2022. 08. 15. hétfő
Mária
: 397 Ft   : 389 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Elfogadták a TDM működését is koordináló Kalocsa és Térsége Turisztikai Kft. 2020-21. évi beszámolóját

Elfogadták a TDM működését is koordináló Kalocsa és Térsége Turisztikai Kft. 2020-21. évi beszámolóját
Illés György Cinó  |  2021. 10. 22., 15:51

Sokan rosszul tudják, hogy az augusztus 20-ai hétvégén megtartott Ez Zene minifesztivál milyen szervezésben valósult meg. Mivel a plakátokon erről külön információ nem szerepelt, ezért sokan a Kalocsai Innovációs Központ Kft.-hez (KIK) kötik a rendezvényt. A valóság az előterjesztés mellékletét képező beszámolóból, illetve annak kapcsán föltett képviselői kérdésből és az arra adott válaszból vált egyértelművé. Ezek után a testület tagjai vita nélkül, egyhangúlag elfogadták a beszámolót.

Egyetlen kérdés és a rá adott válasz hangzott el csupán a Kalocsa és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft. működéséről szóló beszámoló kapcsán a tegnap délután a Városháza dísztermében tartott képviselő-testületi ülésen. A kérdés az Ez Zene minifesztivál megszervezésére vonatkozott. Dr. Vincze András kérdezte az ügyvezetőt, annak tisztázására, hogy jól emlékszik-e, hogy az az a rendezvény volt, amelyet az augusztus 20-ai hétvégén tartottak meg a KIK-kel közös szervezésben.
De nem jól tudta.

Válaszában Kapitány Aliz ügyvezető elmondta: ahhoz a KIK Kft.-nek nem volt köze, az egy önálló pályázat volt, azt egy az egyben a TDM szervezte, bár elismerte, hogy ez a médiában összemosódott. „Az én fejemben is összemosódott” – nyugtázta a képviselő, aki a választ elfogadta. E tévedésében valószínűleg nem volt egyedül a képviselő, mivel a plakátokon e részletek megjelenítése nélkül szerepelt a rendezvény a Szent István Napok programjai között, ezért örömteli, hogy ez a félreértés is tisztázódott az ülésen.

Más kérdés, vagy hozzászólás nem hangzott el, csupán Kákonyi István ismertette a gazdaság-és turizmusfejlesztési bizottságnak a beszámoló elfogadását javasló álláspontját, majd a tíz jelenlévő képviselő – Pécsi Vivien és Király Róbert távollétében – egyhangúlag elfogadta a beszámolót.

A Kalocsa és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft. 2020.-21- évi tevékenyége

A beszámoló szerint a Kalocsa és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft. jelenleg egyfős munkaszervezettel, szűkített nyitvatartással működik. Az elmúlt öt év során jellemzően két fővel, de összesen közel 12 hónapon keresztül egyfős munkaszervezettel működött a cég – áll az előterjesztés mellékleteként kiadott levélben, amelyben a TDM szervezet 2020. és 2021. évi tevékenységét az ügyvezető az alábbiak szerint foglalta össze röviden, pontokba szedve.

Kapitány Aliz, a Kalocsa és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője a Városházán, 2021. október 21-én

 

 • Megjelenés önálló standdal az Idegenvezetők Világnapján a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében a Bálnában.
 • Utazás 2020 – megyei standon társkiállítói megjelenés
 • Megyenapon a Kiskőrösi Szüreti Napokon társkiállítói megjelenés (Foktő, Solt, Hajós részvételével.)
 • TV2 Poggyász utazási magazin Kalocsa és Térsége TDM tematikus adásának komplex szervezése és segítése, közreműködés.
 • MTÜ reklámfilm forgatásának előkészítésében aktív közreműködés.
 • A www.turizmuskalocsa.hu weboldal üzemeltetése.
 • Átfogó, többnyelvű turisztikai prospektus elkészítése 2500 példányban.
 • Eseménynaptár és programajánló, aktív közösségi marketingmunka, amellyel a térség látnivalóit, eseményeit, rendezvényeit igyekeznek összefogni. Információs iroda üzemeltetése, valamint kiemelt rendezvényeken információs pont fenntartása, megjelenés elsősorban „ingyenes” kiállítói – társkiállítói megjelenési lehetőségek alkalmával.
 • Japán magyarországi nagykövetének magánlátogatási programjának szervezése és lebonyolítása
 • 2020. december 31-ig bérlet- és jegyárusítás szerződés alapján a Kalocsai Színház egyes előadásaira, illetve egyesületek, más szervezetek rendezvényeire szóló belépőjegyek árusítása.
 • A Kalocsai Család- és Karrierpont egyes szakmai rendezvényeinek megszervezése és lebonyolítása szolgáltatási keretszerződés szerint: konferenciák, tréningek, jelenléti valamint online módon megvalósítása a program lezárásáig.
 • A Kalocsai Nebuló EGYMI „Együtt-tanulunk” c. projektjének zárórendezvényének megszervezése és lebonyolítása.
 • EZ ZENE! – minifesztivál teljes lebonyolítása a pályázatírástól a megvalósításig és elszámolásig.
 • Csíplek Kalocsa – Kalocsai Paprika Piknik – Érsekkerti fellépők tekintetében – rendezvénykoordináció
 • Projektmenedzsment feladatok ellátása CLLD projektben: a Kalocsa és Térsége Hírnevéért Vendégváró Egyesület és a Bokréta Népművészeti Egyesület projektjeinek megvalósítása során. Több társszervezet kölcsönös szakmai segítése a CLLD projektek megvalósítása során.
 • Pályázatírás a Nemzeti Kulturális Alap Halmos Béla Program keretén belül, a Nemzeti Együttműködési Alap szakmai és működési támogatási forrásaira, a Csoóri Sándor Alap szakmai forrásaira, az Agrárminisztérium Hungarikum pályázatára, az Európa a Polgárokért Program TT pályázatára, a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program magánszálláshely-fejlesztési pályázatára, a Bethlen Gábor Alap nemzetiségi és más pályázataira, a helyi TOP CLLD ESZA pályázatra, magánszemélyek és elsősorban civil szervezetek számára. A nyertes pályázatok szakmai és pénzügyi elszámolásának elkészítése. 2017 és 2021 között összesen 37 kisebb pályázat elkészítése, a nyertes pályázatok elszámolása, melyek közül több még nem lezárt pályázati projekt, illetve jelenleg további négy elkészítése és még hat lezárása folyamatban van.
 • Segítségnyújtás személyesen, e-mailen, telefonon civil szervezeteknek és magánszemélyeknek az NTAK kötelező szakmai adatszolgáltatási rendszer bevezetése és pályázatírásaik, pályázati hiánypótlásaik vagy elszámolásaik, pályázati felületek kezelése során felmerülő gondjaik, kérdéseik esetén.
 • DPD csomagpont üzemeltetése, turisztikai információs iroda fenntartása, egyéni turisták és alkalmi csoportok, kirándulók program-összeállításának segítése (magyar-német-angol), tanácsadás, információs szolgáltatások.
 • Alkalmanként közreműködés a Kalocsai Települési Értéktár Bizottság munkájában külsősként.
 • Részvétel a TDM Szövetség éves konferenciáján, valamint további három alkalommal szakmai egyeztetéseken, amelyeket a Szövetség online módon kényszerült lebonyolítani.
 • Részvétel a PIP Kft. turizmusfejlesztési tájékoztató rendezvényén Pakson.
 • Részvétel a Civil Információs Centrumok, és a Nemzeti Együttműködési Alap aktuális működési és szakmai pályázati kiírásaival kapcsolatos tájékoztató rendezvényen, Kecskeméten, Kalocsán
 • Részvétel az Aktív és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ Aktív Magyarország konferenciasorozatán online.
 • Részvétel az Európa Pont pályázatírói tájékoztatóján, online
 • Részvétel a Tempus Közalapítvány pályázói szemináriumán, online
 • A BKMKIK kalocsai turisztikai szezonnyitó rendezvényén, illetve Család- és Karrierpontjuk női munkaerőt foglalkoztató kézművesek workshopján.
 • Részvétel a Bács Kiskun Megyei Önkormányzat egyeztetésein Az utazás kiállítás kapcsán több alkalommal
 • Részvétel a Bács Kiskun Megyei Önkormányzat “Élmény-Érték-Egészség” konferenciáján, Hajóson
 • Részvétel az EU Interreg IPA új EU költségvetési ciklushoz kapcsolódó tervezési szakmai konferenciáján
 • Élő kapcsolat fenntartása és folyamatos egyeztetések a TDM tagjaival, illetve más turisztikai jellegű, kulturális vagy turisztikai célból hasznosítható tevékenységet végző vállalkozókkal, magánszemélyekkel civil szervezetekkel a konkrét együttműködési lehetőségekről, elképzelésekről, felmerülő korlátokról és azok kiküszöbölésének lehetőségeiről
 • 2021 márciusáig kapcsolattartási, fordítási, alkalmanként tolmácsolási feladatok ellátása Kirchheim unter Teck testvérvárossal Kapcsolatos programok, közreműködés az EU Interreg IPA turizmusfejlesztési pályázatának elkészítésében, amelyben Kirchheim szerbiai testvérvárosa, Backi Petrovác is érintett volt.
Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 13., 15:25
A projekt elsődleges célcsoportja a megyében élő, 30 év feletti inaktívak és 50 év feletti regisztrált álláskeresők, másodlagos célcsoportját az önkormányzati és gazdasági szereplők alkotják, amelyek egymásra találva erősíthetik együttműködésüket, s így hozzájárulhatnak az elsődleges célcsoport munkaerőpiacra történő visszatalálásához.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 15., 15:30
Az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, de megerősödhet a szél, és jégeső is előfordulhat. Még >>>
2022. 08. 15., 14:37
Amikor internetes adatokról esik szó, a lényeg mindig a fogyasztók tudatosságában áll: azaz, hogy milyen adatot és hol osztanak meg magukról. Még >>>
2022. 08. 15., 08:19
Két személyautó eddig tisztázatlan körülmények között frontálisan összeütközött. Még >>>
2022. 08. 15., 08:12
Kalocsán augusztus 20-án, szombaton a piac zárva tart! Még >>>
2022. 08. 14., 18:15
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 29 és 34 fok között valószínű. Még >>>
2022. 08. 13., 08:47
Augusztus második felében már érdemes megkezdeni a gyermek felkészítését az iskolára. Nem feltétlenül az olvasókönyvet vagy az írásfüzetet kell elővenni, hanem inkább játékos feladatokkal érdemes ráhangolni őket - javasolta a szakember. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés