2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Elkészült, jóváhagyásra benyújtották a város költségvetés-tervezetét – 4,5 milliárd a főösszeg

Elkészült, jóváhagyásra benyújtották a város költségvetés-tervezetét – 4,5 milliárd a főösszeg
Zsiga Ferenc  |  2021. 02. 19., 07:05

Határidőre, február 15-ére elkészült Kalocsa város 2021 évi költségvetés-tervezete. Az előírásoknak megfelelően, az intézményekkel folytatott egyeztető tárgyalásokat követően a polgármesteri hivatal állította össze a dokumentációt, azonban a koronavírus-járvány miatt most nem a testület, hanem a polgármester fogadhatja azt el.

Dr. Kiss Csaba jegyző szerint a koronavírus-járvány a tervezet összeállítását nem hátráltatta, azonban annak elfogadásában már történtek változások.
Mivel a hatályban lévő korlátozó intézkedések nem teszik lehetővé a képviselőtestület ülésezését, a költségvetés elfogadásáról nem a testület, hanem a polgármester dönthet.

Minden évben jogszabályi kötelezettség, hogy adott év február 15-éig a hivatal által elkészített költségvetés-tervezet döntésre a képviselőtestület elé kerüljön. Jelenleg, a veszélyhelyzetben a képviselőtestület jogkörét a polgármester gyakorolja, így dr. Filvig Géza polgármester úr részére, határidőre átadtuk a város idei költségvetését, ezt követően dönthet annak elfogadásáról vagy átdolgozásra történő visszaadásáról."– tájékozatott dr. Kiss Csaba jegyző.

Elmondta: közel 4,5 milliárdos fő összeggel számolnak idén.

A költségvetés fő összege mintegy 4,5 milliárd forint. Ebből a működési összeg 2,7 milliárd forint. Természtesen bizonyos torzító tényezők vannak, mint többek közt az uniós projektek projektmenedzseri díjai, áfavisszatérítések és egyebek.”A tavalyi évben 6,3 milliárdos fő összeggel fogadta el a képviselő-testület a költségvetést, melyből a működési összeg hasonlóan az idei tervezethez, 2,7 milliárd forint volt.

A jegyző azzal folytatta: a különbséget a projektek pályázati forrásai okozzák, melyek várhatóan még emelkedni fognak.
A koronavírus-járvány miatt idén sajnos kevesebb bevétellel kellett számolniuk, ugyanis az önkormányzatoktól elvették a gépjármű teljesítményadóját, illetve az iparűzési adó felét sem kell megfizetniük a kisvállalkozóknak.

Mi is többet szeretnénk fordítani a városra, de a lehetőségek meg vannak kötve. Reméljük, hogy a fejlesztési tervek sikeresek lesznek és ebben az esetben, egy nagyobb összegű költségvetéssel tudunk majd ebben az évben is számolni.” - részletezte a jegyző.

Forrás: KALOhírek Archívum


Dr. Filvig Géza polgármester részére a tervezet átadásra került, így a képviselőkkel történt egyeztetést, majd mérlegelés után március 15-ig születik döntés Kalocsa Város Önkormányzata 2021. évi költségvetéséről.

A költségvetéssel kapcsolatban dr. Filvig Géza Facebook közéleti oldalán tett bejegyzést, amelyet az alábbiakban olvashatnak.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-06-01 10:54:39
Kalocsa Város Önkormányzata idén is megemlékezést tart az Asztrik téren, az Országzászlónál a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Az eseményen ünnepi beszédet mond Buzogány Szabolcs István, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola tanára.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>
2023. 06. 05., 09:17
A hazai forrás a magyar vidék gazdaságának gerincét adó mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációjára nyújt lehetőséget. Még >>>
2023. 06. 05., 07:40
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. Még >>>
2023. 06. 04., 09:39
Június 8-18. között ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végeznek a kalocsai járásban. Még >>>
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>