2021. 12. 05.
Vilma
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Extrakönnyű pótkocsik gyártását készíti elő a Budamobil Cargo – A kecskeméti egyetemmel közös projekt

Extrakönnyű pótkocsik gyártását készíti elő a Budamobil Cargo – A kecskeméti egyetemmel közös projekt
Zsiga Ferenc  |  2021. 01. 12., 08:37

Kalocsa egyik emblematikus cége és egyik legnagyobb munkáltatója, a Budamobil Cargo Kft. tulajdonos ügyvezetőjét az elmúlt év értékelésére kértük fel, valamint az idei évre kitűzött célokról kérdeztük. A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ipari alelnöke biztató hírekről tájékoztatott: a cég a kecskeméti egyetemmel közösen elnyert pályázat keretében, döntően kalocsai fejlesztőkkel extrakönnyű pótkocsik gyártását készíti élő, majd dobja piacra várhatóan jövőre.

Sziráki Szilárd elmondta: „A 2020.évet mintegy 20 százalékkal gyengébben teljesítettük, mint az előző esztendőt. Sajnos a koronavírus-járvány okozta gazdasági visszaesés, partereink óvatosabb üzleti magatartása a haszongépjármű-gyártást is elérte.

Az elmúlt év egyik legfőbb eredményének azt tartom, hogy a munkavállalók számát nem csökkentettük, az általunk foglalkoztatottak száma stabilan 100 fő körül alakult.

Lényeges szempont, hogy a humánerőforrást tekintve negatív változtatásokat a 2021. évben sem tervezünk, sőt, a saját termékeink fejlesztése következtében inkább létszámbővítés várható.Mindezt az alapozza meg, hogy már 2020. augusztusától bizakodóbban látjuk a jövőt, ugyanis folyamatban van egy a kecskeméti egyetemmel konzorciumban elnyert innovációs pályázatunk, saját termék fejlesztésére.

Ennek keretében Kalocsán egy 1000 négyzetméter alapterületű, korszerű csarnok is megépülhet. A pályázat lényege, hogy egy olyan extrakönnyű pótkocsit kell megterveznünk és gyártanunk, hogy a jelenlegi önsúlyt 20-25 százalékkal csökkentsük.Ezt nagy szilárdságú acélok, alumínium habok és kompozit keverékek felhasználásával érjük el.

A fejlesztésben javarészt kalocsai szakemberek vesznek részt, de a kecskeméti egyetem anyag tanszéke is közreműködik a megvalósításban.

A Budamobil Cargonak egy angol és egy osztrák tulajdonban lévő cég a legnagyobb megrendelője, és ezen partnereink igényéhez igazodva

már 2020-ban önerőből, illetve a dunaszentbenedeki székhelyű Qualitrans-Cargo Kft-vel közösen fejlesztettünk ki egy kamionszállító szerelvényt, ami 1,7 tonnával könnyebb a meglévőkhöz képest.A jövő tervezéséhez az is hozzá tartozik, hogy reményeink szerint csatlakozunk a Paks II. kerítésen kívüli beruházásaihoz, valamint acélszerkezetek gyártójaként a Kalocsa-Paks Duna-híd építésében is részt vehetünk.

Ezekhez a komoly munkákhoz már jelenleg is megfelelő referenciákkal rendelkezünk, de vannak még olyan minősítések, amelyeknek a megszerzése folyamatban van.

Köszönhetően tehát a Paks II. és a Kalocsa-Paks Duna-híd nagyberuházásnak, kilátásaink a jövőre nézve nem csak nekünk, hanem a környékbeli vállalkozóknak is kecsegtetőek.”– mondta Sziráki Szilárd, a Budamobil Cargo tulajdonos ügyvezetője.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés