2023. 02. 01. szerda
Ignác
: 390 Ft   : 358 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Játszósarok és stressz levezető szoba a megyei önkormányzat hivatalában

Játszósarok és stressz levezető szoba a megyei önkormányzat hivatalában
Sz. Fanny  |  2020. 12. 28., 16:05

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzati Hivatal közel másfél millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a „Családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatása” című pályázaton, melyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő hirdetett meg – adja hírül a bacskiskun.hu a nem éppen a bürokráciával összeköthető információt.

Mint írják, az Önkormányzati Hivatal hisz a családok erejében megyei, települési, munkahelyi és egyéni szinten egyaránt. Fontos feladatának tekinti, hogy eredményeket érjen el a példaértékű családmodellek kialakítása érdekében, és ezt az eddigi tevékenységei jól példázzák.
2019-ben elkészült a Család- és Közösségfejlesztési Terv Bács-Kiskun megyében, 2020-ban pedig elfogadták a Bács-Kiskun Megyei Felzárkózási Stratégiát és Tervet, melynek egyik lényegi elemeként a család fontosságára is rámutattak.

A most elnyert pályázatnak köszönhetően az Önkormányzati Hivatal ezúttal munkahelyi szinten is tovább erősítheti, amit már megyei szinten megkezdett.

Szervezetünk mindig is nagy hangsúlyt fektetett a rugalmas foglalkoztatásra, tettük mindezt annak érdekében, hogy mindenki a lehető legjobb feltételek mellett végezhesse munkáját, és ezzel is elősegítsük egy összetartó csapat kialakulását.– tájékoztatott Papp Viktor, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzati Hivatal fejlesztési irodavezetője. Az is kiderült, a munkatársak körében nemrég végeztek egy felmérést, melyben a gyermekekkel kapcsolatos kérdésektől, az idős családtagok gondozásán át az egészségmegőrzésről is kikérték a dolgozók véleményét.

A kérdőív elemzésének segítségével felismertük, hogy az egészségmegőrzés és a gyermeknevelés továbbra is kihívást jelent a munkavállalóink részére a mindennapi egészséges életmód mellett, ezért ezen a területen szeretnénk tovább segíteni a munkatársainkat – mondta Papp Viktor.

A fejlesztési irodavezető kifejtette, hogy az eddig megvalósított családbarát intézkedéseken túl még több családbarát programot terveznek a jövőben.

A pályázat keretében lehetőség nyílik a hivatal egyik irodáján belül egy gyermek játszósarok kialakítására, ahol igazi gyerekbarát környezet várja a kollégák csemetéit, valamint papa-mama-baba bringákat is beszereznek, hogy megoldják a gyermekek gyors és biztonságos közlekedését a városon belül.

A tervek szerint egy stressz levezető szobát is kialakítanak a hivatalban, melyben sporteszközök állnak majd a dolgozók rendelkezésére. Jövőre pedig egy élményekkel gazdag gyermeknapot is szerveznek a munkatársak apróságainak, melyet Bács-Kiskun megye egyik természetvédelmi vagy kiemelt turisztikai értékű területén terveznek megtartani.Forrás: bacskiskun.hu
Borítóképünk illusztráció!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 01. 29., 08:24
Január 20-21-én iskolánkat, a Kalocsai Szent István Gimnáziumot képviseltük Kecskeméten, a Neumann János Egyetem által meghirdetett 24 órás logisztikai versenyen. Az Izsáki úti új campuson a logisztikához köthető feladatokat és egy nagy projektfeladatot kellett teljesítenie πz2a nevű csapatunknak, melynek tagjai: Molnár Fruzsina, Rideg Árpád, Vida Zolta - tudtuk meg a portálunknak küldött beszámolóból.
2023. 01. 27., 12:27
A Kamarateremben Cseh Tamás dalait adta elő Papp Róbert, Kalocsa díszpolgára, valamint fia, ifjabb Papp Róbert. Az énekes-gitáros zenéjének egy parafrázisához Papp Róbert dalához Berta-Somogy Lajos írta a dalszöveget, aki prózai szövegek felolvasásával idézte meg Cseh Tamás kivételes egyéniségét.
2023. 01. 26., 08:05
November végén hirdettek nyílt pályázatot a Kossuth Lajos utca 16-18. szám alatti egykori kollégium épületére. A pályázat érvényes ajánlat nélkül zárult. Nem maradtunk le a vásárról. Hasonlóképp sikertelen volt egy Csokonai utcai lakóingatlan értékesítésére kiírt pályázat, amelyet szintén ismét kiírnak.
2023-01-25 16:31:00
A Kalocsa környékén élő képzőművészek több éves hagyományt követve megrendezett tárlathoz ezúttal a Dunatáj Fotókör kiállításra is kapcsolódott. A megnyitón közreműködött és köszöntőt mondott Lakatos György fagottművész, városunk díszpolgára. A kiállítást megnyitotta Budai Viktória művészettörténész, a Schöffer Gyűjtemény vezetője.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 01., 13:27
A tegnapi, házon belüli egyeztetések után ma az intézmények vezetőivel egyeztetnek a Polgármesteri Hivatalban. Még >>>
2023. 02. 01., 08:45
Tíz hónapostól 3 évesig jöhetnek szóba az egészséges kutyusok. Gazdáik február 17-éig, e-mailben küldhetnek ajánlatot a vásárra. Még >>>
2023. 01. 31., 09:09
A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy vita során olyan súlyosan bántalmazta a nehezen mozgó, leromlott egészségi állapotú feleségét, hogy 11 bordája eltört. Még >>>
2023. 01. 30., 14:56
Így alakult a Duna és a Tisza vízállása hétfőre a hydroinfo.hu adatai alapján. Még >>>
2023. 01. 30., 10:35
A szívroham és a stroke valószínűsége 40 és 50 százalékkal alacsonyabb volt azok körében, akik ennyit gyalogoltak. Még >>>
2023. 01. 29., 17:35
Minden olyan rövid időn belül történt, hogy a két pilótának esélye sem volt a katapultálás folyamatának beindítására. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK