2024. 05. 21. kedd
Konstantin
: 386 Ft   : 355 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Juhász Hajnalka: A kalocsai faültetés nem az egyénről, hanem a közösségről szól - Ültessünk, hogy élhessünk!

2024. 04. 10., 07:58

A faültetés nem az egyénről, hanem a közösségről szól, hiszen aki fát ültet, az a jövőbe fekteti a reményét – mondta Juhász Hajnalka, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) alelnöke, országgyűlési képviselő kedden Kalocsán.

A politikus a párt Ültessünk, hogy élhessünk! elnevezésű teremtésvédelmi kezdeményezése kapcsán elmondta: a fásítási program célja, hogy 2030-ra a jelenlegi 22 százalékról 27 százalékra nőjön az erdőterületek aránya Magyarországon.

Hangsúlyozta:

A jelenlegi mintegy 2 millió hektárnyi erdőterület 4-5 millió tonna szén-dioxidot tud elnyelni. Ez a legnagyobb értéke a fáknak, ez a legfontosabb üzenete a faültetéseknek.Juhász Hajnalka kiemelte, programjuk a biodiverzitás megőrzéséről és a környezettudatosságról szól, és ahogy a kereszténydemokraták vallják:

NEM KIHASZNÁLNI AKARJáK A TERMÉSZETET ÉS A KÖRNYEZETET, HANEM MEGVÉDENI, MEGÓVNI ÉS TOVÁBBÖRÖKÍTENI AZ UTÓDAINK SZÁMÁRA.

Mák Kornél, a Bács-Kiskun Vármegyei közgyűlés alelnöke, a KDNP Bács-Kiskun vármegyei elnöke arról szólt, hogy a fa végigkíséri az ember életét: akárcsak a bölcső, a koporsó is fából készül, Krisztus szenvedése a keresztfán ért véget, és Noé fából épült hajón mentette meg az emberiséget.

Képgaléria megtekintése (17 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek


A FÁT AZONBAN NEMCSAK HASZNÁLNI KELL, HANEM ÜLTETNI ÉS TÁPLÁLNI IS

– hangsúlyozta a politikus.

Font Sándor (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője szerint fontos, hogy a fákat egy játszótér mellé ültetik, hiszen a felnövekvő generáció együtt fejlődik a növényekkel, amelyek szimbolikusan az egész emberiség és a föld jövőjét is védik.

Képgaléria megtekintése (17 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek


Felidézte, hogy Kalocsán az elmúlt több mint négy évben már csaknem 630 fát ültettek, gondosan ügyelve arra, hogy a pótlása mindig többszöröse legyen egy-egy kivágásra ítélt fának.

Filvig Géza (Fidesz-KDNP), Kalocsa polgármestere arról beszélt, hogy mindig is kiemelt figyelmet fordított a város vezetése a kisgyermekes családokra, ezért is épült a kertvárosba játszótér és sportpark, amelyet a jövőben egy gyümölcsös is kiegészít.

Képgaléria megtekintése (17 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek


Az Ültessünk, hogy élhessünk! elnevezésű program keretében a városrész parkjába 13 gyümölcsfát, köztük vadalma- és vadkörtefákat, cigánymeggyet és kajszit, valamint két feketeberkenye-cserjét ültettek el.


Forrás: MTI

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 20., 08:52
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.
2024. 05. 18., 10:25
Dr. Tóth Roland alaposan beleállt Bolvári Ferdinándba, ugyanis szerinte nem csak a pártok használják ugródeszkának az álfüggetlen és álcivil polgármesterjelöltet, ő is ugródeszkának használja a pártokat. A képviselőjelölt szerint úgy tűnik, bármi áron összefogna lassan bárkivel, hogy polgármester lehessen, most éppen a Tisza Párt kegyeit keresi.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>
2024. 05. 20., 08:48
A 14 éves fiú jobb kezéhez egy kést nyomott, miközben ráfogott a bal kezében tartott telefonjára. Még >>>
2024. 05. 17., 09:21
Az egyik körzeti megbízott a kezét is megégette, miközben segített egy bajba jutott asszonynak. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK