2024. 07. 21.
Dániel, Daniella
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Fizetős lesz a parkolás április 3-tól a Kalocsai Szent Kereszt Kórház területén

Zsiga Ferenc  |  2023. 03. 24., 15:24

Április 3-án reggel 6 órától fizetni kell a Kalocsai Szent Kereszt Kórház területén történő parkolásért. Az első fél óra ingyenes, azt követően a kihajtáskor minden megkezdett óra után készpénzben bruttó 500 forint/óra díjat kell fizetni. A kórházban fekvő betegekre és a mozgásukban korlátozottakra – amennyiben van ilyen parkolási igazolványuk – külön szabályok vonatkoznak. Az intézmény a fizetős parkolást a Szent Kereszt Kórház területén rendelkezésre álló parkolóhelyek szűkösségével, a parkolási idő optimalizálásával indokolja. A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Kalocsai Szent Kereszt Kórház portálunkhoz eljuttatott közleményét változtatás nélkül, szerkesztett formában közöljük.

TÁJÉKOZTATÓ A FIZETŐS PARKOLÁSI REND BEVEZETÉSÉRŐL A KALOCSAI SZENT KERESZT KÓRHÁZ TERÜLETÉN

A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Kalocsai Szent Kereszt Kórház területén rendelkezésre álló parkolóhelyek szűkössége, a parkolási idő optimalizálása érdekében

2023. április 3-án reggel 6:00 órától az intézmény területén történő parkolás az első fél óra után díjköteles.

A megkezdett óránként fizetendő bruttó 500 forint/óra parkolási díjat a sorompós bejáratnál az intézmény elhagyásakor a portaszolgálat munkatársának készpénzben kell megfizetni, aki a behajtás időpontját előzetesen igazolható módon rögzíti.

A fekvőbetegek benntartózkodásuk idejére - külön főigazgató telephelyi helyettesi engedéllyel – gépjárműveiket maximum 2 hétre elhelyezhetik a kijelölt parkolóban. A parkolási díj napi 500 Ft. Az engedély a gépjármű belső utasterében, a szélvédő alá leolvashatóan - kerüljön elhelyezésre, így követhető nyomon a tartózkodás jogszerűsége.

A kórház területére behajtó személy az intézmény belső forgalmát nem akadályozva, kizárólag a kijelölt parkolóhelyeket veheti igénybe! Kivéve a betegszállítás esetét, amikor kizárólag a ki-be szállás idejére az egyes épületek bejáratánál, a belső betegszállítást, mentő forgalmat nem akadályozva – kivéve a sürgősségi ellátó hely főbejárata – megállhat.

Mozgáskorlátozott parkolási igazolvánnyal rendelkező, vagy az őt szállító személy az intézmény területére történő behajtáskor az igazolványt köteles bemutatni. A kijelölt parkolóhelyen történő parkolás megkezdésekor az igazolványt és a belépés időpontját rögzítő dokumentumot ellenőrizhető módon kitenni a jármű szélvédője mögé, jól látható helyre.

Az ilyen igazolvánnyal rendelkező személy számára a parkolás 4 óra időtartamban ingyenes, az e fölötti részért a fent írt díjszabás szerinti összeget kell megfizetni.

A mozgáskorlátozottak parkolására vonatkozó szabályokat a mozgásában korlátozott személy parkolási igazolványáról szóló 218/2003. (XII. 11.) Kormányrendelet szabályozza. Az igazolvány kizárólag közterületen történő parkolás esetén használható. Zárttéri parkolókban és a magánparkolókban az igazolvány parkolásra nem jogosít!Kérjük az intézmény területére behajtókat, hogy a fenti szabályokat maradéktalanul betartani szíveskedjenek!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK