2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Az EU felmentette Szerbiát és Montenegrót a beutazási korlátozások alól – Ez a nyári vakációra indulók számára is jó hír

Az EU felmentette Szerbiát és Montenegrót a beutazási korlátozások alól – Ez a nyári vakációra indulók számára is jó hír
Zsiga Ferenc  |  2020. 07. 19., 17:45

Az Európai Unió felülvizsgálta és szűkítette azon országok listáját, amelyek állampolgárainak esetében a tagállamok július 16-tól fokozatosan megszüntethetik a koronavírus-járvány okán bevezetett, beutazásra vonatkozó korlátozásaikat - közölte az Európai Unió Tanácsa csütörtökön, amelyet az MTI tett közzé.

Az Európai Unió első alkalommal június végén tette közzé akkor tizennégy országot felsoroló listáját, amelyek állampolgárai számára a tagországok a koronavírus-járvány miatt bevezetett beutazási korlátozásaikat július 1-től fokozatosan megszüntethették.

A CSÜTÖRTÖKI TÁJÉKOZTATÁS SZERINT A LISTÁN MARADT ALGÉRIA, AUSZTRÁLIA, KANADA, GEORGIA, JAPÁN, MAROKKÓ, ÚJ-ZÉLAND, RUANDA, DÉL-KOREA, THAIFÖLD, TUNÉZIA ÉS URUGUAY.
A LISTÁRÓL LEKERÜLT MONTENEGRÓ ÉS SZERBIA.

Ez utóbbi a nyári vakációra indulók számára is jó ír, hiszen kisebb a kockázata annak, hogy ott vírussal fertőződhetünk.
A Kínára vonatkozó korlátozásokat az unió akkor oldja fel, ha az a másik oldalon is kölcsönösen megtörténik – közölték.
Andorra, Monaco, San Marino és a Vatikán lakosait az ajánlás szerint EU-lakosoknak kell tekinteni. A schengeni társult országok, Izland, Lichtenstein, Norvégia és Svájc  állampolgáraira szintén vonatkozik a beutazás engedélyezése.

A beutazás kritériumai

A biztonságosnak ítélt unión kívüli országokra vonatkozó kritériumok között mindenekelőtt az adott ország járványügyi helyzete szerepel.

AZ ÉRINTETT ORSZÁGOKBAN AZ ÚJ FERTŐZÉSEK SZÁMÁNAK AZ ELMÚLT 14 NAPBAN ÉS 100 EZER LAKOSONKÉNT AZ EU-S ÁTLAGÁHOZ KÖZELINEK, VAGY AZ ALATTINAK KELL LENNIE.

Az új esetek számának stabilitást, vagy csökkenő tendenciát kell mutatnia. Uniós beutazás esetén az említett országok állampolgáraival be kell tartatni a még érvényben lévő rendkívüli intézkedéseket, ideértve egyebek mellett a biztonságos távolságtartás szabályait – közölték.

A beutazást lehetővé tevő

UNIÓS LISTÁN NEM SZEREPLŐ ORSZÁGOKBÓL ÉRKEZŐK ESETÉBEN MENTESSÉGET AZ UNIÓS ÁLLAMPOLGÁROKNAK ÉS CSALÁDTAGJAIKNAK, A HOSSZÚ TÁVÚ UNIÓS TARTÓZKODÁSI- VAGY MUNKAVÁLLALÁSI ENGEDÉLLYEL RENDELKEZŐK ÉS CSALÁDTAGJAIK SZÁMÁRA, VALAMINT NÉLKÜLÖZHETETLEN BEUTAZÁS ESETÉN KELL CSAK ENGEDÉLYEZNI.

Az Európai Unió Tanácsának közleménye szerint és a járványügyi helyzet alapján frissítik.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés