2023. 06. 05. hétfő
Fatime
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Extrakönnyű pótkocsik gyártását készíti elő a Budamobil Cargo – A kecskeméti egyetemmel közös projekt

Extrakönnyű pótkocsik gyártását készíti elő a Budamobil Cargo – A kecskeméti egyetemmel közös projekt
Zsiga Ferenc  |  2021. 01. 12., 08:37

Kalocsa egyik emblematikus cége és egyik legnagyobb munkáltatója, a Budamobil Cargo Kft. tulajdonos ügyvezetőjét az elmúlt év értékelésére kértük fel, valamint az idei évre kitűzött célokról kérdeztük. A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ipari alelnöke biztató hírekről tájékoztatott: a cég a kecskeméti egyetemmel közösen elnyert pályázat keretében, döntően kalocsai fejlesztőkkel extrakönnyű pótkocsik gyártását készíti élő, majd dobja piacra várhatóan jövőre.

Sziráki Szilárd elmondta: „A 2020.évet mintegy 20 százalékkal gyengébben teljesítettük, mint az előző esztendőt. Sajnos a koronavírus-járvány okozta gazdasági visszaesés, partereink óvatosabb üzleti magatartása a haszongépjármű-gyártást is elérte.

Az elmúlt év egyik legfőbb eredményének azt tartom, hogy a munkavállalók számát nem csökkentettük, az általunk foglalkoztatottak száma stabilan 100 fő körül alakult.

Lényeges szempont, hogy a humánerőforrást tekintve negatív változtatásokat a 2021. évben sem tervezünk, sőt, a saját termékeink fejlesztése következtében inkább létszámbővítés várható.Mindezt az alapozza meg, hogy már 2020. augusztusától bizakodóbban látjuk a jövőt, ugyanis folyamatban van egy a kecskeméti egyetemmel konzorciumban elnyert innovációs pályázatunk, saját termék fejlesztésére.

Ennek keretében Kalocsán egy 1000 négyzetméter alapterületű, korszerű csarnok is megépülhet. A pályázat lényege, hogy egy olyan extrakönnyű pótkocsit kell megterveznünk és gyártanunk, hogy a jelenlegi önsúlyt 20-25 százalékkal csökkentsük.Ezt nagy szilárdságú acélok, alumínium habok és kompozit keverékek felhasználásával érjük el.

A fejlesztésben javarészt kalocsai szakemberek vesznek részt, de a kecskeméti egyetem anyag tanszéke is közreműködik a megvalósításban.

A Budamobil Cargonak egy angol és egy osztrák tulajdonban lévő cég a legnagyobb megrendelője, és ezen partnereink igényéhez igazodva

már 2020-ban önerőből, illetve a dunaszentbenedeki székhelyű Qualitrans-Cargo Kft-vel közösen fejlesztettünk ki egy kamionszállító szerelvényt, ami 1,7 tonnával könnyebb a meglévőkhöz képest.A jövő tervezéséhez az is hozzá tartozik, hogy reményeink szerint csatlakozunk a Paks II. kerítésen kívüli beruházásaihoz, valamint acélszerkezetek gyártójaként a Kalocsa-Paks Duna-híd építésében is részt vehetünk.

Ezekhez a komoly munkákhoz már jelenleg is megfelelő referenciákkal rendelkezünk, de vannak még olyan minősítések, amelyeknek a megszerzése folyamatban van.

Köszönhetően tehát a Paks II. és a Kalocsa-Paks Duna-híd nagyberuházásnak, kilátásaink a jövőre nézve nem csak nekünk, hanem a környékbeli vállalkozóknak is kecsegtetőek.”– mondta Sziráki Szilárd, a Budamobil Cargo tulajdonos ügyvezetője.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 06. 01., 18:49
Egyéni tájékoztatás adással, pódiumbeszélgetésekkel csábítják a leendő rendőröket, de egészségügyi és pszichológiai konzultáción is részt vehetnek az érdeklődők.
2023-06-01 10:54:39
Kalocsa Város Önkormányzata idén is megemlékezést tart az Asztrik téren, az Országzászlónál a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Az eseményen ünnepi beszédet mond Buzogány Szabolcs István, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola tanára.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>
2023. 06. 05., 09:17
A hazai forrás a magyar vidék gazdaságának gerincét adó mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációjára nyújt lehetőséget. Még >>>
2023. 06. 05., 07:40
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. Még >>>
2023. 06. 04., 09:39
Június 8-18. között ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végeznek a kalocsai járásban. Még >>>
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>