2024. 06. 21. péntek
Alajos, Leila
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Fókuszban a digitalizáció – Kitűnő előadók, vállalkozásokat segítő előadások a Kereskedelmi és Iparkamaránál

Zsiga Ferenc  |  2024. 03. 14., 08:18

Szövetségben a vállalkozókkal szlogennel indított üzleti reggelivel egybekötött rendezvénysorozatot a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara, amelynek első, március 13-i kalocsai eseményén a digitalizáció jegyében tartottak színvonalas előadásokat. A Kamara kalocsai képviselete Búzapiac téri épületébe érkező 33, előzetesen regisztrált vállalkozót Mészáros Mónika köszöntötte, majd bemutatta a szakterület két jeles, cégvezetőként, üzletemberként és előadóként is hírnevet szerzett személyiségét. A képviseletvezető beszédében az előadások tartalmából is ízelítőt adott. A vállalkozók elsőként Ballai Máté IKT (információ és kommunikációs technológia) tanácsadótól Digitális transzformáció: miért, hogyan, mivel készülj fel a nagy korszakra címmel hallhattak előadást. Az étkezési szünetet követően a kalocsai gyökereire büszke Berta Gergő, az országban a legjobbak között számon tartott Maximum Business Web és Marketing Ügynökség tulajdonos ügyvezetője 360º-os pénztermelő web és marketing eszköztár 2024 – az eredményes (online) értékesítés és reklámozás alapjai elnevezéssel tartotta meg izgalmas, konkrét tanácsokban bővelkedő prezentációját.

Ballai Máté lendületes előadását elsősorban arra a gondolatra fűzte fel, hogy a vállalkozások a digitalizáció, az online automatizmusok korában miként használhatják leghatékonyabban az informatika vívmányait, a mesterséges intelligencia hogyan illeszthető a vállalkozások mindennapjaiba.A szakember elmondta: az e-kereskedelem rövid idő alatt 20 százalékkal nőtt, Ausztráliában a mezőgazdaság 10 százaléka már robotizált, robotok vetnek és aratnak. Az Amerikai Egyesült Államok két államában már engedélyezték az önvezető kamionokat. Egyebek mellett immár a hazai agráriumban is egyre inkább teret kap a mesterséges intelligencia.
A szakértő szerint az a korszak következik, amikor a robotoknak az erejét és képességét az emberek szaktudásával kell ötvözni. Ballai Máté leszögezte: ez nagyobb részt már adott, hiszen sok területen jól működik a mesterséges intelligencia. A folytatásban a vállalkozók lépésről lépésre kivetítőn, magyarázattal kiegészítve követhették nyomon, hogy mire van szükség a sikeres digitalizációhoz. Mint az előadásból kiviláglott, ebben a körben a megvalósítást a következő fogalmak tükrözik a legjobban: tulajdonosai elvárás; akarat; döntés; kommunikáció; szervezetfejlesztés; folyamatszemlélet és minőségmenedzsment. 

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


A tanácsadó azt is megosztotta a hallgatósággal, hogy nem az ember, hanem maga a mesterséges intelligencia szerint mi kell a sikerhez. A 7 pontba szedett kritériumok közül talán a két utolsónak a megvalósítása lehet a legnehezebb: vállalj kiszámított kockázatot, kilépni a komfortzónából és új dolgokat kipróbálni; Folyamatosan tanulj és fejlődj, a siker nem cél, hanem eszköz!

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


A PhD tudományos fokozattal rendelkező tanácsadó az előadását végül azzal a Charles Darwintól származó idézettel zárta:

Nem a legerősebb faj lesz a túlélő, nem is a legintelligensebb, hanem az, amelyik a leggyorsabban képes változni."A szünetben, a finom falatok elfogyasztása közben lehetőség nyílt arra, hogy a kalocsai származású Berta Gergővel, a Maximum Business Web és Marketing Ügynökség tulajdonos ügyvezetőjével kötetlenül beszélgessünk.

A számos hazai és nemzetközi díjjal elismert Maximum Business Web és Marketing Ügynökség tulajdonos ügyvezetőjétől megtudtuk, hogy családja kalocsai, a Szent István Gimnáziumban érettségizett, majd a Budapesti Gazdasági Egyetem nemzetközi gazdálkodás szakán szerzett diplomát. Korábban a Tomori Pál Főiskolán, mostanában a Budapesti Metropolitan Egyetemen tart előadásokat. Az ügynökség jelenleg 55 munkavállalóval működik, 7 országban vannak jelen, 2024-re mintegy 300 ügyfelet, köztük rangos hazai és nemzetközi cégeket szolgálnak ki.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Berta Gergő előadásából aztán megtudtuk azt is: a címben írt 360º egyebek mellett azt jelenti, hogy a Facebook, a Google, a közösségi médiás hirdetések mellett weboldalakat, web áruházakat fejlesztenek, a közösségi médiumok felületein végeznek intenzív marketing tevékenységet, a digitalizáció területén gyakorlatilag mindenhol ott vannak.
A szakember több példán keresztül érzékeltette, hogy a digitalizáció miként alakult a kezdetektől napjainkig, és hogy a jövőbe vezető fejlődésnél a mesterséges intelligenciára mint eszközre, technológiai segítségre kell tekinteni.

VISZONT A ROBBANÁSSZERŰ TECHNOLÓGIAI FEJLŐDÉSBŐL ADÓDÓAN MÉG ÍGY IS CSAK PÁR ÉVRE LÁTUNK, TERVEZHETÜNK ELŐRE.

Berta Gergő előadásában aláhúzta: a legfontosabb, hogy a vállalkozások több olyan kommunikációs csatornával rendelkezzenek, amelyek az igényeiknek megfelelnek, gyakorlatilag „személyre szabottak”, mert akkor lesznek ők és a marketing cégek is sikeresek.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


A folytatásban a szakember konkrét tanácsokat adott ahhoz, hogy egy már meglévő kommunikációs felület hatékonyságát miként lehet növelni. Példaként hozta fel, hogy az egy, legfeljebb másfél perces, személyhez köthető videók gyakorlatilag megduplázzák a nézettséget, és ha nem is mindig ilyen arányban, de a megrendelések számát is jelentősen növelik. Berta Gergő a végig dinamikus, élvezetes stílusban megtartott prezentációját előadótársához hasonlóan egy frappáns idézettel zárta: Napoleon Hill:

Amit az emberi elme képes kigondolni és hinni tud benne, azt meg is tudja valósítani!”Az eseményt záró Mészáros Mónika képviseletvezető arra hívta fel a figyelmet, hogy a két előadó április 11-én, csütörtökön ugyanitt, ugyanebben a témában gyakorlati tanácsokat ad majd.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 21., 18:00
Az ügyészség a nőt többrendbeli közokirat-hamisítás bűntettével vádolja Még >>>
2024. 06. 21., 16:51
Bock József életműve példa arra, hogy szívós, kitartó munkával milyen eredményeket lehet elérni. Még >>>
2024. 06. 20., 09:01
Három év alatt 12 magyar és 4 cseh gazdasági társaságot vontak be az adóelkerülő tevékenységbe. Még >>>
2024. 06. 19., 14:34
Két bajai rendőr és mentős húzták vissza a hídra az öngyilkossággal fenyegetőző férfit. Még >>>
2024. 06. 19., 10:56
Az asszonnyal szemben több körözés volt érvényben. Még >>>
2024. 06. 18., 08:45
Bejelentés érkezett arról, hogy Akasztón valaki ittasan furikázik egy kék autóval délután. A rendőrök hamar az autó nyomára bukkantak, ami az egyik kereszteződésben, az út mellett egy virágosládán egyensúlyozott. A jármű vezetője ugyanis kanyarodás közben túlkormányozta a kocsit és felhajtott a betonból kiöntött elemre. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK