2022. 01. 20. csütörtök
Fábián, Sebestyén
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Elkészült, jóváhagyásra benyújtották a város költségvetés-tervezetét – 4,5 milliárd a főösszeg

Elkészült, jóváhagyásra benyújtották a város költségvetés-tervezetét – 4,5 milliárd a főösszeg
Zsiga Ferenc  |  2021. 02. 19., 07:05

Határidőre, február 15-ére elkészült Kalocsa város 2021 évi költségvetés-tervezete. Az előírásoknak megfelelően, az intézményekkel folytatott egyeztető tárgyalásokat követően a polgármesteri hivatal állította össze a dokumentációt, azonban a koronavírus-járvány miatt most nem a testület, hanem a polgármester fogadhatja azt el.

Dr. Kiss Csaba jegyző szerint a koronavírus-járvány a tervezet összeállítását nem hátráltatta, azonban annak elfogadásában már történtek változások.
Mivel a hatályban lévő korlátozó intézkedések nem teszik lehetővé a képviselőtestület ülésezését, a költségvetés elfogadásáról nem a testület, hanem a polgármester dönthet.

Minden évben jogszabályi kötelezettség, hogy adott év február 15-éig a hivatal által elkészített költségvetés-tervezet döntésre a képviselőtestület elé kerüljön. Jelenleg, a veszélyhelyzetben a képviselőtestület jogkörét a polgármester gyakorolja, így dr. Filvig Géza polgármester úr részére, határidőre átadtuk a város idei költségvetését, ezt követően dönthet annak elfogadásáról vagy átdolgozásra történő visszaadásáról."– tájékozatott dr. Kiss Csaba jegyző.

Elmondta: közel 4,5 milliárdos fő összeggel számolnak idén.

A költségvetés fő összege mintegy 4,5 milliárd forint. Ebből a működési összeg 2,7 milliárd forint. Természtesen bizonyos torzító tényezők vannak, mint többek közt az uniós projektek projektmenedzseri díjai, áfavisszatérítések és egyebek.”A tavalyi évben 6,3 milliárdos fő összeggel fogadta el a képviselő-testület a költségvetést, melyből a működési összeg hasonlóan az idei tervezethez, 2,7 milliárd forint volt.

A jegyző azzal folytatta: a különbséget a projektek pályázati forrásai okozzák, melyek várhatóan még emelkedni fognak.
A koronavírus-járvány miatt idén sajnos kevesebb bevétellel kellett számolniuk, ugyanis az önkormányzatoktól elvették a gépjármű teljesítményadóját, illetve az iparűzési adó felét sem kell megfizetniük a kisvállalkozóknak.

Mi is többet szeretnénk fordítani a városra, de a lehetőségek meg vannak kötve. Reméljük, hogy a fejlesztési tervek sikeresek lesznek és ebben az esetben, egy nagyobb összegű költségvetéssel tudunk majd ebben az évben is számolni.” - részletezte a jegyző.

Forrás: KALOhírek Archívum


Dr. Filvig Géza polgármester részére a tervezet átadásra került, így a képviselőkkel történt egyeztetést, majd mérlegelés után március 15-ig születik döntés Kalocsa Város Önkormányzata 2021. évi költségvetéséről.

A költségvetéssel kapcsolatban dr. Filvig Géza Facebook közéleti oldalán tett bejegyzést, amelyet az alábbiakban olvashatnak.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
Az utóbbi hat évből négyben hullott hó a világ legnagyobb sivatagában, de 2017. előtt 1979. óta nem volt ilyen. Nálunk a meteorológusok cudar hidegre figyelmeztetnek. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
A tanulók magyar nyelvből és matematikából vizsgáznak. Még >>>
2022. 01. 19., 19:54
Filvig Géza polgármester és kísérete a TOP Plusz források adta lehetőségekről a megyei közgyűlés elnökével és a megyei fejlesztési ügynökség képviselőivel egyeztetett a megyeszékhelyen. Még >>>
2022. 01. 19., 17:01
Dollenstein László polgármester úr, Fröhlich Henrikné, a Hartai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökasszonyának és Vejtei András a Hartai Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnokának meghívásra látogatott Hartára Font Sándor országgyűlési képviselő. Még >>>
2022. 01. 19., 13:11
Kiszli Vandának, az Atomerőmű Sportegyesület kajakosának neve is felkerült a magyar kajak-kenu sport örökös bajnokainak márványtáblájára – tájékoztatott az egyesület. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés