2024. 05. 27. hétfő
Hella
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Elkészült, jóváhagyásra benyújtották a város költségvetés-tervezetét – 4,5 milliárd a főösszeg

Elkészült, jóváhagyásra benyújtották a város költségvetés-tervezetét – 4,5 milliárd a főösszeg
Zsiga Ferenc  |  2021. 02. 19., 07:05

Határidőre, február 15-ére elkészült Kalocsa város 2021 évi költségvetés-tervezete. Az előírásoknak megfelelően, az intézményekkel folytatott egyeztető tárgyalásokat követően a polgármesteri hivatal állította össze a dokumentációt, azonban a koronavírus-járvány miatt most nem a testület, hanem a polgármester fogadhatja azt el.

Dr. Kiss Csaba jegyző szerint a koronavírus-járvány a tervezet összeállítását nem hátráltatta, azonban annak elfogadásában már történtek változások.
Mivel a hatályban lévő korlátozó intézkedések nem teszik lehetővé a képviselőtestület ülésezését, a költségvetés elfogadásáról nem a testület, hanem a polgármester dönthet.

Minden évben jogszabályi kötelezettség, hogy adott év február 15-éig a hivatal által elkészített költségvetés-tervezet döntésre a képviselőtestület elé kerüljön. Jelenleg, a veszélyhelyzetben a képviselőtestület jogkörét a polgármester gyakorolja, így dr. Filvig Géza polgármester úr részére, határidőre átadtuk a város idei költségvetését, ezt követően dönthet annak elfogadásáról vagy átdolgozásra történő visszaadásáról."– tájékozatott dr. Kiss Csaba jegyző.

Elmondta: közel 4,5 milliárdos fő összeggel számolnak idén.

A költségvetés fő összege mintegy 4,5 milliárd forint. Ebből a működési összeg 2,7 milliárd forint. Természtesen bizonyos torzító tényezők vannak, mint többek közt az uniós projektek projektmenedzseri díjai, áfavisszatérítések és egyebek.”A tavalyi évben 6,3 milliárdos fő összeggel fogadta el a képviselő-testület a költségvetést, melyből a működési összeg hasonlóan az idei tervezethez, 2,7 milliárd forint volt.

A jegyző azzal folytatta: a különbséget a projektek pályázati forrásai okozzák, melyek várhatóan még emelkedni fognak.
A koronavírus-járvány miatt idén sajnos kevesebb bevétellel kellett számolniuk, ugyanis az önkormányzatoktól elvették a gépjármű teljesítményadóját, illetve az iparűzési adó felét sem kell megfizetniük a kisvállalkozóknak.

Mi is többet szeretnénk fordítani a városra, de a lehetőségek meg vannak kötve. Reméljük, hogy a fejlesztési tervek sikeresek lesznek és ebben az esetben, egy nagyobb összegű költségvetéssel tudunk majd ebben az évben is számolni.” - részletezte a jegyző.

Forrás: KALOhírek Archívum


Dr. Filvig Géza polgármester részére a tervezet átadásra került, így a képviselőkkel történt egyeztetést, majd mérlegelés után március 15-ig születik döntés Kalocsa Város Önkormányzata 2021. évi költségvetéséről.

A költségvetéssel kapcsolatban dr. Filvig Géza Facebook közéleti oldalán tett bejegyzést, amelyet az alábbiakban olvashatnak.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 22., 14:27
A rendezvényen a Békés Kalocsáért Egyesület és a Kalo Lokálpatrióta Egyesület polgármester- és képviselőjelöltjeit láttuk Bolvári Ferdinánd és dr. Bagó Zoltán vezetésével, de a szónok az ő politikai ambícióikat direkt módon egyetlen szóval nem támogatta, még csak meg sem említette.
2024. 05. 22., 10:42
Az új atomerőművi blokkok alatti talaj megerősítése érdekében 17 hektáron összességében 75 ezer furat, vagyis egymással átfedésben lévő cementált talajoszlop készül, melyek összessége alkotja a vízzáró lemezt és annak oldalfalait. (x)
2024-05-21 10:49:00
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 27., 07:50
A baleset következtében a jármű utasa súlyos sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 05. 25., 10:16
A férfi hollétéről Kiskőrösön landolt az információ. A helyi erők egészen Zsanáig fejtették vissza a szálakat, ahol megtaláltak és elfogták a rejtőzködőt. Még >>>
2024. 05. 23., 13:15
A Reels műfaj sajátossága miatt dr. Filvig Gézának másfél percbe kellett sűríteni az elmúlt évek eredményeit. Még >>>
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK