinek kérdése vagy közlendője van, esetleg szeretné aktívabban kivenni részét a helyi állatvédelemből. Még >>>
2022. 10. 04., 08:50
A díjak mellé 10 millió svéd korona (mintegy 375 millió forint) is jár. Az elismeréseket az alapító Alfred Nobel halálának évfordulóján, december 10-én fogják átadni. Még >>>
2022. 10. 03., 10:23
Két kamion ütközött össze az 512-es számú úton. Az egyik sofőr a baleset következtében meghalt. Jelenleg teljes útlezárás van érvényben. Még >>>
2022. 10. 03., 09:26
Kilép az MSZP-ből Ujhelyi István, a szocialista párt és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) képviselője, aki ezt személyes hangú nyílt levélben jelentette be vasárnap. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK