2024. 07. 23. kedd
Lenke
: 390 Ft   : 358 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Játszósarok és stressz levezető szoba a megyei önkormányzat hivatalában

Játszósarok és stressz levezető szoba a megyei önkormányzat hivatalában
Sz. Fanny  |  2020. 12. 28., 16:05

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzati Hivatal közel másfél millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a „Családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatása” című pályázaton, melyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő hirdetett meg – adja hírül a bacskiskun.hu a nem éppen a bürokráciával összeköthető információt.

Mint írják, az Önkormányzati Hivatal hisz a családok erejében megyei, települési, munkahelyi és egyéni szinten egyaránt. Fontos feladatának tekinti, hogy eredményeket érjen el a példaértékű családmodellek kialakítása érdekében, és ezt az eddigi tevékenységei jól példázzák.
2019-ben elkészült a Család- és Közösségfejlesztési Terv Bács-Kiskun megyében, 2020-ban pedig elfogadták a Bács-Kiskun Megyei Felzárkózási Stratégiát és Tervet, melynek egyik lényegi elemeként a család fontosságára is rámutattak.

A most elnyert pályázatnak köszönhetően az Önkormányzati Hivatal ezúttal munkahelyi szinten is tovább erősítheti, amit már megyei szinten megkezdett.

Szervezetünk mindig is nagy hangsúlyt fektetett a rugalmas foglalkoztatásra, tettük mindezt annak érdekében, hogy mindenki a lehető legjobb feltételek mellett végezhesse munkáját, és ezzel is elősegítsük egy összetartó csapat kialakulását.– tájékoztatott Papp Viktor, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzati Hivatal fejlesztési irodavezetője. Az is kiderült, a munkatársak körében nemrég végeztek egy felmérést, melyben a gyermekekkel kapcsolatos kérdésektől, az idős családtagok gondozásán át az egészségmegőrzésről is kikérték a dolgozók véleményét.

A kérdőív elemzésének segítségével felismertük, hogy az egészségmegőrzés és a gyermeknevelés továbbra is kihívást jelent a munkavállalóink részére a mindennapi egészséges életmód mellett, ezért ezen a területen szeretnénk tovább segíteni a munkatársainkat – mondta Papp Viktor.

A fejlesztési irodavezető kifejtette, hogy az eddig megvalósított családbarát intézkedéseken túl még több családbarát programot terveznek a jövőben.

A pályázat keretében lehetőség nyílik a hivatal egyik irodáján belül egy gyermek játszósarok kialakítására, ahol igazi gyerekbarát környezet várja a kollégák csemetéit, valamint papa-mama-baba bringákat is beszereznek, hogy megoldják a gyermekek gyors és biztonságos közlekedését a városon belül.

A tervek szerint egy stressz levezető szobát is kialakítanak a hivatalban, melyben sporteszközök állnak majd a dolgozók rendelkezésére. Jövőre pedig egy élményekkel gazdag gyermeknapot is szerveznek a munkatársak apróságainak, melyet Bács-Kiskun megye egyik természetvédelmi vagy kiemelt turisztikai értékű területén terveznek megtartani.Forrás: bacskiskun.hu
Borítóképünk illusztráció!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-07-16 14:32:06
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 21., 18:54
A jövő hét végén már a közepes szintet is elérheti a pollenkoncentráció. Még >>>
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK