2023. 06. 02. péntek
Anita, Kármen
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Fizetős lesz a parkolás április 3-tól a Kalocsai Szent Kereszt Kórház területén

Zsiga Ferenc  |  2023. 03. 24., 15:24

Április 3-án reggel 6 órától fizetni kell a Kalocsai Szent Kereszt Kórház területén történő parkolásért. Az első fél óra ingyenes, azt követően a kihajtáskor minden megkezdett óra után készpénzben bruttó 500 forint/óra díjat kell fizetni. A kórházban fekvő betegekre és a mozgásukban korlátozottakra – amennyiben van ilyen parkolási igazolványuk – külön szabályok vonatkoznak. Az intézmény a fizetős parkolást a Szent Kereszt Kórház területén rendelkezésre álló parkolóhelyek szűkösségével, a parkolási idő optimalizálásával indokolja. A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Kalocsai Szent Kereszt Kórház portálunkhoz eljuttatott közleményét változtatás nélkül, szerkesztett formában közöljük.

TÁJÉKOZTATÓ A FIZETŐS PARKOLÁSI REND BEVEZETÉSÉRŐL A KALOCSAI SZENT KERESZT KÓRHÁZ TERÜLETÉN

A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Kalocsai Szent Kereszt Kórház területén rendelkezésre álló parkolóhelyek szűkössége, a parkolási idő optimalizálása érdekében

2023. április 3-án reggel 6:00 órától az intézmény területén történő parkolás az első fél óra után díjköteles.

A megkezdett óránként fizetendő bruttó 500 forint/óra parkolási díjat a sorompós bejáratnál az intézmény elhagyásakor a portaszolgálat munkatársának készpénzben kell megfizetni, aki a behajtás időpontját előzetesen igazolható módon rögzíti.

A fekvőbetegek benntartózkodásuk idejére - külön főigazgató telephelyi helyettesi engedéllyel – gépjárműveiket maximum 2 hétre elhelyezhetik a kijelölt parkolóban. A parkolási díj napi 500 Ft. Az engedély a gépjármű belső utasterében, a szélvédő alá leolvashatóan - kerüljön elhelyezésre, így követhető nyomon a tartózkodás jogszerűsége.

A kórház területére behajtó személy az intézmény belső forgalmát nem akadályozva, kizárólag a kijelölt parkolóhelyeket veheti igénybe! Kivéve a betegszállítás esetét, amikor kizárólag a ki-be szállás idejére az egyes épületek bejáratánál, a belső betegszállítást, mentő forgalmat nem akadályozva – kivéve a sürgősségi ellátó hely főbejárata – megállhat.

Mozgáskorlátozott parkolási igazolvánnyal rendelkező, vagy az őt szállító személy az intézmény területére történő behajtáskor az igazolványt köteles bemutatni. A kijelölt parkolóhelyen történő parkolás megkezdésekor az igazolványt és a belépés időpontját rögzítő dokumentumot ellenőrizhető módon kitenni a jármű szélvédője mögé, jól látható helyre.

Az ilyen igazolvánnyal rendelkező személy számára a parkolás 4 óra időtartamban ingyenes, az e fölötti részért a fent írt díjszabás szerinti összeget kell megfizetni.

A mozgáskorlátozottak parkolására vonatkozó szabályokat a mozgásában korlátozott személy parkolási igazolványáról szóló 218/2003. (XII. 11.) Kormányrendelet szabályozza. Az igazolvány kizárólag közterületen történő parkolás esetén használható. Zárttéri parkolókban és a magánparkolókban az igazolvány parkolásra nem jogosít!Kérjük az intézmény területére behajtókat, hogy a fenti szabályokat maradéktalanul betartani szíveskedjenek!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-05-30 12:49:46
A Kalocsa TV Magazin műsorában ezúttal a török Akkuyu erőmű építésének újabb fontos állomásáról számolnak be: megérkezett az első üzemanyag szállítmány. Az ottani projektben szerzett tapasztalatokat a Paks II. Atomerőmű építése során is hasznosítják. A műsorban szó lesz még az új blokkok manőverezőképességéről, beszámolnak a Paks II. Tudásmenedzsment Akadémia legutóbbi előadásáról, végezetül a TámogAtom sorozat Pata Jenő Gábor géderlaki plébánossal készült epizódját láthatják. (x)
2023-05-27 14:54:00
A végig magyar és német nyelven konferált program záróakkordjaként az emlékművet - mely a Hartát újratelepítő 229 család nevét örökíti meg - a nemzetiszínű szalag átvágásával Font Sándor, Ritter Imre országgyűlési képviselők, Dollenstein László polgármester és Frőlich Henrikné, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke avatta fel.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 01., 17:00
Az előterjesztés napirendre vételét 285 képviselő támogatta a 450 fős parlamentben. Még >>>
2023. 06. 01., 12:00
Az esős májusi időjárás miatt néhol már kifejlett szúnyogok is nagyobb számban megjelentek, ezért ha az időjárás azt lehetővé teszi, június elején megkezdődik az ellenük való védekezés. Még >>>
2023. 05. 31., 16:53
Az első negyedév végén 50,9 ezer forint volt a személyautók éves átlagos kgfb-állománydíja, ami 7 százalékos növekedés az előző negyedéves értékhez képest. Még >>>
2023. 05. 31., 14:10
A XXXI. Kék Madár Fesztivál péntektől vasárnapig tartó programpalettáján különféle kulturális, gyermek és könnyűzenei programok szerepelnek. Még >>>
2023. 05. 31., 14:00
A fedélzeten tartózkodó katonaorvosokkal tartott Kajári Ferenc vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese is. Még >>>