2024. 07. 21.
Dániel, Daniella
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Extrakönnyű pótkocsik gyártását készíti elő a Budamobil Cargo – A kecskeméti egyetemmel közös projekt

Extrakönnyű pótkocsik gyártását készíti elő a Budamobil Cargo – A kecskeméti egyetemmel közös projekt
Zsiga Ferenc  |  2021. 01. 12., 08:37

Kalocsa egyik emblematikus cége és egyik legnagyobb munkáltatója, a Budamobil Cargo Kft. tulajdonos ügyvezetőjét az elmúlt év értékelésére kértük fel, valamint az idei évre kitűzött célokról kérdeztük. A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ipari alelnöke biztató hírekről tájékoztatott: a cég a kecskeméti egyetemmel közösen elnyert pályázat keretében, döntően kalocsai fejlesztőkkel extrakönnyű pótkocsik gyártását készíti élő, majd dobja piacra várhatóan jövőre.

Sziráki Szilárd elmondta: „A 2020.évet mintegy 20 százalékkal gyengébben teljesítettük, mint az előző esztendőt. Sajnos a koronavírus-járvány okozta gazdasági visszaesés, partereink óvatosabb üzleti magatartása a haszongépjármű-gyártást is elérte.

Az elmúlt év egyik legfőbb eredményének azt tartom, hogy a munkavállalók számát nem csökkentettük, az általunk foglalkoztatottak száma stabilan 100 fő körül alakult.

Lényeges szempont, hogy a humánerőforrást tekintve negatív változtatásokat a 2021. évben sem tervezünk, sőt, a saját termékeink fejlesztése következtében inkább létszámbővítés várható.Mindezt az alapozza meg, hogy már 2020. augusztusától bizakodóbban látjuk a jövőt, ugyanis folyamatban van egy a kecskeméti egyetemmel konzorciumban elnyert innovációs pályázatunk, saját termék fejlesztésére.

Ennek keretében Kalocsán egy 1000 négyzetméter alapterületű, korszerű csarnok is megépülhet. A pályázat lényege, hogy egy olyan extrakönnyű pótkocsit kell megterveznünk és gyártanunk, hogy a jelenlegi önsúlyt 20-25 százalékkal csökkentsük.Ezt nagy szilárdságú acélok, alumínium habok és kompozit keverékek felhasználásával érjük el.

A fejlesztésben javarészt kalocsai szakemberek vesznek részt, de a kecskeméti egyetem anyag tanszéke is közreműködik a megvalósításban.

A Budamobil Cargonak egy angol és egy osztrák tulajdonban lévő cég a legnagyobb megrendelője, és ezen partnereink igényéhez igazodva

már 2020-ban önerőből, illetve a dunaszentbenedeki székhelyű Qualitrans-Cargo Kft-vel közösen fejlesztettünk ki egy kamionszállító szerelvényt, ami 1,7 tonnával könnyebb a meglévőkhöz képest.A jövő tervezéséhez az is hozzá tartozik, hogy reményeink szerint csatlakozunk a Paks II. kerítésen kívüli beruházásaihoz, valamint acélszerkezetek gyártójaként a Kalocsa-Paks Duna-híd építésében is részt vehetünk.

Ezekhez a komoly munkákhoz már jelenleg is megfelelő referenciákkal rendelkezünk, de vannak még olyan minősítések, amelyeknek a megszerzése folyamatban van.

Köszönhetően tehát a Paks II. és a Kalocsa-Paks Duna-híd nagyberuházásnak, kilátásaink a jövőre nézve nem csak nekünk, hanem a környékbeli vállalkozóknak is kecsegtetőek.”– mondta Sziráki Szilárd, a Budamobil Cargo tulajdonos ügyvezetője.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK