2023. 06. 07. szerda
Róbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Lakossági fórum a Csajdán – Képviselői beszámoló, lakossági „panasznap” és jegyzői tájékoztatás a lakótelepen élőknek

Illés György Cinó  |  2023. 05. 03., 07:46

Április 21-én délután négy órai kezdettel a Csajda-kertben tartott lakossági fórumot Kákonyi István önkormányzati képviselő, amelyen a lakótelepen élőket az eddig elvégzett munkáról és az aktuális feladatokról tájékoztatta, és meghallgatta észrevételeiket, kéréseiket. A rendezvényen jelen volt dr. Filvig Géza polgármester, valamint dr. Kiss Csaba jegyző, aki a közterületi szabályozás közelgő változásairól szólt.

Az egybegyűlteket dr. Filvig Géza köszöntötte, és a város élhetőbbé tételéért folytatott munkáról, annak időszerű eredményeiről szólt röviden. Köztük említette városi rendezvények színvonalának országos szintre emelését, az óvodai ellátás fejlesztését, így a Lurkópalota és környéke átadását, illetve az épület hiányzó szárnyának közelgő megépítését, valamint az uszoda májusra tervezett megnyitását.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek


Kákonyi István képviselői beszámolójában legfőbb eredményeként a rendezvény helyszínét is adó Csajda-kerti játszóteret említette, amely a város egyik, ha nem a legjobban felszerelt, legtöbb játékeszközzel rendelkező szabadidő parkja lett, a kisgyermekes családok örömére.
Szintén szólt a körzet számos pontján, lépcsőházakban, hirdetőtáblákon azóta már elhelyezett, és hamarosan a körzetben mindenhová kikerülő információs tábláról, amelyen a lakossággal való jobb kapcsolattartás érdekében a maga és a városgazdák, illetve a város közérdekű szolgáltatóinak elérhetőségeit teszi közzé.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek


Az aktuális feladatok közül a nemrégiben esett viharkárok utáni rendrakást és helyreállítást említette a képviselő, valamint szólt a lakókörzetre és az egész városra is jellemző parkolási gondokról – ezek okai között említette, hogy a parkoló állományt jó esetben az egy lakás egy autó elve alapján tervezték, ám ma nem ritka, hogy családonként két-három járművel is számolni kell, amelyek között esetleg haszongépjárművek, furgonok, teherautók is előfordulnak.

Dr. Kiss Csaba jegyző a közterületi rendelet és az állattartás szabályainak szigorú változásairól szólt. Amint elmondta e szabályozások tartalmilag nem sokban módosulnak, hiszen eddig sem volt szabad például zöldfelületen parkolni, sem póráz nélkül kutyát sétáltatni, ugyanakkor mostantól részben országos rendelkezések, részben a helyi rendelet szankciókkal történő kiegészítése nyomán igen szigorú, akár több százezer forintos büntetéseket vonhatnak, illetve vonnak majd maguk után.
A szigorításról a közterület-használat szabályainak tiszteletben tartását, a tisztaság megőrzését, a közösség érdekeivel egyeztethető parkolást, a kóbor állatok számának csökkenését remélnek. Az intézkedések hírét a hallgatóság élénk egyetértéssel és tapssal üdvözölte.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek


A lakosság részéről legtöbben a környezet rendezettségében találtak kifogásolni valókat. Szóba kerültek az elektromos vezetékek és a közvilágítás miatti csonkolások és az azután maradt rendezetlen környezet, amely azonban nem a város hatáskörébe tartozik, a rendbehozatal is a munkákat elvégzőket terheli, ennek ellenére a parkgondozó munkatársai az ilyen esetekben is igyekeznek rendbe hozni a környezetet – hangzott el.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 06. 06., 19:52
A jazz muzsika és a jó borok kedvelőinek kiváló programlehetőség, akinek ismerőse jazz- és borrajongó, annak pompás ajándékötlet! Töltsön egy kellemes nyári estét a Pilvax Hotelben június 10-én! Indítsa a nyarat egy laza, élőzenés aláfestéssel egybekötött borkóstolóval, amelyen amforában érlelt borkülönlegességekkel ismerkedhetünk.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 07., 14:22
Békéscsabáról, Gyuláról, Kisdombegyházról, Szegedről, Kecskemétről, Budapestről is érkeztek bejelentések, vélhetően nagyon széles körben érezte a lakosság. Még >>>
2023. 06. 07., 10:38
Szekszárdtól északnyugatra, Kétyen valóságos saras vízözön alakult ki kedden délután. Még >>>
2023. 06. 07., 10:00
Néhány tuti tippet is adott, kattints és fogadd meg Te is őket! Még >>>
2023. 06. 07., 09:02
Gyermekkoromban is a jó meséket szerettem, szeretem, ha a történetnek nagyon jó vége van. Ez a kapu a mi jutalmunk a jócselekedetért, mint egy régi magyar népmesében – mondta az ünnepségen Vajda Péter, Még >>>
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK