2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

A Katyúsától a pirogig - Zenés orosz gasztroest kóstolóval

Gazsó Rita  |  2019. 10. 14., 08:45

Péntek délután tartotta soron következő estjét az Orosz Kulturális és Információs Központ. A rendezvényen első alkalommal lépett fel az Orosz Klub kórusa, a változatos orosz konyha bemutatását követően pedig a vendégek meg is kóstolhatták a legismertebb fogásokat.

Tudod, miért fontos a finom étel? Összehozza az embereket, bárhonnan származnak is. Mindenkit barátságossá tesz és mosolyt csal az arcára.”Ezzel, a hercegnő és a béka című animációs filmből vett idézettel hirdette meg az Orosz Kulturális és Információs Központ az október 11-i összejövetelét, amelynek középpontjában ezúttal az orosz gasztronómiai állt.

Képgaléria megtekintése (19 db kép)

Forrás: Gazsó Rita

A program ugyan 17 órakor kezdődött, ám a legkíváncsibbak már 15 órára összegyűlhettek. Ekkor kezdődtek meg ugyanis az előkészületek, az ételkészítés bemutatója.

Hogy a főzőcskén mennyien vettek részt, pontosan nem tudjuk, de az biztos, a gasztronómiai estre szép számú részvevő volt kíváncsi. A program az Orosz Klub frissen alakult kórusának műsorával indult, amelyben felcsendült sokak által ismert Balalajka, a Katyúsa című katonadal és más, kevésbé ismert nóta is.

„Kórusunk mindössze pár hónapja alakult, ez volt az első fellépésünk. Reméljük, tetszett a kis műsor - mondta Neszterovics Olga, az Orosz Információs és Kulturális Központ alapító-vezetője felvezetésként, majd áttért az est középpontjába állított orosz gasztronómiára.

Képgaléria megtekintése (19 db kép)

Forrás: Gazsó Rita

A klubvezető úgy fogalmazott, amikor Magyarországra jött, furcsa volt azzal szembesülni, hogy itt az étkezéskor általában egyféle főétel található az asztalon. Mint mondta, náluk ilyenkor roskadozik az asztal, számtalan salátát, tésztafélét, levest kínálnak egy-egy étkezés alkalmával.

Az Orosz Kulturális és Információs Központ vezetője ezt követő előadásában bemutatta az orosz konyha legismertebb fogásait, így a borscsot, a pirogot, az orosz túrólepényt, vagyis a szirnyikit, a töltött káposztát, a pelmenyit, azaz az orosz raviolit vagy a hagyományos orosz zöldségsalátát, a vinyegret, illetve a rakott céklás-heringsalátát.

Képgaléria megtekintése (19 db kép)

Forrás: Gazsó Rita

Ha orosz étkezésről beszélünk, az asztalról nem maradhat le közkedvelt és világszerte ismert italuk, a vodka sem. Az ital eredetéről, készítéséről a Klub tagja, Erős János beszélt a hallgatóságnak.

Képgaléria megtekintése (19 db kép)

Forrás: Gazsó Rita

A gasztronómiai est zárásaként kiadós mennyiségű kóstoló várta a résztvevőket: akik vodkát ugyan nem, de az előadás során bemutatott és az Orosz Klub tagjai által készített ételféléket megízlelhették. Akinek megtetszettek a fogások, akár a recepteket is megkaphatták a klubtagoktól.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei